Luleå HF

115471 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1960470

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Håller med...visst kanske Växjö hade kunnat få med sig nån utvisning, men vi också...definitivt.
Harjus sekvens då han är på Shinimin då han har halvfriläge är absolut ingenting. Arto menade att det kanske kunde varit straff men det är absolut nej då Shinimin inte var helt ren, utan Harju var på sidan av honom....vidare så gjorde Shinimin ett riktigt svanhopp som Hollywood skulle vart avundsjuk på så i den situationen skulle båda haft en tvåa eller ingenting alls och det var det sistnämnda som som domarna dömde.
Skönt med seger och bra start och tycker den var rättvis också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du. Visst kunde vi fått någon utvisning och på sätt kanske lite hemmadömeri, men det SKA man normalt räkna med, det är ingen ursäkt.

Snarast var det väl att zebrorna tillät en hög nivå och blåste så lite de kunde och det gillar jag för det betyder att spelarna får ökad möjlighet att avgöra. Jag tycker dessutom att Luleå och Läjkers (normalt) är juste spelande lag och då är det jäkligt störande med petiga domare som blåser hela tiden och saboterar matchen.

Normalt, skrev jag om Läjkers spel, men man kan inte blunda för att Läjkers har Shinnimin som allmänt omvittnat tagit rollen som seriens Hollywood sedan Fläskberget slutade föroena isen.

Igår var det faktiskt Kovacs som åkte för filmning. Vilket jag tycker var ett helt korrekt domslut, även zebror köpt liknande under serien. Men Kovacs rollprestation var lite skrattretande. När det gäller Olles "jag är död" är jag beredd att köpa att han fick en hård stöt mot adamsåpplet och jag tycker inte att det skulle varit utvisning på Versteeg för den kollissionen.

Fast i vilket fall, vi har inga PP-mål, båda lagen är starka i ox, och utvisingar eller inte utvisningar avgjorde inte matchen.


Men det räcker inte med det. Jag tycker att Läjkers i många år spealt en imponerande och disciplinerad hockey, de har uppträtt sportsligt och förlitat sig på sin skicklighet och fina lagspel och därför har de mycket rättvist vunnit mycket.

Men jag börjar tro att de inte längre riktigt håller. Det var överraskande att se hur fult flera uppträdde. Kapten Redox, exempelvis, som i åratal varit ett föredöme, kämpat, åkt skridskor, stängt av motståndare, kastat sig i skottlinje, sträckt klubba i vägen o s v. Men igår noterade man mer att han levererade fula påhopp med klubba, störde och tjafsade och uppträdde som en allmän fulspelare. Rahimi giller jag definitivt, och hans tuffa och defensivt mycket starka backspel är en njutning. Men igår var det som han hann inte med och kompletterade likt Redox sitt spel med allehanda fula attacker.

Det känns alltså som att det sportsligt imponerande uppträdande Läjkers inte riktigt räcker till längre och i desperation kompletterar de sitt spel med filmningar och fulspel för att vinna. Fortfarande tycker jag att Läjkers är att småbeundra, men idag tycker jag det klart mindre än tidigare.

Kombinerat med eftersnacket som följde match 52 och denna första kvartsfinalsmatch...nej, Läjkers är nog inte så bra som de tidigare var. Blir intressant att följa hur de hanterar fortsättningen.

Den här matchen avgjordes INTE av domarna. Även om Hallam och Läjkers gärna vill peka åt det hållet, för att undvika att diskutera vad det handlade om.
'
Läjkers kunde dåligt hantera Luleås effektiva och energirika press och tappade många puckar i egen zon eller mittzon. Det avgjorde matchen.

Läjkers fick fram väldigt lite offensivt spel. De flesta av de många spetsforwards Läjkers har märktes överhuvudtaget inte. De lyckades ta fram mycket få chanser, men målade på en sådan.

Luleå ägde mer puck och hade mycket mer spel. Läjkrarna lyckades neutralisera de flesta farligheter, men Luleå lyckades ta fram ett antal som mycket väl kunde ha blivit mål. Sammantaget fick vi bara två mål och mycket snygga sådana dessutom och det räckte för att besegra Läjkrarna igår.

Luleås Bulanhockey visades igår vara överlägsen Läjkers Hallamhockey och det var härligt att uppleva.

Men vad händer i morgon, när vi möts i Växjö och där L'äjkers är landets mest framgångsrika hemmalag denna säsong?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen måste man hylla Luleås ståldamer. Vilket psyke att komma igen från 0-2 i matcher (dock var det väldigt oväntat att Linköping lyckades få 2-0 i matcher) och vinna tre raka och kamma hem andra raka SM-Guldet. Hoppas detta inspirerar herrarna att ta hem skiten också :-)
Kommentera