Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1912776

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle du kunna förklara skaiks terminologi...alltså den de använder när de pratar om sig själva....när de pratar om andra lag gäller inte samma sak. Tänker på saker som

* Från bygden
* Från egna led
* Inom det naturliga upptagningsområdet (hela Sverige??)
* Egna produkter

Är det samma saker? Är någon sak en delmängd av någon annan sak?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så noterar vi att SeMer med sexfingertoppskänsla numera placerar den objektive Norranskribenten Lars Lindberg med egen privat apblogg att kommentera apmatcher även i Apkraft arena.

Nedan två foton av nämnde Lindberg precis när Apan målat på isen och LIndberg lyckats vinna ficktennisen, ackompanjerad av Lindbergska vrål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och japp! Nu är det officiellt på Anaheims sida på NHL.com:

Ducks projected lineup

Rickard Rakell -- Adam Henrique -- Troy Terry

Max Comtois -- Sam Steel -- Jakob Silfverberg

Andrew Cogliano -- Isac Lundestrom -- Kiefer Sherwood

Ben Street -- Carter Rowney -- Brian Gibbons

Cam Fowler -- Josh Manson

Hampus Lindholm -- Brandon Montour

Marcus Pettersson -- Andrej Sustr

John Gibson

Ryan Miller

Om tre timmar - 04.00 svensk tid - NHL-debuterar 18-årige Isak Lundeström. En Luleåprodukt som inte blev stulen av Apan och förklarade offentligt att "Ni Apor kan lägga av med era telefonsamtal och "Komse, komse, komse...". Jag kommer inte! Jag stannar i Luleå Hockey! Följden blev att han debuterade i Elitserien SHL som yngste spelare någonsin när han just fyllt 16 år, blev sedan ett ankare i Småkronorna, draftades i första rundan till NHL och NHL-debuterar i natt 18 år gammal.

Något säger mig att den utvecklingen hade han aldrig fått hos Apan, där överbetalda primadonnor får alla chanser medan de egna spelarna bara skickas ut som kanonmat, vanligen som "alibi" 2-3 byten och några minuter per match "visst, vi har spelare från bygden".
Uppladdat:

450x300-images_52.jpegimages_52.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Som vi diskuterade häromdagen är det svårt med ett rullplank som detta. Jag har beskrivit detta många gånger och hade vi ett tråd-Forum skulle det räckt med att göra det enda gång, så skulle det finnas kvar.

Men vi sammanställer det hela.

1996 -medan vi tog Le Cap - var Apan bara timmar från konkurs. De lyckades överleva och efter en mångårig genomgång beslutade man att sköta Apan annorlunda i framtiden.

Apans ledning lovade dyrt och heligt att lägga av med det vilda inköpandet av legoknektar och att i fortsättningen skulle minst 5 av 10 spelare komma från bygden.

De definierade också bygden till Skellefteå kommun. Efter kommunförändringarna på fr a sextiotalen blev Skellefteå kommun jättestor och utgjorde halva Västerbotten, dvs hela norra delen av Västerbotten och Skellefteå blev på så sätt Norrlands största stad såväl räknat till storlek som till innevånare.

Så de gamla apledarnas dyrt avlagda löften föreföll möjliga att uppfylla och kommunen trodde på löftena och ett kommunalt stöd initierades som därefter växt och växt och numera skickar Apkommunen - direkt eller via sitt till 100% helägda bolag Apkraft - in >10 miljoner varje år direkt till Apan.

Så lyckades Apan?

Bildade de ett lag med 5 av 10 från bygden?

Nej. Eller: de försökte, men fick de fram en hygglig talang så drog den till andra klubbar för att få spela på högre nivå och utvecklas. Ett exempel är highsticking Lindström som 1999 som 15-åring stack till MooDoo och där blev han kvar i 11 år, dvs på senare år försökte han i US men varje sommar kom han HEM till Övik där han hade bostad.

Så för att ta sig upp i Elitserien blev Apan tvungen att köpa spelare och det lag som till slut lyckades ta Apan till Elitserien 2006 bestod till 95% av spelare som inte alls kom från bygden. Köpespelare alltså, för att tala apterminologi.

