Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1971205

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Ja, du fick rätt och jag fel. Hade inte väntat mig att Djurgårn kunnat komma tillbaka sedan ni fått upp farten och krossat dem två matcher i rad. Men så blev det ändå.

Känns som att gårdarna stal den här finalplatsen av er, till skillnad från Frölunda som helt klart var bättre än Luleå i vår semifinal.

Tänka sig att våra båda lag mot slutet av serien vann i stort sett allt och slutade långt före övriga lag men sedan fastnar vi båda i semi. Något oväntat, men det är ödets onani. Vi kan ändå vara stolta över fina säsonger och härliga publikfester och i det här vackra vårvädret är det också skönt att helt kunna koppla av och bort hockeyn.

Något av lagen Djurgårn och Frölunda kommer att ta hem "Le Mans" och vilket det blir upptäcker man väl någon gång nästa år när man kollar upp lite stats och så. Själv är jag redan på södra Öland och lapar sol på alvaret:-)

Ha det fint så ses vi framåt CHL och SHL!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aftontrasan publicerade för ett tag sedan en intervju med Olle, som gav sina intryck av spelarna i laget. Tyckte den var skoj och därför passar den fint här:

DET DU INTE VISSTE OM SPELARNA I LULEÅ:
LULEÅ. En stabil maskin som legat i toppen av serien i princip hela säsongen.
Men hur fungerar laget Luleå Hockey bakom stängda dörrar?
Sportbladet tog hjälp av den rutinerade spjuvern Niklas Olausson och fick bland annat veta vem i laget som flög till Stockholm, åt en pizza och sedan flög hem igen samma kväll för att uppnå Guld på sitt bonuskort.

Målvakter

Niklas Rubin, 23
– Först vill jag säga att det här nog är de mest normala målvakter jag spelat med. Målisar är ju speciella. Rubin är lite busig och gillar att vara i farten. Sen är han en riktig vinnarskalle och kan ge en en avhyvling om man inte backcheckar som man ska.

Joel Lassinantti, 26
– Svärmorsdrömmen. Det finns inte ett ont ord att säga om honom. Otroligt trevlig och snäll. Det ska vara att han är lite kort då.

Backar

Fredrik Styrman, 27
– En riktig träningsnarkoman. Han är ju från Kalix så det går lite långsamt ibland. Det är inte alltid man har tid att stanna och lyssna. Men otroligt lojal. Tränaren kan säga åt honom att göra vad som helst. Skulle han bli tillsagd att springa tio mil så gör han det.
Joonas Jalvanti, 30
– Han säger inte så mycket. Men han förstår och pratar svenska. Han är alltid glad och gillar ändå att vara i farten och hitta på grejer. En lugn och stabil kille som är otroligt proffsig. Han tar hand om allt exemplariskt och är alltid maximalt förberedd.
Jesper Sellgren, 20
– Var väldigt lugn i början, men tar för sig mer och mer. Tror det är alla hans landskamper som gjort att han börjar få kött på benen. En riktigt skön kille. Har en sjukt bra spänst. Han flyger fram som Stefan Holm.
Nils Lundkvist, 18
– Han har nog tripplat sin vikt i bänkpress sen ifjol. En genomsnäll kille som ändå börjar spela lite småfult, även på träning. Det gillar jag. Nisse har bra humor och skrattar mycket. Han sprider bra energi. Det är nog skönt för honom att slippa farbror Janne.
Erik Gustafsson, 30
– Jadu, han är ju inte så blyg. Erik gör en jäkla massa bus. Om det händer något så misstänker man honom först. Sen har han ett jäkla temperament. Han blir grinig och småbitter. Men en bra kapten och en fantastisk hockeyspelare som bidrar med mycket.
Oscar Engsund, 25
– Han är smålurig. Oscar är lagets bötesansvarige, men han klarar sig alltid själv. Sen vill han gärna elda på grejer för att skapa ordväxlingar. ”Hörde du vad han sa…”. Han vill vara där och peta. På isen är han ju som en oxe.
Pontus Själin, 22
– Han är superlugn, men han går faktiskt att få igång om man retar honom. Men en lugn norrlänning som gillar trav. Tyvärr är han helt oduglig på att tippa.
Daniel Sondell, 34
– Han sitter ju bredvid Erik och dom två kokar alltid ihop massa skit. Men det är Erik som hetsar honom. Jag tror att Erik har dåligt inflytande. Annars en snäll kille som gillar när allt flyter på. Har faktiskt ett bättre skott än man kan tro.

