Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1895586

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Mja, tycker den moraliska finalen var Växjö - Malmö, visst Brynäs tog en match av Växjö men tycker Malmö var det enda lag som lyckades spela jämnt mot Växjö i varje match.
Men SKAIK...fy fan vad utspelade de blev, jag gör nu en Green Yåååda och Sidekickare och funderar om SKAIK verkligen ville vinna...maken till uddlöst finallag har jag aldrig sett...Ortio var utan tvekan klart bästa spelaren i SKAIK trots 20 insläppta på 4 matcher och hade det inte vart för honom hade siffrorna vart större.
Sen har jag sett att Yåååda rabblat hela tiden om köpt lag och SKAIK har bara egna produkter, bla bla bla och gäsp. Visst, SKAIK har väl typ 40% spelare från egna led men de är mest utfyllnadsspelare och bänknötare och spetsen som SKAIK har är de mest betalda köpespelarna i SHL och kan nog garantera att Ortio är bland de bäst betalda målvakterna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Visst gav Malmö ett bättre motstånd...men jag resonerar som Skeåtrollen brukar räkna. De var ju hemskt snabba på att påstå att Skeå vs Linköping var den moraliska finalen det år som Skeå besegrade Luleå i finalen, pga av att Linköping vann nån match. Brynäs har inte heller förlorat hela TIO raka förnedrande matcher mot Växjö, men jag kan sträcka mig till att både Malmö och Brynäs var värdigare finalmotståndare. 1 mål på 12 perioder... jag är hundra procent säker på att Luleå hade gjort det betydligt bättre...vi gjorde ju trots allt fyra gånger fler mål på ett ynka 5 minuters PP så det är inte sååååå jäkla svårt ändå :)

Utan köpesspelarna Ortio och Möller så tror jag inte ens Skeå hade klarat sig förbi FBK, och absolut inte förbi Dif. Nästa säsong kanske de lyckas köpa sig till ett guld.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
MEN, vill ändå i sötman att SKAIK inte lyckades vinna ytterligare en final berömma dem för detta slutspel. Säsongen gick väl som väntat men slutspelet var över förväntan och mkt ska de tacka Ortio som prickade in formen rätt i ett annars halvdant försvar samt trion Lindholm, Möller och Lindström som kanske varit seriens bästa kedja hela säsongen.
Men som jag sagt tidigare, lyckas man bara neutralisera den kedjan vinner man över SKAIK och det lyckades verkligen Växjö med.
Kommentera