Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1951017

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Försökte mig på en omöjlig uppgift. När tanten tagit bort alla inlägg skrivna av hockeykunniga fanns bara den av tanten förklarade poesin av Ossianmonstrumet kvar. Och jag försökte förstå vad den lallaren dillar om.

Tydligen har han läst att i den lille orten Tystfjord vid norska kusten har förekommit en hög frekvens sexuella övergrepp, bland den lulesamiska befolkningen.

"Lulesamiska" tänder ossianmonstrumet direkt på och vill mena att det är intimt förknippat med Luleå Hockey, varpå de obehagliga övergreppen också - enligt Ossianmonstrumets "logik" - gör det.

Samer finns spridda framför allt i norra Norge, Sverige och Finland, ifall de inte flyttat söderut. Språket samiska delas in i tre större språkgrupper med en massa mindre dialekter, varav lulesamisk är en som bl a talades av de samer som levde efter luleå älvdalen upp till stora och lilla lulevatten. Numera finns bara ett hundratal som talar lulesamiska i Sverige fr a i Jokkmokk, lite i Gällivare och Arjeplog, samt i den norska orten Tystfjord alltså.

Vad har "lulesamiska" med Luleå eller Luleå Hockey att göra?

Ingenting alls.

Utom mellan öronen på Ossianmonstrumet och tanten som måste surra om något annat när de nu inte kan tala om Apan och hockey i samma mening utan att kräkas.

Ossianmonstrumet: "Ja de flesta vet nu hur de leastadianska lulesamerna behandlar barn och ungdomar. Det kan nog hänga ihop med att Qatar tvingas rekrytera alla sina ungdomsspelare från Sörland och Tjeckoslovakien? Ryktet har ännu inte spridit sig så långt."

Tanten på Apsidan eliminerar alltså samtliga inlägg av hockeytänkare från olika klubbar.

Men det där dravlet får stå kvar, eftersom tanten betraktar det som "poesi".

Herrgud, vilka idiotier!
Kommentera