Luleå HF

89280 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1945137

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag känner inte till alla turer bakom de olika försök till samarbete mellan våra klubbar som har gjorts. Men jag vet att i slutet av 90 talet så hade man diskussioner om ett samarbete mellan Luleå och Piteå. Men det gick visst väldigt hett till på mötet och några ungdomsledare från Piteå lämnade mötet i argen
I efterdyningarna till detta så slöts avtal med det riktiga AIK där bla Janne dragskott åkte söderut och två unga kisar kom norrut.
Men det samarbetet dog ju fort.
Men det har varit spelare som har åkt emellan ett antal klubbar här uppe men vi pitebor som hör till pite norra (vilket är det stora flertalet av oss hockeyintresserade) vi önskar ett likadant samarbete med Luleå som Aplöven hade. Om vi bara kunde spela oss upp till Allsvenskan så...
Vi var nära ifjol men i år verkar Boden ha större hugg på det än oss. Nåja det ger sig med tiden.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Jo. Trots allt har det ju funnits en samverkan under åren med spelare och tränare mellan Piteå och Luleå. Trots den grupp som slagits för samarbete med Apan mot Luleå.

Ett allsvenskt Piteå i nära samverkan med Luleå a la Asplöven vore kanon. Vi ligger ju så nära varandra att unga och äldre kan gå mellan klubbarna om det är motiverat och ändå bo kvar hemma. Avstånd och transporttider mellan t ex Luleå-Piteå-Boden är inte värre än de är mellan olika delar av Stockholm där spelare kan gå mellan klubbar och inte behöver flytta för det.

Visst finns det 15-åringar som klarar av att flytta 30-50 mil hemifrån för att få utvecklas till hockeyspelare men många - kanske de flesta - mår bättre av att bo kvar i sin familj och med sina vänner fler år för att utvecklas vidare och när tiden är mogen flytta.

Så egentligen finns det utmärkta förutsättningar för ett perfekt samarbete vid norrbottenskusten. Ungefär som när IFK Luleå och Luleå SK gav upp konkurrensen lokalt och blev Luleå Hockey.

Och visst skulle det kunna bli en riktig win-win, som när Luleå Hockey och Asplöven hade många spelare som gick emellan. De som lyckades i Asplöven kunde pröva på i Luleå och spelare som behövde utvecklas på hög nivå, men inte kunde få speltid och utrymme i Luleå fick köra på och bidra i Asplöven. Som t ex Christian Jaros och Peter Cehlarik i 19-årsåldern hos Aspis men numera i NHL. Ofta mer givande att spela med seniorer på allsvensk nivå än att trumma vidare på junisnivå.

Risk förstås att Piteå skulle kunna bli så starka att man lyckas ta även sista steget dvs avancera till SHL. Men skulle så mot förmodan ske fick vi väl hantera det då, som ett kärt besvär. Med en i botten positiv inställning till samverkan når man vanligen längre än genom att försöka konkurrera och arbeta mot varandra.

Vi hoppas!
+1
Kommentera