Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1957907

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag räknar lugnt med att Läjkers kommer att slå Öret och då kan vi förbereda oss för kvartsfinal mot läjkrarna. Följande datum gäller:

Fre 2019-03-22 LULEÅ - LÄJKERS
Sön 2019-03-24 LÄJKERS - LULEÅ
Tis 2019-03-26 LULEÅ - LÄJKERS
Tor 2019-03-28 LÄJKERS - LULEÅ

eventuellt:
Lör 2019-03-30 LULEÅ - LÄJKERS
Mån 2019-04-01 LÄJKERS - LULEÅ
Ons 2019-04-03 LULEÅ - LÄJKERS

Vi har en veckas väntan nu, men sedan kommer det att gå undan! På mindre än en vecka kan vi vara utslagna och går det till sju matcher är det ändå över på tio dagar.

Det känns väldigt konstigt att Luleå som tvåa i elitserien SHL på 101 poäng - samma poäng som vinnarna Warulfven - som första motståndare i slutspel åker på att möta regerande mästarna Läjkers - troligen det lag som opassar oss mest av alla tänkbara motståndare i slutspelet.

Tänka sig att vi själva är skyldiga till att det blev så, genom att vi slog Läjkers igår. Hade vi släppt iaf en pinne till Läjkers skulle vi samtidigt ha förpassat Apan ut ur CHL och givit Apan Fulunda isf Djurgårn i slutspelet.

Ja........

Blev vi för kåta på serieseger och trodde att Djurgårn skulle vinna innan 60 minuter i Karlstad? Så var det nog och det var illa tänkt. Synd att inte Cams chansning utan vakt mot Apan gick hem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi kör Shinnimin ett varv till.

Han började matchen igår genom att ta en utvisning. Sedan satte han snyggt 0-1 för Läjkers i första perioden.

I andra perioden åker Harju för en skitbillig utvisning, efter en "normal crosschecking" i ryggen på en läjk vars "ben försvinner".

Läjkers får spela PP och i detta PP filmar Shinnimin knappt fem min in i andra perioden - som visas av länken.

Shinnimin vill filma sig till ett 5 mot 3 och goda möjligheter att sätta ett avgörande 0-2-mål.

Zebrorna går inte på detta och visar inte heller ut Shinnimin för filmning.

Men Luleå-klacken ser förstås att Shinnimin filmar och buar åt honom rejält. Det är då han ger fingret.

Man kan kommentera att det är en usel filmning. Shinnimin bara går ned på knä försiktigt, ungefär som folk brukade "förstärka" om de blivit felade på förr i tiden. Shinnimin har inte hängt med i utvecklingen. Hade han varit Apa skulle han låtit "benen försvinna" rejält, genom att kasta upp båda benen utsträckta bakåt och falla pladask till isen. På det sätt som aporna numera gör när de fuskar, instruerade av landets historiskt störste fuskare, fulspelaren, filmaren Fläskberget. Shinnimin är i jämförelse rena amatören.

Fortsättningen av perioden:

Johan Harju sätter kvitteringen 1-1. Sedan avlossar Shinnimin en armbågstackling och visas ut. Det blir dubbelutvising eftersom zebrorna också tar ut Pontus Själin, som blev ilsk på armbågen.

I efterföljande 4 mot 4 sätter Luleå snyggt 2-1.

Vid periodslut blir Shinnimin så sur att han börjar stöka och åker på sin tredje utvisning för dagen pga boarding.

I tredje perioden tar en läjk en tydlig, onödig och dum utvisning och Luleå sätter - också snyggt - 3-1 och lyckas ta matchen i mål och vinner med 3-2 och tar alla tre poängen, med följt att Läjkers sparkas ur topp 6 och tvingas spela åttondelsfinal.

Ingen imponerande insats av Shinnimin om man säger så. Han filmade, Luleåklacken markerade att de inte gillade sådant fusk och Shinnimin tappade humöret.

Vilket petade Läjkers till åttondel med Shinnimin borta två första matcherna.

Även om det inte är i linje med regelverket ser jag det så att Shinnimin blev avstängd två matcher för fusk i form av filmning och det tycker jag är ett utmärkt straff.

Doch är ju maxstraffet för filmning 5000 kr i böter och ingen avstängning. Men nu fick han ett bra straff, för fel sak, och det må vara hänt: rättvisan hittade fram, på något sätt.

Oberoende av att det alltså blev bra ändå anser jag att två matchers avstängning för ett finger är knäppt, dumt och löjligt.

Men kul att se att t o m Hallam tappade stilen. Första gången jag sett det; han brukar vara extremt cool.

"– Hyvens folket uppe i Luleå, rätt och riktiga, gillar tydligen att mobba folk." kläckte Sam ur sig.

I klarspråk säger han alltså att hemmapubliken i Luleå är "mobbare" när han tappar stilen och visar vad han tänker samt uttrycker sig inte bättre än Apossian.

Sam: Ni har inte lyckats speciellt bra på bortais under året och nu föll ni i den viktigaste matchen för säsongen och detta trots bra spel från er sida men pga att era spelare filmade och sedan tappade humöret när hemmapubliken inte accepterade det.

Nu VET vi att ni kan rubbas och att publiken verkligen kan få betydelse genom att punktmarkera era filmningar och ljudligt visa när ni försökt fuska. I år kommer Luleå att ha hemmaplansfördel när vi möts i kvartsfinal.

Nu VET vi hur vi ska utnyttja det.

Tack för hjälpen, Sam:-)
Kommentera