Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1913985

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, det är pinsamt. Ap-pravda Norran och Ap-Folkan har så länge så gravt missbrukat kravet på objektiv nyhetsförmedling att det är skrämmande att dessa subjektiva partsinlagor ska finansieras med miljoner av det press- och distributionsstöd som drabbar hela landets skattebetalare.

När jag behöver skratta högt brukar jag rekapitulera den gång som FruktHamster krossade myglarna (länk).

Nu ska de söka en "sportjournalist" alltså och annonserar runt, men glömmer att tydligt ange vad det handlar om, nämligen två omistliga krav:
1) Vederbörande ska vara född och uppvuxen i Apschtaan. Alla som retar upp någon sparkas ju direkt om de inte är från egna led dvs den sexfingriga blygden.
2) Vederbörande ska vara drillad i sekttänkande. Annars kan de ju få för sig att t ex informera om att Pea år efter år bryter mot lagen trots varningar för att stjäla pengar till Apan; något som Pea VARNADE en journalist att skriva om eftersom det skulle vara liktydigt med att journalisten saknade värdegrunnnnnnnd.

Läser man annonsen finner man ju att den dryper av apsanningar (läs: lögner) som flera påpekat. Kommentarer inom parentes.

Vill du bevaka Sveriges bästa hockeylag? (Luleå damhockey? Eller Läjkers herrhockey? Här signaleras omedelbart att objektivitet inte är önskvärd men däremot sektimpregnerade apsanningar).

Du är utbildad journalist, eller har motsvarande yrkeserfarenhet (vi tar vad som helst, bara du är sektindoktrinerad och från blygden) och vet hur man gräver fram (frågar Apan) och berättar en historia (låter Apan läsa korrektur och införa ändringar).

Du drivs av en vilja att vara först med en nyhet (hittar på om det behövs) och strävar alltid efter den där unika vinkeln (Apan är, har alltid varit och kommer alltid att vara bästigast) på dina texter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jörgen Lindgren - ligans VD - fick sparken idag.

Helt rätt, anser jag.

Många har försvarat honom och menat att han bara gjort det som klubbarna i ligan velat att han ska göra och att det enorma avtalet mellan SeMer och ligan är "bevis" på att han lyckats förträffligt.

Grejen är den att han hela tiden varit företrädare för inställningen att ligan ska stängas och att inga andra klubbar ska få komma in i Elitserien SHL. Om de nu inte "råkar" företräda riktigt stora städer med potentiellt många åskådare.

Som Håkan Loob uttryckte saken, när han var djupt inblandad i det hela "MooDoo är ett onödigt lag, bäst om de försvinner och aldrig kommer tillbaka". Och Loobens inställning, som delats av andra "visionärer" är det som drivit ligan och haft sin operativt viktigaste ansvarige i Lindgren.

Gång efter annan har Jörgen Lindgren hittat på upplägg som i praktiken siktat mot just detta: att stänga ligan. Typ tvingat småklubbar att för massor av pengar bygga ut till jättearenor som de inte har användning för, annars får de inte vara med. Hade han fått hållas skulle han snart ha krävt att för en klubb ska få delta i Division 4 måste de ha en arena för 10,000 personer inklusive en restaurang med stjärna i Guide Michelin.

Samtidigt som han med andra handen åstadkommit ett avtal med SeMer som tömmer arenorna på folk. Media diskuterar gärna "publikkrisen" i svensk elithockey och kommer nästan alltid fram till att "vi måste göra fler mål, så kommer åskådarna" vilket förstås INTE stämmer.

Lindgren och det pack han representerat t ex Lobben, Helber och liknande, har stirrat sig blinda på "marknaden" och helt tappat fotfästet när det gäller produkten och när det gäller målgruppen supportrar och åskådare.

Man har tillåtit en så viktig faktor inom sport som rättskipning helt galoppera iväg och inte ordnat upp zebrastandarden där inkompetenta nollor tillåtits förstöra matcher och åstadkomma slutresultat där fel lag vinner hur osportsligt som helst. Vidare har de kompletterat med ett ej fungerande situationsrum där en lärlingnolla blint lyder order från SeMer-anställda självutnämnda och djupt jäviga experter.

Vidare har man aktivt i samverkan med marknadsnissarna på SeMer strävat efter att döda all hockey utanför ligan. Bl a genom att lura Allsvenskan in under SeMer, där det intresse som byggts upp raserades och vidare organiserade man ekonomiska avtal som öste pengar på SHL-klubbarna men jämförelsevis sänkte de allsvenska klubbarna - ytterligare en insats för att ordna en i praktiken stängd liga.

Dessutom har avtalet med SeMer - som i ena änden öst miljoner över klubbarna - i andra änden lett till att sammanhållna omgångar och lika antal spelade matcher brakat ihop fullständigt vilket irriterar och minskar intresset. Och vidare har SeMer utvecklat principen att folk får se samtliga bortåt 400 matcher utan att fråga om de överhuvudtaget vill det. Betala 500 spänn i månaden så får du allt, annars får du inget typ.

Jag tror att de flesta nöjer sig och är villig att betala för att se sitt lag, men det är ingen målgrupp som SeMer intresserar sig för.

Och vinklar vi över det till "publikkrisen" är ju sanningen följande. Den dominerande publiken - hemmapubliken - har redan betalt 3-4000 spänn för att få alla matcher på TV eller dator.

Och man behöver knappast vara någon Einstein för att begripa att en j-a massa människor då avstår från att gå på hemmamatcher och se sitt lag live; de har ju redan betalt många tusen och har redan matchen i sin TV/dator vare sig de vill det eller inte. Många har inte så mycket pengar att de har råd att betala för matchen såväl genom arenabiljett som på nätet.

Lösningen är ju skitenkel. Erbjud hemmasupportrar att i kombination köpa egna lagets bortamatcher billigt på nätet samt hemmamatcher live på säsongkort. Då fylls arenorna. Den nämnda kombination ska då tillhandahållas rejält billigt för att slå igenom totalt. Vad skulle det kosta att ordna detta? En bråkdel av den dryga halvmiljard som SeMer öser över klubbarna i ligan.

Då får vi fulla arenor på matcherna och då får vi jättefin stämning live på matcherna och live för de som ser matchen på TV/dator.

Då får vi den produkt vi vill ha.

Det skulle Jörgen Lindgren ha begripit, om han brytt sig om "produkten". Hans problem är att han skitit i den och följden blev att Luleå och Apans supportrar inledde senaste derbyt med att hålla käft och lyfta fram plakat som förklarade att Lindgrenligan var hockeymördare. Då krävde Lindgren i ett hemligt brev att klubbarna "bevakade och stoppade" supportrarna, men då gick han för långt.

Att Lindgren sparkas var ett utmärkt beslut. Men det måste följas av att ligans ledningar rejält "knullar om sig"*, lyssnar på supportrar och publik - målgruppen - och arbetar för att ta fram den hockey som vi vill ha.

* = ett uttryck lanserat av Johan August Strindberg och det ska tolkas som "ändrar åsikt".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jörgen Lindgren sparkad!!
Kommentera