Forwards

Johan Forsberg, 33
– Lagets domare. Det är han alla går till när det blir diskussion om vad som är rätt och fel, vad som får sägas och inte. En slipad kille som varit med länge. Vi litar på det han säger. Dessutom sjukt vältränad. Johan bor i gymmet.
Einar Emanuelsson, 21
– En riktig tröttmössa som verkligen gillar att sova. Och har vi en samling klockan nio så kommer han 08.59. Och har garanterat nyss vaknat. Men är ändå seriös. Före tio får du dock inte ett vettigt ord ur honom.
Petter Emanuelsson, 27
– Han pratar mer än brorsan och kommer gärna med pikar. Sen är han enligt sig själv otroligt duktig på aktier. Hans portfölj går alltid upp. Han måste snart kunna lägga av och flytta till ett palats och leva på avkastningen.
Jonas Berglund, 28
– Han är som han är på isen. Stabil och smart. Nej, förresten, kanske inte lika smart som på isen…
Jack Connolly, 29
– Otroligt allmänbildad. Och jag har nog aldrig hört honom säga nåt ont ord om någon. Glad, lugn, harmonisk, trevlig och med båda fötterna på jorden. En kanonspelare för Luleå.
Johan Harju, 32
- Vi kallar honom för geniet för att han vet allt och alltid har rätt. Harju gillar bus och sprider mycket energi och glädje. En fantastisk kille som klubben måste vara rädd om. Älskar skoter och golf och har alltid mycket på gång.
Emil Larsson, 25
– Har vuxit av framgångarna. Är lagets musikansvarige och har tydligen ett sånt där DJ-set hemma. Han gillar att sitta med det där. Tror till och med han jobbade som DJ på nån nattklubb. Men hans musiksmak är rent bedrövlig.
Isac Lundeström, 19
– En lugn kille i grund och botten. Men har vuxit mycket av sitt NHL-äventyr. Och är lite chef för de yngre i laget, som ser upp till honom mycket. Har köpt en hund nu, en liten en som ryms i en handväska. Har dock grava problem med att odla skägg. Han försöker, men det händer inte så mycket.
Karl Fabricius, 36
– Lagets stålman. Har ju utbildning på SEB och är en fena på försäkringar. Fabbe ställer alltid upp och löser allas problem. Det kan vara något elektriskt eller att bygga om. Fruktansvärt viktig för laget. Enda felet är väl när inte frisyren är helt perfekt efter matcherna, innan vaxet är på plats.
Austin Farley, 25
- Det är lite röj i honom. Han hänger mycket med Jack. Har haft en strulig säsong. Sen är han ju så kort. Vet inte vem som är kortast av honom och Jack. Jag tror att han verkligen trivs här uppe. Tar gärna nån öl med de yngre i laget.
Robin Kovacs, 22
– Vad får man säga, haha? Verkligen en supersnäll kille. Men det kan brinna till på isen och han kan få för sig att göra grejer man kanske inte borde göra. Det finns inget ont i killen. Gillar att göra grejer i omklädningsrummet och sedan skylla på andra. Robin tror ju också att han är äldre än vad han är. Lite lillgammal. Han går sina egna vägar. När han märkte att han var nära att få guld på sitt Eurobonuskort flög han hem till Stockholm, åt en pizza och flög sedan tillbaka samma kväll.
Patrick Cehlin, 27
– Ännu mer stockholmare än Kovacs. Här uppe går han ofta i fleece och gnäller över hur kallt det är. Hemma i Stockholm är det fina restauranger och the shit. Han pratar gärna om sina resor han har gjort. En superkille som vi verkligen saknar.
Carl Mattsson, 19
– Har ju fått nytt kontrakt så nu kanske han flyttar hemifrån. En smart kille. Utan att veta gissar jag att han hade jättebra betyg i skolan. Är tydligen riktigt bra på dataspel också.

Fem snabba

Vem i laget…
…lägger mest tid på sin utrustning?
- Av utespelarna är det Harju. Annars är det Lassi. Han putsar benskydden och håller på. Men ingen i dagens lag kommer upp i Linus Klasens nivå. Han var helt extrem. Han köpte själv axelskydd på Team Sportia och satt hemma och sydde och hade sig.
…har stökigast på sin plats?
- Erik, utan tvekan. Det ser ut som ett bombnedslag. Men av någon anledning får han aldrig böter. Jag tror att han har någon deal med Engsund, eller så är han bra på att snacka bort grejer.
…ägnar mest tid framför spegeln?
- Det är Fabbe. Allt är så kliniskt perfekt. Han är ju så snygg och hans frilla har legat perfekt i 15 år. Sen försöker Lassi vara lite som Fabbe. När Fabbe började ha väst på bortaresa ville Lassi också ha det. Men jag var på honom lite och nu har jag inte sett västen på ett tag.
…dricker mest kaffe?
- Lite tråkigt, men jag måste ju vara ärlig. Det är Fabbe här också. Han dricker mest.
…sköter musiken?
- Ja, det är ju Larsson och det är tyvärr katastrof. Vi andra kan ju önska, men det är han som bestämmer. Det är fruktansvärt dåligt. Men de yngre i laget gillar det nog.
…är lagets clown?
– Det är nog Harju ändå. Det blir mycket skratt runt honom och han är rätt bra på att smådriva med folk.
…skulle överleva längst på en öde ö?
– Det är Lassinantti. Han har ju jägarexamen, han gillar att fiska och att vara i vildmarken. Dessutom är han kunnig och vet vad man ska äta och inte. Jag kan se honom sitta där, totalt målmedveten och göra vad som krävs. Han hade druckit sitt eget kiss om det var vad som behövdes.
Kommentera