Luleå HF

115800 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1949134

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Känns fint att vår förening startade allt och det med ett björngap som entré som fortfarande håller 25 år senare. Medan alla andra bara apat efter och inte kunnat göra det bättre eller ens lika bra.

Vi var först på plan, vi är originalet och vi tog in något som alla motståndare under ett kvarts sekel lärt sig att frukta: Hjälp, nu startar det och hänger vi inte med från början blir vi snabbt överkörda!

Jag är inte helt säker på att Apans motsvarande - att hårdsatsa på fiskdamm - haft samma effekt. Att Luleås publiksiffror går upp, medan Apans faller i sådan grad att ApPea blir tvungen att köra med hitte-på-publikstiffror genom att räkna tomma stolar som "åskådare" och Luleås damlag sätter rekordpublik som Apans herrlag inte ens kan nå upp till...

Något får mig att tro att Luleå valt rätt väg och Apan fel väg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En del intressant hockey i kväll:

DamApan-DamUlfven

Just det! Förkval inför kval till SDHL. DamApan har hela säsongen pysslat med sin låtsasverksamhet i hobbyserien som formellt bara gällt om de kommer före BurkaDamen eller inte. Till slut lirades den sista matchen där DamApan lyckades vinna med uddamålet mot BurkaDamen och därmed är DamApan framme vid årets andra uppgift. Att försöka vinna mot DamUlfven, som tagit in BurkaDamens tre bästa spelare för att glädja DamApan att få möta sådant man är van vid. Idag spelar man årets sista match hemma och ApPravda Norran hårdsatsar förstås. Sedan blir det en eller två matcher borta i Karlstad och DamApan måste vinna två av de tre matcherna - annars är allt över.

Samtidigt spelas tre matcher i SHL:

Rögle BK - Färjestad BK
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
Örebro HK - Linköping HC

Naturligtvis ska ju Warulfven vinna sin match. Eller? Röglet är inte ofarliga - tycks dock ha flera skadade nu - men har imponerat då och då på sistone och en match i Ängelholm kan inget bortalag räkna med som vunnen förrän den verkligen är just vunnen. Och skulle Röglet vinna klättrar de ända upp till plats 5 i den jämna tabellen! Kan den moroten vara tillräcklig för att Röglet ska överraska Ulfven? Troligen inte, men vi får se.

Djurgårn-Malmö. Två topp 6-lag, men som man inte är riktigt säker på. Djurgårn som under hösten såg ut att bli klart bäst i ligan, fast hindrades av skador, har fortsatt inte fått ihop det fastän man som regel hållit en plats just under toppen. Och Malmö som tappat under säsongen kan imponera i matcher men också det motsatta. En match på Hovet ska alltid vara en gårdarvinst, men räcker ens det nu?

Och så Öret mot Pungen där Pungen tycks vara på väg nedåt och framöver mycket väl kan komma att tappa kontakten med slutspelsområdet i tabellen. Kanske Öret t o m kan hinna upp Pungarne? Hemmavinst idag och Öret har "bara" 8p att hämta in när 9 matcher återstår. Svårt men inte helt omöjligt om Pungen nu tappar taget och spelet.
Kommentera