Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1970445

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BOKSLUT

Det var tungt att uppleva Luleås fall igår. Visst var det väntat, men man hoppades ju. Fast det blev under matchen så tydligt att vi inte kom åt, och fick vi chanser satt de inte. Medan Frölunda (ja, eftersom de höll sig ifrån att ge oss hjärnskakningar under fem matcher kan de återfå sitt namn) fick allt så enkelt. Jag släppte matchen efter två perioder då jag tyckte att jag var tillräckligt nedbruten.

Men i efterhand är det dags att se tydligare och mer objektivt på allt.

Säsongen 2018-2019 framstår som en strålande triumf för Luleå Hockey. Faktiskt!

Allt börjar med FruktHamsters stöd och initiativ till att förse Delfinen med ljus och ljud och teknik i toppklass, och vårt ishockeytempel lyfter fantastiskt.

Junisarna har gått starkt hela året och på senare tid har mycket duktiga tagit steget upp i vårt A-lag och flera av de våra draftats på framträdande position - Isac åkte t o m över och imponerade stort.

Våra damer har fortsatt och ännu starkare visat hur bra de är, bl a genom att under säsongens inledning vinna första klubb-VM för damhockey någonsin. Därefter plocka serieseger för fjärde året i följd och nu i finalen göra en fenomenal comeback, mot ett starkt motstånd av ihopköpta internationella stjärnor. Och runt om vittnar alla hur imponerade de är av Luleå som går först och lyfter fram positionerna för damhockey, i vår förening, där damhockeyspelare får respekt och på många sätt en rättvis plats delad med herrarna.

Och vårt A-lag och andra säsongen med Bulan blev ett jättekliv framåt. Bulan hade nu med Skuggan ökat inflytande på spelarmaterialet och önnu bättre blir det nästa år. Trots en spelarbudget som är lägre än 9 andra SHL-klubbars etablerade Bulan ett lagspel som tog oss till topp där vi blev kvar under tre månader av serien, och slutade på 101 p och tvåa bara genom målskillnad. Följt av att vi tog ut regerande mästarna men i semi tog det slut mot ett bättre lag. Bara att acceptera och se framåt.

Publiken strömmade till för att stötta våra hjältar och Luleås åskådarsiffror under SHL ökade mer än något annat lag, och under slutspelets sex matcher hade vi i stort sett fullsatt. Efter förlusten i går fanns över femtuden kvar på läktarna för att applådera och hylla våra spelare för en underbar säsong. Av allt att döma har vi gått ekonomiskt starkt denna säsong dessutom.

Tack, Luleå Hockey, för en jättefin säsong! Vi ses i slutet av sommaren när vi återigen ska spela gruppspel i CHL, vårt eget Europamästerskap för klubblag :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja broder, vi gjorde en fantastisk säsong och vi var bättre än Apan på alla de punkter du räknade upp.
Det tog några år men nu är vi oomkullrunkeligen bästa hockeyföreningen i Norrland och man är glad.

Glad blir man även över säsongens ekonomiska resultat som utan att nämna slutsiffra för året skrivs om i dagens Kuriren/NSD.
Att notera är att damerna gör vinst på 300kkr vilket är helt unikt i damhockeysverige.


”Publikmässigt sett var den gångna säsongen en succé för Luleå Hockeys herrlag som i genomsnitt hade 416 åskådare mer på sina grundseriematcher än säsongen innan.

Det var också över sex tusen åskådare på alla sex hemmamatcher i slutspelet.

– Slutspelet var fantastiskt, även om vi förstås drömde om mer. Vi har aldrig haft så mycket folk på våra matcher tidigare, säger Stefan Enbom.

Vad innebär det här ekonomiskt?

– Bortaresorna har varit dyra. Men det ger oss ändå ett bra tillskott. Slutspelet förbättrade ett redan positivt resultat med ett antal miljoner.

När det gäller damverksamheten fanns det länge en risk för att man skulle göra ett negativit resultat.

Men de tre hemmamatcherna i finalserien mot Linköping förändrade det.

– I slutändan blev det ett plus på ungefär tre hundratusen kronor, vilket vi är väldigt nöjda med. Det kommer hjälpa oss framledes, säger Stefan Enbom.

Sedan avslöjar han att man kommer höja spelarbudgeten något till nästa säsong.

– Det är ingen dramatisk förändring. Det är inte så att vi kommer köpa en massa dyra spelare bara för det här. Utan vi kommer fortsätta på den linje vi har slagit fast. Men vi höjer budgeten en del. Både på herr- och damsidan.”


Som sagt var....man blir glad :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ibland blir man inte irriterad. Utan rejält förbannad.

Nu har en representant för förbundet - Olof Östblom, tävlingschef i förbundets ledningsgrupp - gått till hård attack mot Ronja Savolainen, finsk back i Luleå Hockeys världsmästarlag och Damlejonens silver (igen-kligen Glud) VM-landslag.

Anledningen är den att Ronja, i samband med att Damkronorna ramlade ur A-gruppen i VM för någon vecka sedan, förklarat att " ”Förbundet har skitit i det svenska laget”


Nu har nämnde Östblom surnat till och säger:

• – Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga.
• Under åren in mot OS var det väldigt många svenska spelare som fick ganska bra ersättning av SOK.

I klartext säger han alltså att SOK gjort jättefin insats för svensk damhockey och att Ronja kan dra åt helvete om hon vill klaga.

Ungefär som när någon anmärker på något fel och av hatbrottslingar a la apmonstrumet uppmanas att "Passar det inte kan du åka till ditt hemland."

Så, vad är fakta?

Damkronornas nya förbundskapten påpekade att hon fick skitlite tid före VM för att spela ihop Damkronorna. Bl a efter den organisation av SDHL och slutspelet som nämnde Östblo ansvarat för…

SOK SÄNKTE Damkronorna. De (Peter Reinebo, en gammal korgbollscoach) krävde att galningen PorkaBork skulle ta över och han fick carte blance under fem år. Hans sparkade våra bästa damhockeyspelare som därefter helt slutade med hockey och gav därefter order om en "hockey" som skulle leda till Glud, enligt PorkaBorken. I stället blev det bottenfinal. Därefter plockade SOK (Peter reinebo igen) bort allt ekonomiskt stöd för svensk damhockey.

Trots att alla säger alla förklarade att det gick åt helvitte fick galningen PorkaBork hållas i fem år och hans negativa inflytande på svensk damhockey kommer att leva kvar i många år framöver.

Det är sanningen. En samling gubbar i förbundet/SOK har fullständigt vanskött sitt uppdrag vad det gäller svensk landslagshockey för damer och Ronja har självklart fullständigt rätt i sin kritik.

Nämnde Östblom - för övrigt misslyckad pölserlig tränare och numera administratör med en karriär som tycks indikera att han sjunker lägre och lägre och lägre och hittar väl kanske sin kompetensnivå vid en sophink till slut - uttalar sig på ett sådant sätt att han bättre borde iklä sig bruna byxor eller wifebeater tröja för att hans klädedräkt ska passa hans uttalanden…
Kommentera