Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1903739

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux:

1. Jag ser det mer som att Connolly ersätter Falk eftersom Hishon knappt spelade och spelade forward i slutet när han spelade några matcher. Har inte jättebra koll på Connolly men spekulerar i att han är ett snäpp vassare jmf Falk offensivt och lika bra defensivt, typ??

2. Lundeström bör vara ett snäpp bättre än förra säsongen.

3. Olle är knappast bättre än ifjol men troligtvis inte hellre sämre. Har han mindre skador blir han ändå ett halvt snäpp nyttigare för laget jmf förra säsongen.

4. Berglund blir nog lika bra, ev ett halvt snäpp bättre (han är inte sååå gammal så kan fortfarande utvecklas liite iaf) nu när han haft Bulan ett tag och hunnit vänja sig med att vara småbarnsförälder.

Sååå på centersidan bör vi vara lite bättre än förra säsongen. Inte mycket men ändå så det bör göra viss skillnad. Låt säga "10%" bättre för att ha en siffra att relatera till.

Tittar vi på baksidan bedömer jag att vi även där blir några snäpp vassare.

1. Gustafsson är ett gigantiskt lyft jmf Mikkelsson.

2. Styrman är ett lyft jmf Janne även om jag inte direkt förväntar mig stordåd av Styrman.

3. Jalvanti, Sondell, Engsund och Själlin blir blir iaf inte sämre. Sondell och Jalvanti kan tom lyfta sig liiite nu när dom haft Bulan en säsong. Själlin tror jag inte kommer att utvecklas ett skvatt dock. Engsund tror jag inte heller utvecklas nämnvärt men har är iaf redan hyfsad defensiv fysisi shl-back till skillnad mot Själlin som jag tycker är vår sämsta back.

4. Nils kan i bästa fall ta flera steg. Dock tror jag att risken finns att han återigen blir en liten katastrof defensivt men den som lever får se.

5. Sellgren tror jag blir en hit. Tror han kommer vara bästa back efter Gustafsson sett till helheten. Ett jävulskt lyft jmf Johnston eller Grahn tex.

Summa summarum avseende backar alltså en klart bättre besättning än förra säsongen. Säg typ 25% bättre så kan vi relatera detta till ökningen på centersidan (baksidan ökar alltså mer än centersidan).

Tittar vi på mv är det svårt att säga annat än att Rubin är sämre än Filip "på pappret". Lassi kan dock bli ett snäpp bättre än ifjol (hoppas hoppas). Han var hyfsad ifjol dock inte hans bästa säsong. Så säg att vi på mv är typ 10%-20% sämre. Spelar dock Lassi grymt hela säsongen (som han gjorde för några säsonger sedan) och får stå 80% av matcherna så blir vi i praktiken inte sämre eftersom Rubin då sitter i båset 80% av tiden och det alltså inte spelar någon roll att målvsparet som par betraktat är sämre på "pappret". Men mv är svårt att sia om...mitt i allt är Rubin ett monster i målet och spelar som Ortio gjorde ifjol när han räddade orcherna stora delar av säsongen.

Tror även tränarna blir ett snäpp bättre. Dom har jobbat ihop en säsong nu och deras samarbete har säkert finputsats lite. Inte för att det var dåligt, tvärtom var det en jättebra trio, men nu har dom kunnat utvärdera första säsongen ihop och kunnat putsa lite på nyanser i upplägg och spelsystem. Säg 5% bättre på tränarsidan.

Slutligen tror jag publiken med 'hjälp av" ny ljud och ljusanläggning blir 10% bättre vilket gynnar laget ;)

Jag är alltså övertygad om att vi har ett klart bättre lag än ifjol...inte massor bättre men ändock tydligt bättre. Topp 6 tror/hoppas jag helt klart på, kanske tom topp 5! Tror tyvärr att Hv, Växjö, dif samt fbk är starkare än luleå. Däremot tror jag att vi äntligen kommer före skaik i tabellen!

