Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945153

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Jo. Trots allt har det ju funnits en samverkan under åren med spelare och tränare mellan Piteå och Luleå. Trots den grupp som slagits för samarbete med Apan mot Luleå.

Ett allsvenskt Piteå i nära samverkan med Luleå a la Asplöven vore kanon. Vi ligger ju så nära varandra att unga och äldre kan gå mellan klubbarna om det är motiverat och ändå bo kvar hemma. Avstånd och transporttider mellan t ex Luleå-Piteå-Boden är inte värre än de är mellan olika delar av Stockholm där spelare kan gå mellan klubbar och inte behöver flytta för det.

Visst finns det 15-åringar som klarar av att flytta 30-50 mil hemifrån för att få utvecklas till hockeyspelare men många - kanske de flesta - mår bättre av att bo kvar i sin familj och med sina vänner fler år för att utvecklas vidare och när tiden är mogen flytta.

Så egentligen finns det utmärkta förutsättningar för ett perfekt samarbete vid norrbottenskusten. Ungefär som när IFK Luleå och Luleå SK gav upp konkurrensen lokalt och blev Luleå Hockey.

Och visst skulle det kunna bli en riktig win-win, som när Luleå Hockey och Asplöven hade många spelare som gick emellan. De som lyckades i Asplöven kunde pröva på i Luleå och spelare som behövde utvecklas på hög nivå, men inte kunde få speltid och utrymme i Luleå fick köra på och bidra i Asplöven. Som t ex Christian Jaros och Peter Cehlarik i 19-årsåldern hos Aspis men numera i NHL. Ofta mer givande att spela med seniorer på allsvensk nivå än att trumma vidare på junisnivå.

Risk förstås att Piteå skulle kunna bli så starka att man lyckas ta även sista steget dvs avancera till SHL. Men skulle så mot förmodan ske fick vi väl hantera det då, som ett kärt besvär. Med en i botten positiv inställning till samverkan når man vanligen längre än genom att försöka konkurrera och arbeta mot varandra.

Vi hoppas!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att apmonstret ossian varit på northpower för att läsa vad som där skrivs, tankar blandade med vilda fantasier, varpå att klistrar in det på apsnacket under beskrivningen "Enligt experter och transfergurus...".

Dock saknas diskussion om den nu pågående härvan där primadonnornas primadonna kiosklickornas Bud förhandlar med Näsan om en förlängning. Som inbiten köpoespelare vill Bud minimera arbetsinsatsen men maximera betalningen. Han förklarar i media att han ällllllskar schtaan och som bevis på det vill han vara utanför Sverige drygt sex månader per år, detta för att väsentligen kunna skita i att betala skatt för den infrastruktur och de kioskflickor han utnyttjar när han är här.

Även om kioskbudet räknar med att Apan i fortsättningen inte når slutspel är ju hockeysäsongen lång och på sex månader missar han inte bara delar av seriespelet utan också hela försäsongen och uppträningen. Det där fixar jag själv menar Bud, och hänvisar till tidigare säsonger då han anlänt en bit in på hösten överviktig, otränad, med andning efter första bytet som ett status asthmaticus på kebne, följt av att han varit bekväm i månader innan han fått upp flåset.

På senare år under Näsans köp- och säljfester har ju Holloway sett hur Apan fyllts av överbetalda och bekväma primadonnor och naturligtvis vill han själv fortsätta på den lättjefulla, överbetalda linjen. Näsan är väl kvar ett par månader till och kan nog lyckas sabotera även 2019-2020 för Apan, om de inte inser att de måste släppa in Lill-Nisses farsa att meddela primadonnorna att det räcker nu.

Nedan en bild på Bud när han anlände på hösten efter att själv ha skött försäsongsträningen. Apans fystränare Thomson fick lägga in sig själv på vilohem för att komma igenom chocken.
Kommentera