Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1910460

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som bekant har Luleå Hockey tagit en liten break från SDHL för att lira världsmästerskap för damhockeyklubbar, vilket slutade med att Luleå blev första klubb i världen som blev världsmästare:-)

Under tiden har SDHL rullat på och anmärkningsvärt är att DaMooDoo i dag spöade Dampungen borta med 0-4.

DamPungen, som före serien ansågs "som vanligt" bli seriens bästa lag nedanför suveräna Luleå, har nu förlorat 5 av 8 spelade matcher och vi kan nog räkna med att Dampungen inte kommer att tillhöra toppen i år.

I detta nu räknar vi med att DaMooDoo, TrottoarDamen och DamHV kan bli starkaste hockeylag, nedanför Luleå Hockey.

Eftersom de ruckar så mycket på spelordningen och antalet matcher varierar kan man behöva lista inte bara antal vunna poäng - utan också antal förlorade poäng - för att få hygglig uppfattning om tabellställning.

Så här ser det just nu ut:

Vunna poäng - Förlorade poäng - Lag


20 - 04 - MooDoo
18 - 00 - Luleå
15 - 06 - TrottoarDamen
14 - 07 - DamHV
10 - 14 - DamPungen X
09 - 12 - DamPölsan
08 - 13 - DamGården X X
07 - 11 - DamGnaget X
06 - 18 - DamStocksund X X
01 - 23 - DamGötet

X betyder att man mött Luleå, vilket förstås spelar en väldig roll för tolkningen av varje lags insatser, eftersom Luleå släpper så få pinnar. Här har vi Luleås motsvarande siffror för de tre seriesäsonger vi lirat i damernas elitserie:

95 - 13 - 2017-2018
96 - 12 - 2016-2017
87 - 21 - 2015-2016

Luleå släpper alltså inte många pinnar. DamPungen har t ex redan nu tappat fler pinnar än Luleå gjort hela säsongen senaste två åren.

Nu undrar man faktiskt om Luleå kommer att tappa några pinnar alls i år, världsmästare som vi är. Men det är klart att vi kommer att tappa pinnar, fast liiiite spännande blir det att vänta in när det kommer att ske.

Vi avslutar med bilden på världens bästa damhockeyklubb. Tänk vilken ära för DamGötet, DamGården och de andra att få spela mot ett sådant fantastiskt lag :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyvärr en klumpig tackling av EG och jag köper tre matcher i straff för den. Fast var den fulare än Blomqvists tackling som friades helt i förra årets slutspel?! Inte en chans!
Sedan måste jag hålla med övriga här, det är helt sjukt att SHL:s fulaste spelare, både till utseende och spelstil, inte anmäls för hans hårdhänta tafsande. Som den gode Sven redan nämnt så fick Bill Sweatt matchstraff, plus ytterligare 3 matchers avstängning för en lindrigare spearing mellan benen (se länk nedan).
Inte konstigt att man fan blir vansinnig på domarna och disciplinnämnden då det verkar helt omöjligt för dem att hålla en konsekvent linje. Det är iaf trevligt att se hela hockeysverige rasa på sociala medier över Skellefteås fulhockey och gullegrisandet med fulgrisen. Jag tror att det inte är långt borta från att Jocke själv blir utsatt för ett likvärdigt överfall och då kommer jag skratta halvt ihjäl mig :)

Om vi ska prata lite hockey istället för den regelvidriga "sport" som de pysslar med i fartguppet mellan Luleå och Umeå, så tycker jag faktiskt att matchen mot Linköping var Luleås klart bästa för säsongen. Betydligt högre fart och bättre passningar än tidigare då det sett ut som att hela laget var bakfullt.
LHC vann lite orättvist i mitt tycke och tyvärr enbart på grund av en bättre målvakt och Sondell.
Det gör mig gråtfärdig att Sondell fick mest istid efter EG:s matchstraff. Hur kan en 34-årig karl göra juniormisstag så här ofta? Jag lastar honom för båda målen men även Lassi som åter igen ser ut att reagera väldigt långsamt. Jag trodde vi äntligen fått en bra matchcoach i Bulan men drar han inte ner istiden rejält på Sondell och låter Rubin stå ett par matcher framöver så kommer vi fortsätta blöda poäng.
Kommentera