Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1962116

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trist att domarna viker ned sig till slut...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svinsvin vs. Engsund
När det gäller situationen för vilken Engsund fick fem minuter och matchstraff handlar det om att Svinsvin åker mot sarg med puck med Engsund markerande precis bakom honom och de har fysisk kontakt kropp mot kropp.

Svinsvin ska då göra en manöver, finta bort Engsund och gå till höger, men misslyckas, vänster fot viker sig och han tappar balansen. Eftersom de båda har rörelseriktning mot sargen betyder det att Svinsvin som då tappat balansen blir tryckt framåt, och slår i sarg.

Så långt inga problem.

Men nu levererar Svinsvin en Hollywood. Han blir länge liggande på isen, vrider sig i plågor. Blir till slut hjält upp och med stöd av två läjkersvårdpersoner långsamt ledd av isen och direkt in i omklädningsrummet med ansiktet förvridet av smärta.

Och nu är det dags för zebrorna att hantera situationen. Och inför läjkers hemmapublik tar de ett beslut som helt baseras på filmuppvisningen. De tänker att Svinsvin har blivit svårt skadad och tror att det är Engsund som skadat honom. Här ska markeras! Engsund tilldöms värsta möjliga - FEM MINUTERS utvisning och dessutom matchstraff!

Och när straffet är utdömt visar det sig att Svinsvin helt mirakulöst INTE dött! Han kan t o m komma tillbaka från omklädningsrummet utan stöd! Och han hoppar omedelbart ut på isen igen och spelar i det fem minuters PP som Läjkrarna fått.

Vad kan man säga i efterhand? Domarna har INTE uppfattat att Svinsvin tappade balansen helt på egen hand. Det var vad som orsakade allt och Engsund kan verkligen inte lastas för det. I så fall skulle man i hockey begära att alla spelare alltid ska uppträda på ett sådant sätt att de förväntar sig att vilken motståndare som helst plötsligt tappar balansen. Det är omöjligt att kräva, i så fall kan hockeyspelare i stort sett aldrig vara nära andra spelare.

Men OK. Zebrorna såg inte att Svinsvins fotled vek sig och han tappade balansen. De missade det, och det får man acceptera. Sedan lurades de av Svinsvins uppföljande Hollywood och tog ett helt felaktigt beslut.

Men när de i lugn och ro, efter matchen, kan se filmsekvensen är det omöjligt att missa det. Och här kommer då den helt oursäktliga blundern.

Sjökvistarn tar på sig skygglapparna och förklarar efter att ha granskat situationen i efterhand att "DET VAR RÄTT DÖMT!"

J-a nolla!

Att Engsund dessutom precis kommit in efter en felaktig tvåminuters utvisning gör det hela bara så mycket värre.

Den felaktiga utvisningen handlade om att i Luleås zon åker en Läjk, medan han tittar åt andra hållet, rakt på Engsund och faller. En ren kollision alltså. Inget att snacka om. Men läjken, som åkt på starke Engsund, blir liggande. Och zebrorna tar ett helt obegripligt felaktigt beslut och påstår att det var interference och skickar Engsund av isen.

Även detta har granskats i efterhand och skygglapps-Sjökvistarn förklarar att "DET VAR RÄTT DÖMT!"

J-a nolla!

Och som inte det var nog har zebrorna strax innan Engsund visades ut tagit en jävligt tveksam utvisning på Harju för en hakning, dömd eftersom läjken i fråga rejält spelade med och publiken förstås krävde det.


Även detta har granskats i efterhand och skygglapps-Sjökvistarn förklarar att "DET VAR RÄTT DÖMT!"

J-a nolla!

KORREKT BEDÖMNING AV DET HELA

Läjkers-Luleå. Luleå har tagit över matchen efter första perioden och leder med 1-2. Bara 15 minuter kvar av tredje perioden och förlorar Läjkers är säsongen över för deras del. Publiken är självklart extremt nervösa och upptända och vrålar fram sin åsikt.

Då kollapsar landets värsta hemmadomare Molgan och hans osynlige kompis skygglapps-Sjökvistarn.

