Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1949136

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En del intressant hockey i kväll:

DamApan-DamUlfven

Just det! Förkval inför kval till SDHL. DamApan har hela säsongen pysslat med sin låtsasverksamhet i hobbyserien som formellt bara gällt om de kommer före BurkaDamen eller inte. Till slut lirades den sista matchen där DamApan lyckades vinna med uddamålet mot BurkaDamen och därmed är DamApan framme vid årets andra uppgift. Att försöka vinna mot DamUlfven, som tagit in BurkaDamens tre bästa spelare för att glädja DamApan att få möta sådant man är van vid. Idag spelar man årets sista match hemma och ApPravda Norran hårdsatsar förstås. Sedan blir det en eller två matcher borta i Karlstad och DamApan måste vinna två av de tre matcherna - annars är allt över.

Samtidigt spelas tre matcher i SHL:

Rögle BK - Färjestad BK
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks
Örebro HK - Linköping HC

Naturligtvis ska ju Warulfven vinna sin match. Eller? Röglet är inte ofarliga - tycks dock ha flera skadade nu - men har imponerat då och då på sistone och en match i Ängelholm kan inget bortalag räkna med som vunnen förrän den verkligen är just vunnen. Och skulle Röglet vinna klättrar de ända upp till plats 5 i den jämna tabellen! Kan den moroten vara tillräcklig för att Röglet ska överraska Ulfven? Troligen inte, men vi får se.

Djurgårn-Malmö. Två topp 6-lag, men som man inte är riktigt säker på. Djurgårn som under hösten såg ut att bli klart bäst i ligan, fast hindrades av skador, har fortsatt inte fått ihop det fastän man som regel hållit en plats just under toppen. Och Malmö som tappat under säsongen kan imponera i matcher men också det motsatta. En match på Hovet ska alltid vara en gårdarvinst, men räcker ens det nu?

Och så Öret mot Pungen där Pungen tycks vara på väg nedåt och framöver mycket väl kan komma att tappa kontakten med slutspelsområdet i tabellen. Kanske Öret t o m kan hinna upp Pungarne? Hemmavinst idag och Öret har "bara" 8p att hämta in när 9 matcher återstår. Svårt men inte helt omöjligt om Pungen nu tappar taget och spelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Köp- och säljlaget Apan letar efter nya vägar.

Som alla vet köpte Näsan på inrådan av CryBert in en massa primadonnor som CryBert räknade med att han skulle skälla ut så skulle de ge järnet.

Så blev det inte. primadonnorna skrattade ut CryBert och var så bekväma som de kände för.

Nu har man sparkat CryBert och Näsan och med dem borta försöker man köpa tillbaka de ex-apor som vägrade komma hem så länge CryBert var kvar.

Och utan primadonnor-köpespelare blir det tomt i Apstallet för alla gratisstölder de baserat verksamheten på genom att lura småpojkar från andra klubbar till schtaan med löfte om fria klubbor, för att sedan presenteras som "åkta approdukter från blygden" - de kommer inte längre.

Så nu börjar Apan köpa. Men färdiga primadonnor? Nej, det gick åt helvitte eftersom Apan saknade kompetens för att bedöma vilka som passade in i ett kommande spelsystem, som också det saknades.

Så nu köper man lite yngre. Idag meddelar mädhåken att Apan köpt in Hesper Olofsson från Timrå.

Det handlar alltså om en norrbottenskille som föddes i pite, började i boden innan han kom till Luleå. Från Luleå gick han sedan till Timrå där han under fem säsonger utvecklats så fint att han i somras draftades i andra NHL-rundan.

Och nu köper Apan honom. Helt klart är priset nu inte bara "fria klubbor" utan Apan får lägga upp rejält med pengar för denna investering; kostsam på sådant sätt att det är oklart hur mycket nytta de får av honom. Kanske går han till nordamerika redan efter sommarens camper därborta? Eller senast nästa år.

Men en sak är säker; nu är Apan beredda att betala dyrt för kortsiktiga vinster eftersom de inte kan få annat.

Vi kan se fram emot en fortsatt köp- och säljfest!

Och naturligtvis kommer Apan senare att presentera norrbottningen Olofsson, utvecklad av Timrå, som en helt egen approdukt från blygden.

Och det är förstås med hänvisning till sådana apsanningar som jag förklarar att därmed är också Niclas Hjalmarsson - som var Luleå Hockeys spelare när han gick till Chcago och fick NHL-ringar - en äkta luleprodukt från blygden:-)

Uppskattningsvis har Apan under senaste året under sin köp- och säljfest handlat in ett drygt hockeylag. För att glädja "supportrar" som apmonstrumet så att han med debil poesi kan yla "plastlag!", "köpelag!" om andra...
Kommentera