Ska bli väldigt intressant denna säsong. Nu bör vi få till en hyfsad match på onsdag så vi ser att vi är på rätt väg. Dock har vi väl Lundeström och Connolly borta liksom vi hade mot Kärpät och det är klart att har man 2 förmodade ordinarie centrar borta så blir det tyvärr lite grus i maskineriet :/
Får iaf hoppas att Sellgren och Jalvanti är tillbaka åtminstone.







.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Du har rätt och jag håller med dig i det mesta du skriver.

1) Man kan tycka att det ses som att Connolly ersätter Falk eftersom Hishon bara spelade 22 matcher, men Hishon var ändå tänkt som en andracenter från början men med hans brist på poäng och skador om jag inte minns fel så klev Falk in instället och Berglund värvades...där har vi två st 3-4 centrar istället för en 2:a.
Iom att Connolly är tänkt som en 2:a center (ev tredje beroende på Lundeströms prestationer) så känns han som Hishons ersättare.

2) Tror och hoppas på att Lundeström kliver fram ett steg till.

3) Nej, håller med...Olausson blir nog inte bättre men vi får hoppas att han håller ihop så han håller bra nivå hela säsongen som du säger

4) Berglund lär väl inte heller höja sig så mkt men är en ok fjärdecenter och man ver vad man får ut av honom och tar över Falks roll som det.

Backsidan (eller baksidan ;-) )

1) Håller till 100% med om Gustavsson

2) Här tror jag att du däremot har mkt fel...Janne må ha varit gammal och seg, men kändes ändå i egen zon som säker och rutinerad....Styrman kommer inte att matcha det, om inte han har utvecklats rejält sedan han var här sist, men det känns inte som det. Helt klart Luleås märkligaste värvning inför kommande säsong.

3) Håller bara med...Engsund vår bästa defensiva back, Jalvanti gör ett ok jobb i det dolda, Sondell osäker i egen zon men ok framåt (bara han börjar skjuta mer i PP) och Själin ryckte upp sig på slutet av förra säsongen.

4) Nisse kommer att ta några kliv fram kommande säsong...spelskicklig, snabb och följer bra med i anfall, men som du säger mindra bra och valpig i egen zon...hoppas att det blir bättre :-)

5) Om Sellgren vågar jag inget säga, vet ingenting om grabben...litar enbart på vad du säger om honom :-)

Sen våra forwards oroar jag mig mindre över...det såg bra ut förra säsongen.
Summa sumarum tror jag som dig att Luleå har alla möjligheter att få till en bättre säsong än förra eftersom laget ser bättre ut totalt sett...inte mkt, men lite bättre iaf och det kan räcka till topp 6.
Tyvärr tror jag dock att SKAIK hamnar en eller två placeringar ovanför oss, känns som att Tommy i båset är lite farligare för oss motståndare än Cry-Bert och Klockare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Kloka tankar om spelare och laget och jag tycker som du att vi kan gå bättre än i fjol. Tänker att mycket av förutsättningarna känner man men det blir speciellt intressant att se hur bra Sellgren och Connolly kan bli:-)

Apan i morgon. Blir intressant match.

Just det - när vi talade om namn på klubbar måste ju påpekas att en klubb - som efter att ha bytt namn sjuttiofemton gånger beslutar att ta en apa som maskot - den klubben måste ju bara heta Apan.
Uppladdat:

450x300-apbild_55.pngapbild_55.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Hej där! kul att se ett nytt namn här inne! tycker du har en vettig analys av luleå och jag tror som du att ni kommer att vara bättre i år än i fjol.

Men... jag är helt övertygad att mitt kära AIK (ingen ide att klaga på ordvalet, det biter inte på mej ;)) kommer att vara bättre i år än vad vi var i fjol och det med den enkla anledningen av att i kommer vi att ha en tränare/coach med på matcherna.
Jag är dessutom så övertygad att jag är bered att göra ett "vad" av det om du är intresserad? :D
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sjukt irriterande att telefonen autocorrectar backsidan till baksidan :P
Kommentera