Under de avslutande 15 minuterna dömer dessa zebror NIO MINUTERS UTVISNING PÅ LULEÅ! Och märk väl - det fanns inte anledning till en enda minut, men läjkrarna levererar Hollywood efter Hollywood, publiken vrålar och kräver "hjälp" och zebrorna kollapsar - hittar på utvisning efter utvisning på Luleåspelare.

Och i efterhand granskar Sjökvistarn i lugn och ro alla dessa situationer och kommer ut och förklarar "DET VAR RÄTT DÖMT!"

J-a nolla.

Det finns bara en slutsats att dra efter denna granskning. Zebrorna avgjorde matchen för Läjkers del. Under Harjus utvisning kvitterade Läjkers till 2-2, när Svinsvin står inne i målgården och fysiskt sparkar bort Lassi innan han petar in pucken. Mycket möjligt en situation som borde filmgranskats och som säkerligen under grundserien kunnat dömas bort. Men här sker ingen granskning. Eftersom zebrorna nämligen tappat allt under dessa 15 minuter och ensidigt köper filmningar och hemmadömer. Skulle Luleå ha tappat ledningen och matchen om de sluppit spela 4 mot 5 under 9 av 15 avslutande minuter? Knappast.

Det här var en matchstöld och tjuvarnas namn är Sjökvistarn och Molgan och medverkande är Hollywoodarna i Läjkers lag.

Inte undra på att Bulan var skitförbannad på presskonferensen efter matchen!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lajon: Jo. Luleå inleder sömnigt under första perioden och Lassi släpper in ett distansskott som han normalt tar. 1-0 till Läjkers och så långt deras match.

Men därefter anser jag att Luleå ägde matchen. Man kom upp i fart och i energi och det innebar att Läjkers tappade allt medan Luleå tryckte på och var närmare vinst än Läjkers.

Men det avgjorde inte matchen för då inträdde faktorn filmaren Hollywood Sjinimin i kombination med fegt usla zebror.

Fegjävla chicken skitemin överfaller oerhört fult stackars-Foppa genom upprepade crosscheckingar bakifrån på liggande Foppa mot nacke och huvud och Foppa får lämna matchen - och zebrorna ser allt - MEN BLUNDAR!

Sedan åker en läjk på Engsund, som inte gör ett skit men är stark och inte fälls, medan läjken slänger sig på isen och blir liggande . VARPÅ ZEBRORNA VISAT UT ENGSUND SOM GJORT INGENTING!

SKANDAL!

Men det stannar inte där, tyvärr.

Strax efteråt åker SKITemin mot sargen med Engsund bakom sig. SKITemin får ett felskär och faller. Och blir liggande! Simulerar svårt skadad, men deltar utan problem direkt efteråt i PP.

Zebrorna ballar ur, dömer 5 minuter och matchstraff på ENGSUND SOM GJORT INGENTING!

Så vad tänker man efter match?

SKITemin gör två mål och en pass och får alltså en avgörande betydelse och visst är han skicklig och visst jobbar han hårt men det var flyt bakom poängen.

Men än värre är det fula överfall och de fula filmningar han ligger bakom o kombination med seriens värste hemmadomare Molgan som köper precis allt som publiken vill, hemma i Småland för Molgan, kombinerat med den osynlige kompisen Sjökvistarn, som visserligen ofta är hygglig men lätt tappar stilen och förnuftet och tar på sig skygglappar.

Jag har förstås inget problem med att tappa en match till Läjkers till 3-1 i matcher.

MEN.

Jag hart förbannat mycket problem med att acceptera att fega uslingar till zebror tillåter den j-a SKITemin dels ostraffat får utfröa brutala, fega överfall som skulle betyda matchstraff, dels filmar sig till fem minuters PP och matchstraff på en lulespelare som gjort ingenting alls.

JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT LULEÅ KLACKEN GER DEN FÖRBANNADE FILMAREN SKITEMIN DEN BEHANDLING HAN FÖRTJÄNAR PÅ LÖRDAG.

Om en f d pitbo f d läjkordförande då på fyllan gnyr på twitter skiter jag fullständigt i det!
Kommentera