Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1957904

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bilden nedan visar Brendan Shinnimin med en gest i riktning mot Luleås klack som upprepade gånger skanderat "Chicken, Shinnimin" eftersom klacken (fullt riktigt, jag håller definitivt med) filmat, och lyckats skaffa en utvisning på Luleå.

SeMer gjorde stor grej av det hela, vevade upp repriser samtidigt som sanny förklarade att "så där gör man inte".

SeMers agerande ledde till att zebrorna efter match rapporterade Shinnimin till Disciplinnämnden, som nu kommit med sin dom. Växjöstjärnan stängs av två matcher efter den obscena gesten.
”Brendan Shinnimin har härigenom agerat i strid med ishockeyns värdegrund mot åskådare”, skriver disciplinnämnden i sin motivering för beslutet.

Jag tycker att det är för j-a löjligt!

Det finns en hel del som skulle behöva städas upp i hockeyn genom rejäla bestraffningar. Filmningar och pååkning av målvakter för att inte nämna att kampen mot hjärnskakningar totalt misslyckats eftersom det senaste säsongen i både herr- och damligor utdelats fler hjärnskakningar än någonsin.

Många nödvändiga och betydelsefulla problem som måste åtgärdas.

Men då hamnar man i en sådan här skitavstämning.

Och lika förbannat illa är det att SeMer skaffat sig ett sådant j-a inflytande att de självständigt sitter och har makt att påverka hockeyns hela j-a rättskipningssystem, baserat på vad sanny och swikegård tycker.

Här lyckas dessa två viktgpettrar fixa två matchers avstängning på Shinnimin för ett litet finger.

Samtidigt som nämnda nissar fixade till så att Pölsan Blomqvist gick fri efter en ful blindside monstertackling på Emil Larsson, vilket fått till konsekvent att Granströms karriär tycks vara över (eftersom han hade oturen att bli den som indirekt sänktes av Blomqvist).

Och vidare lyckades de båda att se till att Fulundabacken som med en av de värsta, äckligaste och vidrigaste fullt medvetna överfallen då han kastade sig in med axelkåpan mot ansiktet på Cam Abbott (som hade varit borta >ett år pga hjärnskadesyndrom) avslutade dennes karriär; att det blev helt ostraffat.

Eller att överfall som skulle leda till rejäla avstängningar på highsticking lindström och fläskberget inte ens rapporterades sedan de två skrattat bort det "He he, den jocken, den jocken ...".

Men Shinnimin, han ska stängas av två matcher för ett jäkla finger!

Något får man mig att tro att det aldrig i helvitte skulle ha skett ... om Shinnimin lirat för Djurgårn (swikegård), Warulfven (sanny) eller APan (sanny och wikegård).

Vad innebär detta, för Läjkers?

Jag skulle tro ingenting. Nog är väl Läjkers tillräckligt stabila att de städar undan Öret i åttondelsfinalen ändå?

Men Öret är ett farligt lag att möta. Enroth kan vara en riktigt stark vakt när han går bra, vilket han väl inte gjort senaste matcherna iofs. Men han kan stänga till och när det bara gäller bäst av tre matcher som nu i åttondelen kan det gå snabbt.

Vidare är Öret ett lag som tycks opassa Läjkers. Inte så oväntat - Luleå, som liksom Läjkers bygger spelet på en stabil defensiv har också haft svårt för oberäkneliga Ören. Så har har det gått mellan Öret och Läjkers under säsong.

Växjö Lakers HC - Örebro HK 2 - 3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Växjö Lakers HC - Örebro HK 3 - 2 (1-0, 1-1, 1-1)
Örebro HK - Växjö Lakers HC 4 - 2 (1-2, 2-0, 1-0)
Örebro HK - Växjö Lakers HC 2 - 1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Visst ska väl listige Sam Hallam och regerande mästarna Läjkers kunna skärpa till sig nu och vinna åttondelen, för att sedan få Luleå i kvartsfinal.

Men lite risk är det att spela åttondel. Det KAN gå åt helvitte och det kan gå snabbt. Tänka bara hur vi i Luleå åkte mot Malmö och året efter mot Pölsan innan vi knappt insett att allvaret börjat.

Åttondelen börjar i morgon med kommande matcher på måndag och eventuellt onsdag, om det blir en tredje match:

2019-03-16 Växjö Lakers HC - Örebro HK
2019-03-18 Örebro HK - Växjö Lakers HC
2019-03-20 Växjö Lakers HC - Örebro HK

Och i första två matcherna kommer Läjkers att få spela utan sin absolut bäste poängleverantör. För ett jäkla finger!

Jag tycker att det är en ren skandal och då är det inte fingret jag syftar på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Ett finger = 2 matcher
Tacklingar som ger hjärnskakningar = ja allt från inget till en 3-4 matcher.....

Tjohoo!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag räknar lugnt med att Läjkers kommer att slå Öret och då kan vi förbereda oss för kvartsfinal mot läjkrarna. Följande datum gäller:

Fre 2019-03-22 LULEÅ - LÄJKERS
Sön 2019-03-24 LÄJKERS - LULEÅ
Tis 2019-03-26 LULEÅ - LÄJKERS
Tor 2019-03-28 LÄJKERS - LULEÅ

eventuellt:
Lör 2019-03-30 LULEÅ - LÄJKERS
Mån 2019-04-01 LÄJKERS - LULEÅ
Ons 2019-04-03 LULEÅ - LÄJKERS

Vi har en veckas väntan nu, men sedan kommer det att gå undan! På mindre än en vecka kan vi vara utslagna och går det till sju matcher är det ändå över på tio dagar.

Det känns väldigt konstigt att Luleå som tvåa i elitserien SHL på 101 poäng - samma poäng som vinnarna Warulfven - som första motståndare i slutspel åker på att möta regerande mästarna Läjkers - troligen det lag som opassar oss mest av alla tänkbara motståndare i slutspelet.

Tänka sig att vi själva är skyldiga till att det blev så, genom att vi slog Läjkers igår. Hade vi släppt iaf en pinne till Läjkers skulle vi samtidigt ha förpassat Apan ut ur CHL och givit Apan Fulunda isf Djurgårn i slutspelet.

Ja........

Blev vi för kåta på serieseger och trodde att Djurgårn skulle vinna innan 60 minuter i Karlstad? Så var det nog och det var illa tänkt. Synd att inte Cams chansning utan vakt mot Apan gick hem.
Kommentera