Luleå HF

115467 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938033

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag skulle nog säga att den dräneringen började redan i början av 2000-talet någon gång...enda undantaget var givetvis säsongen 2005/2006 då det var NHL-lockout och då hade vi nog den bästa Elitserien/NHL någonsin...men det är enda undantaget.
Dräneringen märktes också på att Linköping, Frölunda och Färjestad tokbjöd på de få bra spelare som fanns kvar i Europa utanför NHL/KHL, vilken resulterade i att ekonomiskt mäktiga Frölunda dränerade sin kassa också.
Nä, jag hävdar fortfarande och starkt att den bästa kvalité på Elitserien/NHL hade vi i slutet av 80-talet till slutet av 90-talet. Då var dessutom matcherna roligare att titta på då det var större rivalitet mellan lagen då många av våra bästa spelare lirade här ocj var klubbmärket troget. Mkt grinigare och roligare på matcherna som var mkt mer fysiska (förutom open ice tacklingar då).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag kan hålla med dig. Tänk vilka spelare Luleå hade första halvan av 90-talet. De flesta skulle vara givna NHL-spelare idag. Men som du säger, någonstans för bortåt tjugo år sedan började ökningen av NHL-stölder. Har för mig att jag räknat ihop antal förut och då såg det ut som att stölderna steg raskt från ungefär tio år sedan. Men det har ju pågått och ökat längre än så.

Det vi talar om nu - det har Apan aldrig begripit. Undra på det eftersom de var borta från Elitserien nästan tjugo år och för övrigt lagt sig till med specialkompetens att ljuga så ini helvitte numera.
Kommentera