Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1958512

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Gewe: He he, stackars gårdarna som har att möta dessa i kvarten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så har vi fjärde och eventuellt avgörande match i allsvenska finalen mellan Oskars och Gnaget.

Mindre än två timmar kvar till nedsläpp och förbundet har ännu inte kunnat meddela vilka zebror de skickar.

Det här har ju utvecklats till en riktig rövarhistoria, där zebrorna i match två matchstraffade en gnagare för en skitsak, men följde upp det genom en extrem hemmadömning på Hovet senast, fär Oskars ändå vann, samtidigt som det var mer eller mindre fri jakt på oskare av gnagare som tackade för frikortet och dunkade på oskare i parti och minut.

Två av de tre matcherna dömda av en domare som har en speciell historia gentemot Oskars tränare. I februari gick tränaren ut offentligt och förklarade att denne domare var det värsta som finns. Grejen är den att samma tränare - då i Pantern - gjorde exakt detsamma mot samme domare några år tidigare. Till saken hör att domaren ifråga utsågs till allsvenskans bäste domare 2018. Enligt förbundet är det "City: Göteborg" som gäller för denne domare, med förbundets tidvis obegripliga svengelska. Samtidigt som det på Timråsidan påstås att domaren hör hemma i Solna?! Googlade lite och det finns mycket riktigt en person med det namnet som arbetar vid Solnapolisen inklusive skyltat på nätet vid många tillfällen som polis, delvis i tvivelaktiga sammanhang. Men är det denne domare? Kanske. Läget är oklart.

I föregående match på Hovet anser jag att zebran ifråga dömde extremt mygligt genom att plocka oskare för skitsaker men blunda för massor av fula övergrepp från gnagare. Får han döma idag igen, hur tänker förbundet? Zebraplanerar de taktiskt för att få upp Riktiga AIK i SHL och motarbeta Oskars?

The plot thickens...

TILLÄGG: Nu har förbundet kommit ut ur zebragarderoben och meddelar att de till matchen o Oskarshamn skickat precis samma zebror som "dömde" matchen i förrgår på Hovet! Jag kan bara tolka det som att förbundet är nöjda med att dessa zebror gjorde allt de kunde för att hjälpa Gnaget att vinna och förbundet hoppas på att zebrorna ska kunna leverera en lika storstilad insats igen.

Är ju så mycket enklare för förbundet ju fler lag som kommer från Fjollträsk. Kanske planerar de en återgång till hur det var för knappt hundra år sedan? Då kvarteslag som Traneberg och Atlas Copco spelade i "högsta" ligan medan lag från platser dit man inte kunde promenera till eller i värsta fall ta lokal omnibus till, var strängeligen förbjudna att delta. Och klubbar från vildmarken uppe i Norrbotten var det överhuvudtaget inte tal om att släppa in förrän väldigt många år senare.

Jaha, de har mage att skicka samma zebror. Vi får väl koppas att det inte blir upplopp och kravaller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tredje matchen i SM-finalen damer idag och DamPungen har chansen att säkra gludet genom att vinna med 3-0 i matcher, varav 2/3 matcher spelats i Linköping, trots att Luleå var suveräna serieettor för fjärde året i rad.

Jaa. Man får ju uppleva att det finns en del barnsjukdomar att rätta till innan damhockeyn nått den sportsliga nivå man måste komma till. Men det kanske är såhär planerat med tanke på (bristen av) innehåll i DamPungernes pung. Varje gång de matchat för avgörande om SM uppe i Delfinen har de ju fått gå ut offentligt för att tigga pengar till den lånnnnnnga nortaresan. Senast har jag för mig att de dessutom fick tuppjuck - ursäkta: hönsjuck - efter finalförlusten då de raaaaasade i media och påstod att Luleå - för att jävlas - skulle ha bokat alla platser på planet så att DamPungen skulle tvingas stanna i Luleå. Innan det senare framkom att det var DamPungens ansvarige som helt enklet lyckats misslyckas med att komma ihåg att boka resa:-)

Nå, det var då det. Idag talar allt för att DamPungen kommer att ta SM för första gången på fyra år och att deras inköp av spelare från åtta olika länder varpå de spelar slutspel med 2/3 utländskt lag kommer att lyckas.

Men det är inte över förrän det är över och vi har inte gett upp hoppet om våra stålkvinnor, trots att vi nu inte bara måste vinna idag utan också två matcher i rad i Delfinen för att försvara vårt glud. Mot en DamPung som hittills varit bättre än vi.

Enligt upplinjeringen på förbundet kommer världens bästa back Jenni Hirikoski att kunna spela för Luleå, trots att hon fick lämna matchen efter en monstertackling igår - som ej ens bestraffades trots att tackling ej är tillåten.

KOM IGEN NU.LULEÅ!

Nedsläpp 14.15
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som sagt. Härligt att enkelP skriver igen på Hockeysverige. Idag diskuterar han tidigare slutspel, då allt avgjordes genom bäst av tre och hela slutspelet var över på bara 23 intensiva dagar jämfört med att det kan ta omkring två veckor att spela bara en kvartsfinal numera.

Och enkelP påpekar att det var en intensiv slutspelsperiod där varje match hade extremt stor betydelse.

Jag håller med. Visst. Sju matcher borde innebära att det "bästa" laget vinner, men oj, vilken nerv det var förr. Då "bäst när det gäller" betydde extremt mycket.

enkelP berättar om slutspelet 1993 då Luleå Hockeys ledning med 2-0 i matcher mot Pölsan åkte ned till tredje matchen i den gävliga arenan och tog med sig lådor med Champagne.

Vi hade visserligen mött Pölsan en gång tidigare i slutspel, 1989 då vi i bäst av tre vann första matchen men ändå slogs ut av Pölsan. Fast vi hade inte lärt oss något av den förlusten när det blev 1993.

Vi fick dock chans att lära oss vad det innebär att få Pölsan i slutspel flera gånger efter 1993. Sammanlagt har vi mött Pölsan fem gånger i slutspel och varje gång "bara" behövt vinna den avgörande matchen...

När vi förlorat slutspelet 1993 trodde man att det aldrig kunde bli värre. Men det var för att vi ännu inte förstått Pölsan. Två år senare var allt upplagt för att Luleå med Myllys skulle vinna men då fick vi Pölsan redan i semi och förlorade med 2-3 i matcher utan att ha förlorat en enda match vid full tid. Men tre av matcherna gick till sudd och...
Kommentera