Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1971799

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och förstår man rätt har vi följande förändringar än så länge:

UT:
• Niklas Rubin
• Isac Lundeström
• Johan Harju
• Johan Forsberg
• Patrick Cehlin

IN
• David Rautio
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Noel Gunler

Ja, Gunler blir ju uppflyttad från junisarna. Det känns som att Bulan och Skuggan prioriterat att få in folk som kan producera poäng när de får chanser i slottet och med tanke på hur det såg ut under semifinalen mot Frölunda ser det ut som förändringar som kommer att göra Luleå Hockey starkare.

Fick också uppfattningen att man nog inte är klara ännu utan att man vill bredda truppen med ytterligare en forward för att vara tryggare inför säsongen inklusive CHL gentemot skador etc.

När det backsidan har vi på kontrakt följande åtta backar:
02 Fredrik Styrman 2019/20
19 Joonas Jalvanti 2019/20
23 Jesper Sellgren 2019/20
27 Nils Lundkvist 2019/20
29 Erik Gustafsson 2021/22
32 Oscar Engsund 2019/20
39 Pontus Själin 2020/21
50 Daniel Sondell 2020/21

Dock är jag inte säker på att Jesper Sellgren blir kvar. Han har utvecklats så fint och gjort en sådan strålande säsong att det mycket väl kan hända att han får erbjudande att dra över Atlanten och då lutar det säkert mot att han tar det.

Sedan gjorde ju Jalvanti ingen vidare säsong tyvärr och helt förvånande skulle det kanske inte vara om man framöver tänker om där. Vidare är jag inte så imponerad av Sondell, tyvärr, som dessutom har riktigt bra betalt, men där har man låst fast sig ett par år till. Själin kan väl utvecklas ytterligare. Styrman ingen säker på plats men som sjundeback behålls han nog. Och så finns det ju lite risk att Lill-Nisse blir erbjuden, testar på camp etc - han var ju ändå förstarundsdraftad. Men tror och hoppas att han väljer ett utvecklingsår till hemma. Det här året byggde han ju på sig med muskler men det ledde ju också till att han tappade spelmässigt så bättre att han blir kvar och kommer upp rejält på banan igen. Och blir vi av med Sellgren får ju antagligen Lill-Nisse lira med Erik och bättre kan han ju inte få för att utvecklas bra - se bara hur otroligt fint det blev för Jesper att få lira och lära med mästaren Erik:-)

Ja, spännande tider framöver och säkert enledning för fler intressanta nyheter här på Luleåsidan.

Till skillnad från Apsidan där begreppet patetiskt bara är förnamnet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En plats till är kvar att fylla, upp till 15 forwards, allt talar för att en yngre egen förmåga får chansen. Känns som att Silly är över för denna gång, så man kan nog slappna av nu. Ska nåt pulver in så ska nåt först ut. Men osvuret är väl bäst. Mkt nöjd med våran målvaktssida, med Berguven vet man vad man får och konkurrensen hårdnar. Mindre speltid för Lassi men det är nog nödvändigt. Saknar jag nåt så är det en riktig ”stjärna” till på backsidan som kan avlasta speltid för EG. Han har för mycket speltid vilket märktes i semi. Har inte koll på de nya finnarna eller Isac Brännström men känner stort förtroende för lagbygget, dom vet nog vad de söker. Känns också som att Skuggan hamnat på rätt ställe, utanför båset. Ett bra lag kräver en bra organisation bakom, vilket vi verkar ha nu. Händer många bra saker kring klubben och man har koll på stålarna. Hur länge blir Glader kvar kan man ju fråga sig?
Har en positiv förväntan nu inför kommande säsong, det får väl bli årskort ett år till - det 36:e året i följd (egentligen 38 år men det är en annan historia). Jag har nog i princip alla korten kvar i någon låda.

Om jag var Apvän (vilket jag delvis är, riktiga supportrar och seriösa hockeyvänner i Skellefteå är på alla sätt bra personer men nåt är helgalet i den föreningen, och det tycker fler än jag därnere) skulle jag däremot vara väldigt orolig. Snart kommer bokslutet och det blir knappast någon rolig läsning den här gången heller. Örat mot rälsen säger att det är illa. Den får se framåt maj/juni men i alla fall lär budgeten för nästa säsong vara magrare än de vant sig vid medan kontrakten man dras med sedan tidigare knappast är det och det kostar att rensa. Sen ska väl #21 ha sin andel, han har nog inte gett upp ännu, och det ska väl också vara den största andelen förstås. Mest till den som är bäst! Om det sker så vet man ju att klubben inget förstått trots ny GM.
Nä, magrare tider väntar och Schtaan behöver en ordentlig sköljning. Kanske kan deras nya GM hantera det, underverk har skett förut. En viss tillnyktring kan skönjas med avslutade kontrakt, nya personer som tillkommer i ledningen och en anpassning till verkligheten i nya rekryteringar och mer lär komma (eller kanske inte komma) där nere. Men problemen i båsen är kvar, än så länge i alla fall.

Det är trots allt engagerande att följa SKAIK! 🤔
Mot ny framgång eller hotande undergång, den som lever får se!
Kommentera