Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1914429

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Timmen innan match gick NHL ut med troliga uppställningar och då hade de placerat Lundy med Comtois och Henrique i andralinan. Två riktigt kompetenta och produktiva spelare och det skulle bli spännande! Men när det väl körde igång var Lundy i en brunkarfyra, "som vanligt".

Anaheim fortsätter vinna, slog Islanders med 4-1.

SÅ själv inte matchen men har kollat av Anaheims supporterforums matchtråd för att se hur intrycken var där, och fr a skriver man om Kessler som tillbakakommen nu satte 1-0 i första och 2-0 i andra samt en fight som man gillade tydligen.

Knappast något skrivet om Isac alls i natt, tydande på att han vare sig gjorde bort sig eller utmärkte sig, men spelade 2 min PP och 2 min SH samt bortåt 14 min totalt.

Alla unga spelare har gjort det jäkligt bra och Anaheim ligger bland de främsta i NHL just nu, men ändå kommer nu allt fler etablerade spelare tillbaka och det börjar väl luta mot att Ducks nöjer sig med att ha haft Isac i brunkaromgivningar där han 18 år gammal visat att han definitivt är NHL-ready och det är man nöjd över.

Tror att de släpper honom till Luleå snart, när de 9 matcherna de haft på sig spelats. Nu har han lirat 5 NHL-matcher och det betyder att, om han fortsätter lira, är det följande matcher som återstår:

Lör 20 oktober Las Vegas - Anaheim
Sön 21 oktober Anaheim - Buffalo
Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Det ska bli härligt att få hem honom. I detta nu verkar ju Olle kunna vara skadad och borta när Isac återkommer, och då finns ju inte Emil-Olle-Kovacs-alternativet som lina. Och då blir det väl Emil-Isac-Einar igen, en lina som mycket väl kan bli oförändrad säsongen ut.

I så fall ser det ut som att två linor är tämligen klara och intakta:
Petter-Connolly-Farley
Emil-Isac-Einar

Och någon brunkarlina blir det väl med Fabbe och Jonas, kanske med Foppa igen. Men hur blir trean? Harju, Kovacs? Och Olle när hans fotled ordnat sig?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedräkningen rullar på. Det här är som att ha ett måttband man klipper en centimeter av dagligen i väntan på MUCK eller inlämning av en avhandling för disputation.

Om sex timmar är det nedsläpp för matchen Anaheim - Buffalo och eftersom Isac Lundeström lirat de senaste sex matcherna för Dux lär han väl spela idag igen.

Senast hade man ju faktiskt och änk-ligen lyft Isac från 3e-4e linor och han fick köra som vinge i 1a linan. Med Rakell på andra kanten, men med Ryan Getzlaf som center och denne visade sig inte alls vara i sal och ännu inte OK efter skada; Isac fick dock utmärkt kritik. Kanske får han köra i en offensiv lina i natt igen?

En fråga där man svarar tudelat. Visserligen j-t kul att det går så bra för vår 18-årige egna produkt. Men risken ökar för att Dux faktiskt får för sig att behålla honom och köra in Isac i NHL för säsongen.

Efter nattens match återstår bara två matcher, för att Isac ska komma upp till totalt 9 matcher i NHL (förutsatt att han spelar nämnda matcher); cå vi uppnår den tröskeln efter vilken planen varit att Isac kommer hem till Luleå Hockey för resten av säsongen:

Tis 23 oktober Chicago - Anaheim
Tor 25 oktober Dallas - Anaheim

Spänningen stiger. Kommer Isac eller kommer han inte.

Vi kanske kan locka honom med två helt nya vingar, som aldrig förlorat i SHL som forwards. Jag tänker på The Gun och Nisse....
Kommentera