Luleå HF

88906 inlägg · 862 ämnen

Inlägg #1970059

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det här var det märkligaste som toppar det mesta denna säsong!!
Helt ok att döma bort mål med kontakt inom det blå området men när vakten är ute och simmar och sträcker sig efter pucken måste det bara bli mål!
Som extra förnedring blir vakten utvisad i 2min!!
Att det sedan nästan tar en halv period att diskutera bort målet gör det hela bara sjukare, som Du nämner så måste det till en regeländring innan det är för sent!!
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Kaoset börjar efter att domaren av nån outgrundlig anledning begär videokoll, innan dess gör hon väl rätt som höjer armen för en avvaktande tvåa på målvakten om hon bedömer det som att finskan blir trippad. Sen gör hon tecken för att pucken är övermållinjen och där borde allt ha slutat med ett godkänt mål.
Men som sagt: den springande punkten är VARFÖR begär domaren sen videokoll?
Förmodligen på begäran från jänkarna och isf helt Ok så långt.
Därefter måste man veta vad som gäller eftersom videodomaren tydligen har tagit beslutet att underkänna målet. Nu har vi alltså ett läge där domaren på isen verkar ha godkänt målet men videodomaren har underkänt detsamma med den mest sannolika motiveringen att det är finskan som kör över målvakten. Då uppstår frågan: varför blir inte finskan isf utvisad om videodomaren har den slutgiltiga beslutsrätten?
Kan det vara så invecklat att att videodomaren bara har rätt att underkänna ett mål men inte rätt att i samma läge ändra på beslutet som domaren på isen tog när hon gav målvakten en tvåa?
Ja, herregud vilken soppa. Tur att vi har kompetenta domare i SHL, som ser när spelare stör målvakten vid ett målskott ochsom skedde när FBK fick sitt mål bortdömt på Hovet senast.
Att det även finns tomtar som på allvar tror på nån sorts konspiration i hockey-Sverige som går ut på att en hockeymaffia aktivt/medvetet och med hjälp av korrumperade domare försöker slussa fram vissa lag till final, skrattar man väl mest åt.
Uppjagade och enögda supportrar med såna teorier finns överallt, lite kul bara att dom på fullt allvar tror på det dom säger....
+2
Kommentera