Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1945795

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, kvällen var vikt för riktig damhockey. Världsmästarna från Luleå exempelvis som spöade DamGnaget med 6-0 helt programenligt. Mindre väntat var att DamGården skulle spöa DamPungen borta men det gjorde de - och med hela 0-5!

Vidare vann DamHV lmrd 2-3 mot TrottoarDamen och DaMooDoo med 4-1 på DamPölsan.

Om vi lämnar Damhockey och sänker oss inte ett utan en massa steg har vi Hobbyhockeyn för Damer, där ApPeas ihopvärvade DamApan spelar.

Som vi alla vet kör Apan numera apsanningstugget att de inte bryr sig så mycket om Luleå, eftersom deras enda och riktiga derbymotståndare är Burkölen.

D v s om de torskar mot oss kör de det tugget att vi "inte är några riktiga motståndare". Vinner de, är det förstås den gamla vanliga visan om hur bästigast dysenteriernas dysenteri är.

När det gäller Apans damlag får de ju möta Burkölens, den s k BurkaDamen i hobbyserien. Och för någon vecka sedan möttes de i en direkt avgörande finalmatch för hobbyserien där DamApan konstigt nog vann med knaooa 3-2.

Nu är förstås Apan förtvivlad! Buhu, buhu...nu får vi inte möta vår enda riktiga motståndare igen!

Men lyckan ler mot DamApan! De ska ju om en knapp vecka spela förkval för att försöka ta sig till kvalmatch till SDHL. Och de kommer att möta DamUlfven.

Och hör nu: Tre spelare från BurkaDamens förstafemma -pålitliga poängleverantörerna
• Victoria Olovsson näst bäst i hela serien med 17+18=35 pinnar
• Elin Benn, tredje bäst i hela serien med 17+16=33 pinnar
• Clara Markeby bäste back i hela serien med 7+18=25 pinnar
har skrivit på för DamUlfven!

Vilken lycka för DamApan! Jag är säker på att ApPravda Norran kommer att hurra och ge ut extrabilagor för att fira den lyckliga tilldragelsen. Inte en chans att de kommer att gnälla på att "alla är emot oss" Sådant har de väl aldrig gjort?

Von Oben ler vi i njugg....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att vårat damlag kan beröra så lulefansen så mycket! hahaha
det är väl jättebra att vi får spöa upp dessa 3 tjejer igen då? :D
Läste artikeln på hockeysverige där dom nämnde dessa övergångar samt lite annat och nog har Karlsson rätt i att det är konstigt att man kan värva när slutspelet drar igång!
Tänk bara på vad som hade hänt om MSSK/LHF hade legat 2'a i tabellen!?
Då hade minecraft pengarna pumpat in för att säkerhetsställa ytterligare ett guld ;)

Nä han hade en del poänger med den där artikeln och det kommer säkert att bli bättre i framtiden då serien blir lite större och jämnare och visste hade det varit roligt SS om det kanske kom upp ett till norrlandslag i ligan?

Men en lite fotnot i det hela är väl ett fakta att LHF aldrig någonsin lyckats kvala sig upp till SDHL! ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Läser att Oscar Alsenfelt inte kan spela mot Luleå i morgon eftersom han fortfarande lider av den hjärnskakning han drabbades av i förra matchen mot Luleå.

Mycket förvånande. Jag såg händelsen mycket väl och var väldigt förvånad över att Alsenfeldt fick kliva av då.

Grejen var den att Johan Harju skulle bakifrån målet ta sig in framför buren och han blev något trängd av Malmöförsvarare och då åkte han förbi precis utanför målgården men hans rumpa touchade huvudet på Alsenfelt, som gått långt ut för att mota distansskott.

Mycket lindrig kollision och otroligt förvånande att den ledde till hjärnskakning. Undrar om Alsenfeldt kan ha varit skadad tidigare och därigenom extra skör och känslig?

Peter Andersson lyfte det där efter match, speciellt eftersom Torpet som ersatte Alsenfeldt blivit pååkt av Olle och det mycket rejälare.

Peter och Maalmö gnällde inte mycket utan närmast informerade om saken: det är ju ett sportsligt och reko lag och inte som andra som har för vana att gny ihjäl sig för ingenting.

Men det hela lyfter frågan om hur skyddade målvakter bör vara?

Min uppfattning är den att de ska vara ini helvitte skyddade. En målvakt har nog med att vara >100% fokuserad på att ta pucken och den som åker på en vakt bör som regel utvisas motsvarande blindside överfall tycker jag. Matchstraff och avstängning.

Det HAR blivit vanligare på senare år att åka på vakter och jag vill påstå att det är Fläskberget och Apan som gått i spetsen för dessa vidriga fusk. Hur många gånger Fläskberget har kört över en vakt kan ingen räkna till och jag tycker att det är vidrigt.

Med detta sagt skulle jag alltså önska regeländringar på sådant sätt att Olle och kanske också Harju skulle ha stängts av efter att ha kört på Malmös vakter. En markering för att fastslå att Målvakter Rör Man Inte! Basta!

Å andra sidan skulle en sådan regeländring ha inneburit att Fläskberget "ja, jag fuskar för att Apan ska vinna" Hollywood skulle blivit mer eller mindre kontinuerligt avstängd. Det hade förstås varit utmärkt för att skydda sportslig hockey. Och vidare hade det lag som är oförskämt och fuskigt nog att utse en sådan skit till lagkapten ha fått rejält med smörj på fingrarna. Ajabaja, fusk-Apa!
Kommentera