Luleå HF

115742 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1951014

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Intressant att notera att Apan senaste åtta matcherna varit sämre än alla lag förutom förstås Morsan och Timrå. Samt Malmö och Pungen. De två sist nämnda kanske kan skärpa sig och eftersom Apan successivt blivit allt sämre efter den hysteriska peaken efter nyår kanske de kan tappa än mer och och t ex Malmö skärper sig blir det kanske plats 11 och missat slutspel för Apan?

Den här totala kollapsen för laget Apan speglas av den likaledes totala kollapsen på Hockeysnackets Apsida. Nu har tanten varit där och kastat bort alla inlägg på senare tid med följd att nästan alla inläggen är gjorda av Ossianmonstrumet, dvs helt meningslöst dravel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Visserligen håller jag med Lajon om att vi får vara nöjda om vi fixar topp 6. Samtidigt som att det verkar ha lossnat fullständigt för Ulfven nu och alla inser att de inte går att stoppa.

Men eftersom vi fortfarande har lika poäng har jag sett över och analyserat avslutningen av serien:

2019-02-26
Luleå HF - Rögle BK
Skellefteå AIK - Färjestad BK

2019-02-28
Djurgårdens IF - Luleå HF

2019-03-01
Mora IK - Färjestad BK

2019-03-02
Timrå IK - Luleå HF
Färjestad BK - Mora IK

2019-03-05
Färjestad BK - Brynäs IF
Luleå HF - HV 71

2019-03-07
Örebro HK - Färjestad BK
Linköping HC - Luleå HF

2019-03-09
Luleå HF - Linköping HC
Växjö Lakers HC - Färjestad BK

2019-03-12
Färjestad BK - Luleå HF

2019-03-14
Luleå HF - Växjö Lakers HC
Färjestad BK - Djurgårdens IF

Hmm. Det kan man ha synpunkter på. Jag försöker sammanföra det motstånd vi har:

SAMMA MOTSTÅNDARE
• Färjestad BK - Djurgårdens IF
• Djurgårdens IF - Luleå HF

• Växjö Lakers HC - Färjestad BK
• Luleå HF - Växjö Lakers HC

Starka topp-6 motståndare, varsin hemma och borta?
Bedömning: Ungefär lika.

OLIKA MOTSTÅNDARE
• Luleå HF - Rögle BK
• Luleå HF - HV 71
• Timrå IK - Luleå HF

• Örebro HK - Färjestad BK
• Skellefteå AIK - Färjestad BK
• Färjestad BK - Brynäs IF

Hmm. Rögle och HV går bra, medan Timrå är enklare. Öret går också bra men Apan och Pölsan är svaga. Mot det har Luleå två hemma mot Ulfvens hemma och sammantaget får det bli ungefär lika här också.

BACK-2-BACK
Mora IK - Färjestad BK
Färjestad BK - Mora IK

Linköping HC - Luleå HF
Luleå HF - Linköping HC

Klar fördel Ulfven. Redan avsågade Morsan bör ha släppt intresset och förbereder sig för kvalet, medan Pungen har bättre kapacitet och kämpar för att klara sig till slutspel.

INBÖRDES MÖTE
Färjestad BK - Luleå HF

Jahaja. Warulfven har redan innan detta fördel genom enklare motstånd och med hemmais i inbördes mötet rasar Ulfvafördelen upp i höjden!

Vi validerar resultatet genom att kolla vilka vi INTE möter. Det lag, som har ett svårare program kvar, för förstås ha enklare lag bland de man INTE möter. Så här ser det ut:

Vilka lag möter vi inte?

WARULFVEN
Fulunda
HV
Pungen
Timrå

LULEÅ
Fulunda
Apan
Pölsan
Morsan

Som väntat. Ulfven missar bara Timrå av de enkla lagen medan Luleå missar Morsan, Pölsan och Apan - tre lag som inte risar marknaden nu.

Även vid denna jämförelse visas Ulfven ha det lättare programmet. Och oberoende av allt detta har de bonus genom att få möta Morsan isf Pungen 2 ggr, samt möter Luleå hemma i omgång 51…

Grattis till seriesegern, Ulfvar!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Försökte mig på en omöjlig uppgift. När tanten tagit bort alla inlägg skrivna av hockeykunniga fanns bara den av tanten förklarade poesin av Ossianmonstrumet kvar. Och jag försökte förstå vad den lallaren dillar om.

Tydligen har han läst att i den lille orten Tystfjord vid norska kusten har förekommit en hög frekvens sexuella övergrepp, bland den lulesamiska befolkningen.

"Lulesamiska" tänder ossianmonstrumet direkt på och vill mena att det är intimt förknippat med Luleå Hockey, varpå de obehagliga övergreppen också - enligt Ossianmonstrumets "logik" - gör det.

Samer finns spridda framför allt i norra Norge, Sverige och Finland, ifall de inte flyttat söderut. Språket samiska delas in i tre större språkgrupper med en massa mindre dialekter, varav lulesamisk är en som bl a talades av de samer som levde efter luleå älvdalen upp till stora och lilla lulevatten. Numera finns bara ett hundratal som talar lulesamiska i Sverige fr a i Jokkmokk, lite i Gällivare och Arjeplog, samt i den norska orten Tystfjord alltså.

Vad har "lulesamiska" med Luleå eller Luleå Hockey att göra?

Ingenting alls.

Utom mellan öronen på Ossianmonstrumet och tanten som måste surra om något annat när de nu inte kan tala om Apan och hockey i samma mening utan att kräkas.

Ossianmonstrumet: "Ja de flesta vet nu hur de leastadianska lulesamerna behandlar barn och ungdomar. Det kan nog hänga ihop med att Qatar tvingas rekrytera alla sina ungdomsspelare från Sörland och Tjeckoslovakien? Ryktet har ännu inte spridit sig så långt."

Tanten på Apsidan eliminerar alltså samtliga inlägg av hockeytänkare från olika klubbar.

Men det där dravlet får stå kvar, eftersom tanten betraktar det som "poesi".

Herrgud, vilka idiotier!
Kommentera