Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938040

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jag kan hålla med dig. Tänk vilka spelare Luleå hade första halvan av 90-talet. De flesta skulle vara givna NHL-spelare idag. Men som du säger, någonstans för bortåt tjugo år sedan började ökningen av NHL-stölder. Har för mig att jag räknat ihop antal förut och då såg det ut som att stölderna steg raskt från ungefär tio år sedan. Men det har ju pågått och ökat längre än så.

Det vi talar om nu - det har Apan aldrig begripit. Undra på det eftersom de var borta från Elitserien nästan tjugo år och för övrigt lagt sig till med specialkompetens att ljuga så ini helvitte numera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilken härlig match i natt i Carolina, när fyra spelare var samtidigt på is och snackade om hur glada de var för att Luleå Hockey toppar högsta ligan för både herrar och samer i Sverige☺
• Anders Nilsson, målvakt, Ottawa
• Christian Jaros, back, Ottawa
• Lucas Wallmark, forward, Carolina
• Justin Williams, forward, Carolina

Att de tre först nämnda är Luleåprodukter är ju allom bekant. Men alla har nog inte koll på att en 22-årig Justin Williams under NHL-lockoutsäsongen 2004-2005 spelade i Luleå och bildade en synnerligen effektiv lina tillsammans med Per Ledin och Jonas Nordquist.

Per Ledin 16 mål 20 pass 36 poäng
Jonas Nordquist 16 mål 16 pass 32 poäng
Justin Williams 14 mål 18 pass 32 poäng

50 mål och 96 poäng av en enda lina - och detta i den starkaste SHL-säsong vi någonsin haft!

Det visar ju bl a att Per Ledin detta gyllene år i den största konkurrens tog flest pinnar i en lina som utklassar exempelvis den s k "OS-linan" med psykbrytet för Apan som runkats opp som så jättebästigast i lägre konkurrens.

Justin Williams blev ju sedemera storstjärna i NHL med Stanley Cup-ringar som kapten för Los Angeles. I NHL kallas han clutchkungen, eftersom han avgjort fler ”Game 7”-draman än någon annan i NHL-historien. För ett par år sedan intervjuades han av Atontrasans NHL-utsände och förklarade att " Jag hade en fantastisk tid i Luleå, säger han med ett brett leende – Jag fick många fina vänner där borta, jag lärde mig mycket och blev en bättre hockeyspelare i Luleå"

Känns verkligen fint att denne 22-åring utvecklades så fint och har så fina minnen av Luleå.

Speciellt om man jämför med en annan 22-åring som samma säsong reste över Atlanten och spelade för ett annat svenskt hockeylag. Jag säger inte vilket men det gäller en schtaad c:a 13 mil söder om Luleå. Vi kan kalla spelare "Chad Hinz" eftersom han hette så. Hinz gjorde succé i sitt lag hela säsongen men när bara några matcher återstod lurade spelarna och tränare med honom på en vild suparfest och det slutade med att Hinz blev tagen av polisen sedan han i fyllan kört i diket. Klubben i fråga förklarade att "ingenting hänt, det var bara Hinz fel" och gav order om att ingen i klubben fick ha vidare kontakt med Hinz som blev sittande helt isolerad i en enrummare i väntan på polisutredning, skandaliserad i schtaan. Och han var därefter knäckt för livet.

Nej, trevligare var det för Justin Williams uppe i Luleå och rätt kul att tänka sig - när alla fyra Luleåspelare var på NHL-is samtidigt i natt, att de kunde passa på att snacka gamla minnen och dessutom glädjas hur bra det går Luleå Hockey numera☺
Kommentera