Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1910469

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyvärr en klumpig tackling av EG och jag köper tre matcher i straff för den. Fast var den fulare än Blomqvists tackling som friades helt i förra årets slutspel?! Inte en chans!
Sedan måste jag hålla med övriga här, det är helt sjukt att SHL:s fulaste spelare, både till utseende och spelstil, inte anmäls för hans hårdhänta tafsande. Som den gode Sven redan nämnt så fick Bill Sweatt matchstraff, plus ytterligare 3 matchers avstängning för en lindrigare spearing mellan benen (se länk nedan).
Inte konstigt att man fan blir vansinnig på domarna och disciplinnämnden då det verkar helt omöjligt för dem att hålla en konsekvent linje. Det är iaf trevligt att se hela hockeysverige rasa på sociala medier över Skellefteås fulhockey och gullegrisandet med fulgrisen. Jag tror att det inte är långt borta från att Jocke själv blir utsatt för ett likvärdigt överfall och då kommer jag skratta halvt ihjäl mig :)

Om vi ska prata lite hockey istället för den regelvidriga "sport" som de pysslar med i fartguppet mellan Luleå och Umeå, så tycker jag faktiskt att matchen mot Linköping var Luleås klart bästa för säsongen. Betydligt högre fart och bättre passningar än tidigare då det sett ut som att hela laget var bakfullt.
LHC vann lite orättvist i mitt tycke och tyvärr enbart på grund av en bättre målvakt och Sondell.
Det gör mig gråtfärdig att Sondell fick mest istid efter EG:s matchstraff. Hur kan en 34-årig karl göra juniormisstag så här ofta? Jag lastar honom för båda målen men även Lassi som åter igen ser ut att reagera väldigt långsamt. Jag trodde vi äntligen fått en bra matchcoach i Bulan men drar han inte ner istiden rejält på Sondell och låter Rubin stå ett par matcher framöver så kommer vi fortsätta blöda poäng.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Synnerligen bra analyserat överlag.

Undrar egentligen vad som hänt med Joel i målet.
För han är definitivt ingen som sticker ut längre som någon form av säkerhetsvägg bakåt om man så säger.
Snarare det motsatta måste jag motvilligt konstatera..

I min värld är han faktiskt klart sämre nu än när han verkligen glänste för 3+ år sedan.
I mitt tycke duger han inte som förstakeeper längre.

Åtminstone inte om man vill nå topp 6 vilket känns UTOPISKT för närvarande när man dessutom betänker skadorna på våra nyckelspelare.

Jag är på allvar mycket oroad över händelseutvecklingen hittills i år.

Det Känns tyvärr i skrivande stund som om ett negativt kval inte kan uteslutas.

Nu krävs det verkligen en rejäl uppryckning på ALLA FRONTER om man ska kunna släppa det negativa kvalspöket som åtminstone i min hjärna härjar rejält just nu...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Håller helt med om att Bulan inte imponerat som matchcoach så långt.

Man är sjukt less att jocke kommer undan med sin skit år efter år. Vill bara spy på diciplinnämn, domare och situationsrum. Vad är det för idioti dom sysslar med?? Är det inkompetens eller subjektivitet dom sysslar med???
Kommentera