Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913660

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, efter den betydligt hafsigare inledningen av SHL har Luleå dock skärpt till sig ordentligt som jag ser det. Back to basics, ett väl fungerande försvarsspel och från det försöka att komma igång framåt med mer än bara Connolly-Farley-Petter och andra, individuella insatser offensivt.

Att det inte fungerar fullt ut emellanåt är att vänta bara det blir mer stabilt med tiden. Jag tänker också att mot riktigt starka lag typ Djurgårn har Luleå inte annat val än att fokusera på grunden men mot lag som Röglarna blir det lite mer hipp-som-happ och glider iväg lite.

Jävligt snygg vollystyrning av Olle med ryggen mot mål vid 2-0 :-)

Lite fegt av Röglebacken där, att inte våga möta Engsund i tackling utan vända ryggen till, hoppa upp en tackling och avsluta med armbåge i ansikte. Engsund har härliga tacklingar och anlägger dem juste, men alla törs inte möta med fysiskt juste spel.

Shit, vilken snygg passning av Erik Gustafsson där vilket gör att Farley blir sopren med Pogge, men tyvärr dribblar av sig själv.

2-0, halva tredje perioden spelad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå vinner med 3-1 och som det nu ser ut kommer vi att ligga på plats 7 efter ikväll då lagen spelade 9 matcher (förutom en häng Timrå-Pölsan). Kanske t o m plats 6, om Malmö slår Läjkrarna.

Med tanke på att vi saknat Isac och Celin hela serien hittills, samt dessutom i de flesta matcherna antingen Emil, Olle eller Erik vill jag mena att det är bra gjort.

Inledningsvis var det ju full lekstuga och oordning och vi la oss i botten, men sedan har vi blivit stabilare och jag tolkar det som att andra året med Bulan har många bitar fallit på plats och lagets spelare vet vilket system vi kör med.

Och detta har vi lyckats med fast vi i princip saknat tre viktiga spetsspelare i alla matcher i stort sett - med dessa på is kunde vi idag ha varit högt upp bland toppsex.

Med detta är jag nöjd med vad Luleå har gjort hittills. Nöjd och imponerad. Jag tror inte att detta lag kommer att behöva slåss nere bland strecken no matter what.

Men. Ska vi hoppas på större framgångar i år behöver vi få in ytterligare bra forwards.

Cehlin är borta året ut, allra minst, och vill det sig illa kan hans karriär vara över vid 26 års ålder, tyvärr. Något som hos oss initierades av svinet Swingerlis sving med en jocke i ansiktet på Cehlin, fy fan vilket vidrigt tilltag av detta äckel. '

Vidare har blott 18-årige Isac imponerat så pass hos Anaheim att det finns risk/chans att han redan nu blir kvar där.

I vilket fall hoppas jag att Skuggan med stöd av Bulan redan nu söker med ljus och lykta efter fler spelare att plocka in, även om det är svårt. Nu har man ju plockat upp lite junisar med god effekt och kanske får också unge Luleåpojken Noel Gunlert chansen.
Kommentera