Apan har ju inga tränare och ledare från Apschtaan utan har alltid köpt in sådana utifrån. När de avancerade till Elöitserien hade de tagit in den vedervärdige Aplasse som kom från Piteå och var en stenålderskvarleva som i den stan ansåg att Luleå "tagit pites plats i elitserien".

Aplasse hittade på en helt ny "strategi". För att skaffa billigare spelare till Apan satte han igång med att sno andra lags talanger. Framför allt brandskattade han Burkölen, men också de småklubbar vars talanger naturligt kom till Luleå när de var mogna för det. Och dessutom fiskade Aplasse i norra Finland och försökte. Han lurade också ned Apwallson från Kiruna; denne hade varit junisansvarig i Kiruna i många år och kunde därigenom Norrbottens junistalanger bra. Aplasse och Apwallson förföljde unga tangfulla pojkar per telefon - de ringde och förklara att VI TROR PÅ DIG! VI SKA GÖRA DIG TILL NHL-STJÄRNA! Komse, komse, komse…. Och på så sätt övertalade de unga pojkar att skriva på för Apan för småpengar som gratis klubbor och liknande.

Men hur lyckades de? Genom att gå ned i åldrarna! Aplasse visste när klubbar som Luleå brukade ta kontakt för att inte vara för tidiga utan när pojkarna var mogna för att flytta till Luleå. Så då började Aplasse ringa 1-2-3 år tidigare! Ända ned i 12-13 årsåldern kom samtalen "Komse, komse, komse…" från Aplasse.

Det är klart att när han lurade unga pojkar att flytta 30-40-50 mil hemifrån var inte alla mogna för det och inte heller mogna för att hamna i "sekten" Apan där de drillades som robotar. Så många for illa och tidningarna har svämmat över av sådana berättelser. Vid ett tillfälle när Skolinspektionen fastställt att vid Skellefteås hockeygymnasium förekom kränkande särbehandling, pennalistiskt iscensatt av lärarna dvs Apanställda, hotade Skolinspektionen att flytta hockeygymnasiets elever till Umeå. Och först då erkände Apan att de felat - innan dess hade samtliga Apföreträdare hävdat att det var helt korrekt och de skulle fortsätta så.

Nåväl.

Genom dessa stölder av talanger från andra klubbar fyllde Apan på sitt junislag med duktiga pojkar varav många avancerade till Elitserielaget. Visst fanns det Skellefteåpojkar som blev duktiga seniorer där också, men inte imponerande många, snarare som typ Tingsryd och andra mindre städer och långt färre stjärnor jämfört med vad MooDoo, Pölsan, Djurgårn, Frölunda och många andra producerade.

Men Apan lyfte fram att "de var bästigast att utveckla pojkar just genom att de hade så bästigaste tränare" och att de var nationens hopp inom hockey.

Och behövde plocka fram skrytmaterialet.

Men 5 av 10 från bygden?

Det gick naturligtvis inte. 1-2 från Bygden möjligen, men nu hittade de "kreativa" apledarna på att tala om att "5 av 10 spelare skulle komma från egna led" och i n årsredovisning definierade Apans ledning att "egna led" innebar att spelare från Apans junislag lyftes direkt in i Apans seniorlag.

Så valde de, eftersom de just då kunde "uppfylla" ett sådant löfte, som följd av alla pojkar från Umeå och Norrbotten de snott.

Men Burkölen och Luleå Hockey var inte overksamma. I stället byggde de ut sina kontakter för att säkra att deras talanger kom till dem, och satte stopp för Apans stölder av talanger. Under senaste åren har intaget till Apans hockeygym i princip rensats på pojkar från Umeå och Norrbotten, så Apans stölder har stoppats och det kommer att sänka Apan med tiden. Numera fyller de sitt gym med pojkar från Sydbotten och Norge, men det kommer inte att duga.

