Luleå HF

115712 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914410

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara två timmar kvar till nedsläpp Anaheim-Islanders nu och Ducks har ännu inte släppt linorna. Kanske har de inte bestämt sig, eftersom de har så pass mycket att fundera med skadade/oskadade/rookie/uppkallade AHL-centrar m m. Eller så är de ockuperade med planeringen av tackandet av Paul Kariya.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bortamatch mot Frölunda igen. Isac fortfarande borta. Cehlin långtidsborta.

Och nu kliver Ola av på okänd tid. Nej, inte ryggen, som plågat honom i åratal. Nej, inte skuldran som bekymrat senaste åren.

Nu har han i stället tänjt på ledband i ena foten. En "vrickning" för att tala lekmannaspråk. Oklart hur länge han blir borta, meddelar Luleå, men en vrickning tror jag inte blir långdragen. mer oroande att Ola är så mycket borta. Det signalerar ju blålampa att han knappast kan anses ordinarie i någon laguppställning. Fint när han är kry och kan spela, men att Ola är ersatt är - och blir antagligen - så frekvent att ersättare på tillräcklig nivå måste finnas.

Med alla dessa viktiga spelare borta är det självklart att det inte går att hoppas att Luleå kommer ut på isen och spelar sönder motståndarna. Men sedan matchen mot Pungen har laget ändå visat att man kommer ganska långt genom att kämpa rejält och vara överens i lagspelet.

Så, visst kanske man lyckas stå emot Frölunda åtminstone något, men nu är det ju upp till Mike F. att fixa att vi får tillbaka pinnarna som Frölunda luggade oss på i Delfinen, då Luleå-utbildade JG levererade årets match när han trivdes med att komma "hem".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Timmen innan match gick NHL ut med troliga uppställningar och då hade de placerat Lundy med Comtois och Henrique i andralinan. Två riktigt kompetenta och produktiva spelare och det skulle bli spännande! Men när det väl körde igång var Lundy i en brunkarfyra, "som vanligt".

Anaheim fortsätter vinna, slog Islanders med 4-1.

SÅ själv inte matchen men har kollat av Anaheims supporterforums matchtråd för att se hur intrycken var där, och fr a skriver man om Kessler som tillbakakommen nu satte 1-0 i första och 2-0 i andra samt en fight som man gillade tydligen.

Knappast något skrivet om Isac alls i natt, tydande på att han vare sig gjorde bort sig eller utmärkte sig, men spelade 2 min PP och 2 min SH samt bortåt 14 min totalt.

Alla unga spelare har gjort det jäkligt bra och Anaheim ligger bland de främsta i NHL just nu, men ändå kommer nu allt fler etablerade spelare tillbaka och det börjar väl luta mot att Ducks nöjer sig med att ha haft Isac i brunkaromgivningar där han 18 år gammal visat att han definitivt är NHL-ready och det är man nöjd över.

Tror att de släpper honom till Luleå snart, när de 9 matcherna de haft på sig spelats. Nu har han lirat 5 NHL-matcher och det betyder att, om han fortsätter lira, är det följande matcher som återstår:

Lör 20 oktober Las Vegas - Anaheim
Sön 21 oktober Anaheim - Buffalo
Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Det ska bli härligt att få hem honom. I detta nu verkar ju Olle kunna vara skadad och borta när Isac återkommer, och då finns ju inte Emil-Olle-Kovacs-alternativet som lina. Och då blir det väl Emil-Isac-Einar igen, en lina som mycket väl kan bli oförändrad säsongen ut.

I så fall ser det ut som att två linor är tämligen klara och intakta:
Petter-Connolly-Farley
Emil-Isac-Einar

Och någon brunkarlina blir det väl med Fabbe och Jonas, kanske med Foppa igen. Men hur blir trean? Harju, Kovacs? Och Olle när hans fotled ordnat sig?
Kommentera