Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1912297

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Är nog svårt att moderera vissa sidor, t ex på härvarande pölserliga plank, liksom MooDoos och Timrås. Just eftersom det är så många deltagare där som producerar inlägg. Moderatorer är ju ideella fritidssysselsättningar så att punktmarkera ett Forum hinner ingen med - då är det nödvändigt att de många ankare som dominerat sidan har en klok inställning och hjälper till.

Att moderera den här Luleåsidan är ju inte krävande alls.

Men att sitta och stelbent hänvisa till ett antal regler räcker inte. Det kan ju en robot sköta och gör det oftast bättre eftersom den kan vara objektiv och följa reglerna oavsett klubbfärg på inläggaren.

Men det är också nödvändigt att en moderator kan känna igen och hantera ett troll. Närvaron av troll dödar vilken sida som helst.

Ett troll "diskuterar" gärna, men den som försöker förstår omedelbart att det trollas. När någon skiter i fakta för att börja ösa på subjektiva hitte-på-påståenden som är överdrivna eller rent ljug och framför allt siktar på att förnedra, förolämpa och reta upp andra, allt med syftet att den andre ska bli ledsen i ögat, varpå trollet-sadisten blir lycklig och skrockar förnöjt i sin tragiska ensamhet i den verkliga världen utanför nätet.

På Apsidan häckar ett troll av värsta sorten och det finns bara ett enda sätt att städa upp den sidan: genom att stänga av trollet på livstid.

Nu råkade Apsidan få en ledare av det enda skälet att han var den ende som ville, när sidan var stängd sedan civila rättsliga myndigheter börjat intressera sig för vad trollet där vräkte ut.

Den ledaren har vare sig erfarenhet eller kompetens för uppdraget och framför allt saknar han förmågan att objektivt bedöma och värdera inlägg. Personen i fråga är i stället djupt apanfrätt - något som tyvärr är frekvent i apkretsar - och bedömer apinlägg efter en vågskål (i princip allt är OK) medan andra inlägg kan rensas utan att någon förstår varför (fast det väsentligen beror på att denne inte är Apa).

Att denne ledare inte inser att han har ett veritabelt troll på sidan, utan själv tycker att trollet är "rolig" är bara tragiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag har varit på ganska många forum genom åren, för alla möjliga olika kategorier. Det jag däremot kan hålla med om är att Sofos är ta mig fan den sämsta admin jag varit med om. Man ska inte ge en sån fanatiskt enögd supporter någon som helst makt. De två trollen bryter deras egna regler gång på jäkla gång utan straff och jag blev bannad i två veckor för ett inlägg som inte ens bröt mot någon regel...han tyckte bara inte om att jag påpekade hur fruktansvärt uselt FBK lirade i slutspelet mot dem jämfört med tidigare under säsongen och att Skeå inte alls imponerade. Vilket 1-20 bevisade då inget annat finallag varit i närheten av att bli så förnedrade. Jämför det med nazistinlägg och fruktansvärt störda personpåhopp som riktats från de två trollen så inser man att Sofos är en störd individ som på sin höjd ska städa toan på Skeåforumet.
Kommentera