Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1959976

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och nu ska vi njuta en tredje period i mål för ett svenskt mästerskap.

Känslan just nu som när Bulan tog avslutande tekningen i Frölundaborg för 23 år sedan :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matchen är över och nu kommer glädjetårarna och gludhjälmarna! Vi håller tummarna för att flickorna inte svimmar av lycka igen:-)

Rebecka Stenberg, vår egen produkt, som sedan tidigare förklarat att hon slutar efter säsongen gråter i TV, så härligt att se!

Sara Grahn intervjuas - överlycklig - "jag har fått tillbaka glädjen", "underbart att man uppskattas för det man gör", "en fantastisk glädje varje gång man kommer till hallen". Och det är härligt bevis för vad Luleå Hockey gjort för damerna och ett rejält underbetyg för hur Pölsan när Bengtzen hade ansvaret inte skötte Sara och Pölsans andra duktiga damhockeyspelare.

SDHL utdelar priser till säsongens bästa
målvakt: Sara Grahn, Luleå Hockey
back; Jenni Hirikoski, Luleå Hockey
forward: Emma Nordin, Luleå Hockey
MVP: Jenni Hirikoski, Luleå Hockey

Grattis till DamPungen som gjort en stark finalserie och länge såg ut som blivande vinnare men när Luleå Hockey gick upp till högsta nivå fanns det inget snack om saken.

I vilket fall - den här finalserien har inte bara varit en succé för Luleå Hockey utan också - tack vare båda lagen - en fantastisk reklam för svensk damhockey. Hoppas verkligen att så många som möjligt inklusive Mike F. fick se detta och förstå att damhockey är på riktigt!

VI ÄR SÅ STOLTA ÖVER VÅRA STÅLKVINNOR - FYRA SÄSONGER; FYRA SERIESEGRAR, TRE SVENSKA MÄSTERSKAP!

Lagkapten Jenni Hirikoski tar emot bucklan och höjer den inte utan åker fram till tvåmålsskytten idag, som avslutar sin karriär, och det blir Rebecca Stenberg som får lyfta bucklan.

Men blir helt stum av lycka.

TACK!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två minuter kvar av matchen och av säsongen och Luleå leder med 5-1. Nu kan Luleå ta på sig gludhjälmar och cigarrer på bytena. Publiken i Delfinen - 4804 personer - står upp och applåderar och vi har på läktarbilder fått se massor av herrspelare från Luleå Hockey på plats applåderande!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf bedömde att DamPungen inte skulle orka och hålla ut i ända i en sista och avgörande match.

Luleå har ju gått framför i svensk damhockey och visat vägen och i år har vi lyckats ge alla våra damspelare möjlighet till att träna även på förmiddagar. Det betyder att våra spelare är starka och orkar.

Första gången vi spelade avgörande match om SM i Delfinen mot DamPungen vann vi med klara 4-1.

Andra gången vi spelade avgörande match om SM i Delfinen mot DamPungen vann vi med klara 5-1.

DansbandsWolf har varit på plats varje gång och vet vad som hänt och nu är han på plats igen och det ser ju ut att bli precis som DansbandsWolf sa. Just nu 5-1 och DamPungen får PP efter matchens första utvisning.

Men kommer inte åt oss. Det farligaste som hände under DamPungens PP var att Emma Nordin kom helt naken fri mot DamPungens vakt och försökte göra ett mål a la Limpan Omark, men tappade pucken.

Känns ganska lugnt när Luleå kan spexa så här:-)

Helt sjukt visar zebrorna ut en lulespelare till nu, utan att någon hänt. Det enda sätt man kan tolka detta på är att zebrorna vill ge lite nerv åt matchen.

Nio minuter kvar och kommentatorerna Chris och Maria Morth tycker att DamPungen ska ta vakten och köra 6 mot 4. Men det vågar inte Östling. Och lule spelar av boxen.

7 minuter kvar.

Nu är det bara avspelning inför utdelandet av den kvinnliga motsvarigheten till det som i Apschtaan heter "Le Mans".

Påminner om när Lennart Bergelin var Burken Borgs tränare och allt i allo och körde omkring Burken i Europa när de fick fel på SAABen i en liten byte i Frankrike. Varpå Bergelin klev fram till första hus, bakade på dörren, och till den som öppnade frågade "Do you have what we in Sweden kallar skiftnyckel?"
Kommentera