Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1971789

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Och nu kom nästa nyhet från Luleå Hockey!

Informationen har ju delvis varit ute i media och bland supportrar men nu är det officiellt och definitivt: Skuggan och Bulan tar in Arttu Ilomäki.

Det här känns fint, och vi talar en helt annan nivå än Apans hemplockande av andrasortering:-)

Man blir glad!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och förstår man rätt har vi följande förändringar än så länge:

UT:
• Niklas Rubin
• Isac Lundeström
• Johan Harju
• Johan Forsberg
• Patrick Cehlin

IN
• David Rautio
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Noel Gunler

Ja, Gunler blir ju uppflyttad från junisarna. Det känns som att Bulan och Skuggan prioriterat att få in folk som kan producera poäng när de får chanser i slottet och med tanke på hur det såg ut under semifinalen mot Frölunda ser det ut som förändringar som kommer att göra Luleå Hockey starkare.

Fick också uppfattningen att man nog inte är klara ännu utan att man vill bredda truppen med ytterligare en forward för att vara tryggare inför säsongen inklusive CHL gentemot skador etc.

När det backsidan har vi på kontrakt följande åtta backar:
02 Fredrik Styrman 2019/20
19 Joonas Jalvanti 2019/20
23 Jesper Sellgren 2019/20
27 Nils Lundkvist 2019/20
29 Erik Gustafsson 2021/22
32 Oscar Engsund 2019/20
39 Pontus Själin 2020/21
50 Daniel Sondell 2020/21

Dock är jag inte säker på att Jesper Sellgren blir kvar. Han har utvecklats så fint och gjort en sådan strålande säsong att det mycket väl kan hända att han får erbjudande att dra över Atlanten och då lutar det säkert mot att han tar det.

Sedan gjorde ju Jalvanti ingen vidare säsong tyvärr och helt förvånande skulle det kanske inte vara om man framöver tänker om där. Vidare är jag inte så imponerad av Sondell, tyvärr, som dessutom har riktigt bra betalt, men där har man låst fast sig ett par år till. Själin kan väl utvecklas ytterligare. Styrman ingen säker på plats men som sjundeback behålls han nog. Och så finns det ju lite risk att Lill-Nisse blir erbjuden, testar på camp etc - han var ju ändå förstarundsdraftad. Men tror och hoppas att han väljer ett utvecklingsår till hemma. Det här året byggde han ju på sig med muskler men det ledde ju också till att han tappade spelmässigt så bättre att han blir kvar och kommer upp rejält på banan igen. Och blir vi av med Sellgren får ju antagligen Lill-Nisse lira med Erik och bättre kan han ju inte få för att utvecklas bra - se bara hur otroligt fint det blev för Jesper att få lira och lära med mästaren Erik:-)

Ja, spännande tider framöver och säkert enledning för fler intressanta nyheter här på Luleåsidan.

Till skillnad från Apsidan där begreppet patetiskt bara är förnamnet.
Kommentera