Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1895758

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Visst gav Malmö ett bättre motstånd...men jag resonerar som Skeåtrollen brukar räkna. De var ju hemskt snabba på att påstå att Skeå vs Linköping var den moraliska finalen det år som Skeå besegrade Luleå i finalen, pga av att Linköping vann nån match. Brynäs har inte heller förlorat hela TIO raka förnedrande matcher mot Växjö, men jag kan sträcka mig till att både Malmö och Brynäs var värdigare finalmotståndare. 1 mål på 12 perioder... jag är hundra procent säker på att Luleå hade gjort det betydligt bättre...vi gjorde ju trots allt fyra gånger fler mål på ett ynka 5 minuters PP så det är inte sååååå jäkla svårt ändå :)

Utan köpesspelarna Ortio och Möller så tror jag inte ens Skeå hade klarat sig förbi FBK, och absolut inte förbi Dif. Nästa säsong kanske de lyckas köpa sig till ett guld.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Hehe, jo det är så de resonerar det har man ju sett :-)
Den finalserien då SKAIK besegrade oss var betydligt jämnare än vad 4-0 talade om då Luleå var det bättre laget i match 2 och 3 men lyckades på nått mirakulöst sätt inte sätta puckuslingen medans SKAIK var ruggigt effektiva med de chanser de fick.
Årets finalserie var en ren utklassning av Växjö som jag aldrig skådat sen jag började följa Elitserien i slutet av 80-talet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Intressant. Ännu en spelare av hög SHL-klass verkar rata Skeå. Denna gång är det Burström som ryktas till Växjö och Skeås största talang, Luleås egna produkt Tim, flyr dessutom klubben. Utan några större belägg än magkänsla så tror jag en stor anledning bakom det är att Näsan tycker deras "egna" spelare ska ställa upp för mindre pengar än vad alla deras legoknektar gör...alternativt att det ligger en viss sanning bakom påståendet om att många har svårt för Bert. Det kommer bli mycket svårt för Skeå att undvika botten av SHL utan deras vanliga snudd på gratisarbetskraft från deras unga talanger. Alternativet att ge de "egna" spelarna en marknadsmässig lön som övriga SHL-klubbar nu verkar göra, kommer göra det betydligt svårare att slänga pengar över toppspelare som hamnat i budgivning. Budgivningar som Skeå mycket ofta gått vinnande ur tidigare. Intressant utveckling, i synnerhet nu när Norrlandsklubbarna verkar ha stoppat dräneringen av talanger till Skeå och deras komsi komsi-samtal dygnet runt :)
Kommentera