Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959761

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Broder, tokladdad inför kvällens begivenhet med en skön känsla i kroppen likt vid de två tidigare tillfällen man på plats med egna ögon beskådat våra stenhårda damer lyfta bucklan mot Delfinens tak, bläddrade jag på nätet för att se vad motståndarnas svar på ApPravda hade att säga.
Där i Corren beskriver skribenten med fina berömmande ord hur mitt Luleå Hockey lyft fram damerna på ett sätt unikt i landet Sverige som ett föredöme för andra att ta efter, ja man blir riktigt rörd.
Så här skriver hon:

”När jag var och tittade på LHC möta Luleå i Stångebro senast blev jag uppriktigt rörd. Det skapades verkligen en familjär känsla i hallen där publiken blev en del av en härlig inramning. Det behövs inte alltid stora jumbotroner och ljudeffekter för att det ska bli en bra stämning – en bra publik är det som gör det. Med gåshud och en liten tår som hade fälts av stolthet för alla som tagit sig till hallen gick jag där ifrån och insåg att det finns något att bygga vidare på. Produkten damhockey har utvecklas otroligt fort och jag kände också att jag hade fått valuta för pengarna (ja, jag var där privat – inte på jobb).

Sedan kommer man till Coop Norrbotten arena i Luleå och de har tagit allting till en helt ny nivå. Lava åker ut på isen genom coola ljuseffekter, ett stort björngap hissas ner från taket som spelarna gör entré genom och varje Luleåspelarna presenteras genom stora idolkort som kommer fram genom ljuseffekter över hela isen. Jag var inte bara på en ishockeymatch utan jag var på en neonshow och en konsert samtidigt. Jag har sett allt för många intron skapade av Linköping HC som endast varit skapade för herrarnas A-lag – här var istället introt gjort med både damerna och herrarna i fokus. Jag insåg hur otroligt mycket det finns att lära av den här föreningen. Visst, all den här ljud- och ljusutrustningen kostar pengar och där handlar det om ekonomi. Men just att lyfta fram både damerna och herrarna i vinjetten istället för att endast fokusera på herrarna gör att föreningen andas modernitet och jämställdhet. Jag lovar att man vinner på det i längden. En inkluderande förening skapar bättre förutsättningar för att få in mer intäkter.”


Bara för andra föreningar att ta efter nu eller få stå på sidan beundrande med öppen mun. Det är ju 2019 så dags att vakna nu!

Min fru har en arbetskamrat som var på ett seminarium i Ängelholm om kvinnligt nätverkande där SVT:s bisittare Maria Rooth var föreläsare och vid flera tillfällen hyllade hon Luleå Hockey för sin satsning på damerna. Och detta till en gillande åhörarskara som knappt visste att damhockey existerade. Det är sådant där gratisgoodwill som är värt hur mycket som helst som vi får tack vare att våran ledning har haft örat till rälsen och förstått vinsten med att inkludera den andra hälften av mänskligheten.

I och med att vi fick till ytterligare två matcher i Delfinen kommer damsektionen att gå med vinst denna säsong trots den kraftiga kostnadsökningen med att samtliga i truppen nu har månadslön mm.
Inget annat lag i SDHL kommer visa svarta siffror i bokslutet utan pengar kommer att få skjutas till från herrsektionen.
Hur SDE och Göteborg får ihop det har jag aldrig förstått.....

Ja man blir glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Vilken härlig känsla du beskriver och det känns underbart att veta att du och många tusen norrbottningar ikväll kan se denna avgörande match på plats. Hoppas och tror att det blir som de två tidigare avgörande matcherna för SM mot DamPungen - Luleå Hockey är starkast och orkar hela vägen in i mål och vinner klart och tydligt:-)

DamPungen har verkligen givit kamp under finalserien och efter två första matcherna var det svårt att tro att Luleå Hockey skulle kunna komma igen och att vi skulle nå fram till denna avgörande match. Och det är intressant att notera att DamPungen spelare med 75% spelare som kommer från andra länder - vad tro vi att media skulle skrivit om saken om det varit Luleå Hockey som haft 75% utländska spelare i laget?

Men:

Hur ska något lag kunna slå ett lag med spelare som blir så lyckliga över viktiga vinster att de svimmar av lycka? :-)

Mycket har gjorts av Luleå Hockey på senare år som gjort klubben och hockeyn starkare och man är tacksam över att tillhöra en sådan fin förening. Men allra mest stolt blir man för att Luleå Hockey visar hela den svenska damhockeyn vägen in i en självklar framtid där även den andra halvan av mänskligheten får vara med och får ta del av satsningar och ambitioner på ett rättvist sätt! Ett föredöme, en ledstjärna, ett bjudande mönster inte bara för damhockey utan också för andra områden.

Det finns föreningar som har en s k värdegrund som de bara plockar fram när de gjort bort sig och då svarar på konkret kritik med att "vi har minsann en värdegrund, nu har vi inte tid diskutera sakfrågan längre".

Luleå Hockey snackar inte.
Luleå Hockey gör.

Och vi har all rätt att vara stolta och att glädjas över att vår egen förening går före och gör rätt.

Hoppas se världsmästarna Luleå Hockey ta ett ytterligare SM ikväll som fint bevis på vad all satsning kan ge:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf:
Önskar er lycka till ikväll och hoppas att ni bärgar DamGuldet upp till Norrland.
Att först ta DamGuldet och sedan ta HerrGuldet vore fan i mig en bragd och en fröjd att läsa hur "vissa" går bananas då!
"Go For It" gör oss i Västerbotten glada..
Kommentera