Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1939136

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Haha Sven alltså!

Ångest inför torsdag. Skaik verkar vara i en formtopp. Huvva!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Perro: Jag håller med. Skellefteå har radat upp imponerande insatser efter nyår. Samtidigt har Luleå delar av matcher spelat riktigt bra, men inte varit så där genomgående och konsekvent på topp hela tiden.

Jag tror att de flesta har ganska bra koll på båda lagens styrkor och svagheter just nu och min gissning är att det som kommer att avgöra blir om Skellefteås försvarspel kan stå emot Luleås attacker, liksom motsvarande: om Luleå kan stå emot Skellefteås spel i vår zon.

Det låter ju nästan som självklarheter, men tycker ändå att det handlar om isolerade matchbilder:
• hinner våra backar och förstärkande linor med att markera och inte släppa till chanser i slottet när Skellefteås linor trummar på och dessutom när flera Skellefteåspelare kommer att försöka ta kontroll på platsen framför vår målvakt?
• kommer Skellefteås försvarsspelare att hinna med motsvarande och hindra att Luleå passar fram till klara mållägen från skottet?

Och dessutom kan det bli lite slumpartat att lägen dyker upp trots bra försvar genom studsar som går rätt/fel; likaså att det blir så jämnt att ett första mål kan bli avgörande, även om det kommer lite oväntat, relativt matchbilden.

Jag tycker att matcherna mellan Luleå och Skellefteå nästan alltid varit mycket bra och att varje spelare i båda lagen är beredda att göra sitt yttersta i dessa matcher. Alla kommer att VILJA vinna och mer så än mot de flesta motståndare.

Men vilket lag vill mest? Vilket lag kommer att vinna jämna man-mot-man-situationer och ta överläge i tekningar?

Generellt skulle man nog tänka att det lag som kommer nedifrån - i detta fall det klättrande Skellefteå - kan vara mest taggande.

I vilket fall: det känns i förväg som oerhört jämnt och att det sannolikt kommer att bli en match som går jämnt hela vägen, medan det motsvarande: att något lag rinner iväg med flera mål nog kräver en hel del flyt för att inträffa.

Mer än 2 dagar kvar till match men temperaturen har redan börjat stiga och det kommer definitivt att bli denna säsongs hittills viktigaste match i norr....
Kommentera