Luleå HF

115714 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1938918

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Småkollar St Louis-Ottawa delvis eftersom jag inte skulle ogilla att Ottawas vakt Craig Anderson olyckas och Anders får ta spaden. Men det känns obra att sitta och hoppas se en vakt olyckas, jag är ju djupt intresserad av vakter och vill alltid se dem lyckas.

1-1 efter 4-4 i skott för ett tag sedan och Blues mål på ett dragskott från blå i plockkrysset där Craig såg skytten hela tiden och liiite kritik från supportrarna. Sedan har perioden rullat på och St Louis har mer av spelet men inga ytterligare mål ännu.

Craig är ju NHL-vakt sedan 16 år (!) och Ottawavakt sedan 9 år, etta sedan 8 år så han är inte lätt att flytta på.

Men alla får lägga spaden på hyllan förr eller senare och Craig fyller 38 år i år.

Personligen ser jag gärna att Ottawa får in mer Nilss i vaktandet. D v s att Anders-son utvecklas till Anders-Nilss-on:-)

Nåja.

Jag kan acceptera att de delar på matcherna, fast för att Anders ska erbjudas en förstaspade krävs att han får ta en majoritet av matcherna en säsong och visa att han håller.

Personligen anser jag att denna NHLs inställning till vakter är omodern och något som laget förlorar på. Men det krävs att något lag går först och visar det.

1-1 efter en period, 11-6 i skott för Blues.

Andra perioden snart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Andra perioden över, 2-1 för Blues efter 15-14 i skott under andra och med sekunder kvar av perioden åker Jaros ut för tripping då han bredbent kolliderat mot en Bluesspelare som faller, så Blues inleder tredje i PP.

Craig duktig vakt. I matchen rätt mycket kamp framför målet och Craig hänger med bra, starkt av honom att inte gå ned och bli kvar utan kämpar ofta stående och kommer upp snabbt när han gått ned - egenskap som jag noterar och imponeras av.

Svår match. Skulle Anders ha lyckats bättre? Nja, jag vet inte säkert. Första målet genom ett dragskott från distans kanske han kunnat ara snabbare på och räddat. Andra skottet var en kopia, men ett slagskott och därför snabbare och svårare att hinna reagera på.

Och där sätter Pääjärvi i box 2-2 genom att bromsa in och träffas på rören av ett pass/skott. Vi har börjat tredje, alltså.
Kommentera