Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1958032

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos diskussionen om utländska spelare i finallagen för damhockey som fortsätter i morgon. En flagga för medborgarskap för varje spelare i truppen enligt rostern.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tungt läge för damlaget. 2-0 till DamPungen efter första perioden och även om Luleå försöker bättre idag är vi förvånansvärd osäkra i försvarsspelet och inte blir det bättre av att DamPungen passat på att köra över världens bästa nack Jennie Hirikoski som fått kliva av. Man kan väl säga att det vara en fin och juste tackling, under förutsättning att tacklingar vore tillåtet men nu har jag ju fått för mig att tacklingar inte är tillåtna i damhockey.

Men jag måste ha fel, för zebrorna godkände utan problem monstertacklingen på Hirikoski.

Oväntat att Luleå efter en överlägsen säsong ska vara så pass ihåliga i försvarsspelet samt samspelet. Känns som att damlagets Glader skulle behövt lånat Bulan några veckor för att bli riktigt glader.

Men visst. Luleå har ett lag dominerat av svenskor kompletterat med fr a finskor varav världsspelarna Hirikoski och Karvinen.

Men DamPungen har satsat hårt och köpt in spelare från hela nio nationer för att ta fram ett lag som kan ta tillbaka topplatsen i svensk damhockey av Luleå. Just nu lutar det för att de kommer att lyckas.

men trots att det inte finns något som talar för det hoppas vi att världsmästarna får ihop laget och kan ta fram det spel som vi vet att våra stålkvinnor är mäktiga.

KOM IGEN, LULEÅ!

(Intervju i periodpaus och DamPungens tränare får fråga om sin frisyr, liksom våra nya sportminister fick frisyrfråga för någon månad sedan. Visst händer det att manliga tränare och manliga ministrar får frisyrfrågor också, men jag tror inte att det ligger liga nära. I vilket fall klingar det inte bra och man kan tycka att det finns viktigare frågor att ställa till SM-finaltränare och till ministrar än om deras frisyrer...).
Kommentera