Eftersom Apan inte längre kan uppfylla löftet (läs: lögnen) att fylla på med 5 av 10 pojkar från bygden och nu inte längre ens från junislaget, försöker de ändå kosntra och ha sig för att sätta "Apledsstämpel på alla de kan. Highsticking Lindström som naturligtvis är en MooDoo-produkt försöker Apan kalla ren approdukt "eftersom han bodde i Apschtaan som liten pojke". Och Fläskberget, som kötes till Apan som senior sedan många år, gör man till Apledsprodukt eftersom han bodde i Apschtaan som spädbarn. Och så vidare. Numera tycks det nästan räcka med att någon "hört talas om att det finns en kommun som heter Skellefteå" för att de Vips! Ska konverteras till "egen produkt".

Allt det här är ju bara skitlöjligt. Vi andra, som funnits inom svensk elithockey i massor av år vet ju att draften av svenska talanger till utlandet >200 stycken numera har inneburit att varje klubb drabbas - antingen för att deras spelare lockats utomlands, eller för att andra svenska klubbar köpt deras spelare, för att täcka egna förluster.

Så snacket om köpespelare är en stenåldersprodukt, men Apan använder det för att förklara att de själva är fiiiinare än alla andra.

Några exempel på det jag talat om är att Lucas Wallmark från Umeå och Johan Forsberg från Piteå inte stod ut med sektmentaliteten hos Apan utan sökte sig till Luleå. Einar Emanuelsson förskräcktes av sektpennalism och stack hem redan efter några månader och sökte sig sedan till Luleå - detsamma gjorde hans storbror Petter när han kom från AHL. Filip Gustafsson sökte sig själv till Luleå eftersom Apan inte hade någon målvaktstränare för juniorer utan "trämningen" har bara bestått i instruktionen "ta pucken" med Filips egna ord; Apan har ju under hela sin historia bara köpt vakter som andra utbildat, medan Luleås vaktutbildning är vida känd och just nu har vi 4 av SHL-lagen emd vakter utbildade i Luleå. Vår Isak Lundeström har varit belägrad av Aplasses Komse, komse, komse och fick till slut gå ut i tidningarna för att förklara "Ni kan sluta ringa! Jag kommer INTE att lämna Luleå." Tidigare klubbdirektören i Lulöeå Anders Sundqvist bodde i Boden, en helvtimme från Delfinen, och han son Oskar var lovande och det var naturligt att efter nian skulle han komma till vårt hockeygym. Men APlasses körde igång "Komse, komse, komse…" två år tidigare och lurade Oskar att skriva på för Apan en vecka innan Luleå kontaktade honom. Och så vidare.

Detta om Apans "egna produkter".

Nu konstrar de ju på alla möjliga vis för att räkna fram att minst 50% av deras spelare kommer från så kallade "egna led". Jag skiter ju i deras sammelsurium och kan med egna ögon fastställa att minst 2/3 är rena köpespelare.

Men för att skälla och förolämpa andra måste ju internettrollen hitta på annat och exempelvis påstår apmonstrumet att vi har 0 eller 1 spelare och annan gallimatias. Det som är Apans "egna led" är motsvarande hos oss rena köpespelare, enligt apmonstrumet. Vidare har vi ju spelare hemifrån som växt upp i Boden, Piteå, Kalix exempelvis - eftersom vi har så tätt mellan orterna att alla dessa sammanlagt får svårt att tampas mot "storkommunen Skellefteå" rent geografiskt, samt att det finns bra klubbar lokalt typ Brooklynd, Boden och så vidare där pojkarna kan lira med sina kompisar tilld e eventuellt blir mogna att komma till oss, - ja, då använder apmonstrumet detta som "bevis" på att det är "köpespelare". Har man hört något så bedrövligt. T o m får apmonstrumet för sig att pojkar som är födda i Luleå, uppvuxna i Luleå, bott i Luleå hela sitt liv och spelat hockey i Luleå - at även dessa ska karakteriseras som "köpespelare".,

Ja, fyfan vilka troll men det är inte oväntat att de låtsas vara apsupportrar eftersom Apan själv - med en sektmentalitet som får US dödssekter att te sig normala - spridit all denna gallimatias, vanligen genom bulvaner tidigare i form av megalögnaren brännvinsjorunalisten Fehlman, numera genom ap-Pravda Norran som ljuger värre än Apan själv.

Ja fy fan. Nu måste jag gå och kräkas. Alltför mycket apdynga.
Kommentera