Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1972210

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårn-Frölunda idag, finalmatch fyra och hittills har hemmalaget vunnit klart med följd att Frölunda leder finalen med 2-1 i matcher. 2-2 idag och vi är nere i bäst av tre matcher, varav två spelas i Göteborg. Skulle Frölunda vinna idag har de 3-1 i matcher och tre matchbollar. Känns alltså sammanlagt som att det lutar mot Frölunda. Nå vi får se. Jag är inte speciellt intresserad men kanske har jag matchen på medan jag arbetar med annat?!

Annars är det fortsatt mycket hockey i tankarna och detta eftersom Luleå Hockey redan har rekryterat ett koppel spelare som av allt att döma kommer att förstärka oss rejält. Var än man läser på olika Luleå Hockey-forum har vi riktigt nöjda supportrar som redan ser fram emot kommande säsong:-)

Skuggan - en av våra bästa spelare någonsin gick ju vidare i karriären som tränare för Luleå, men det fungerade som alla vet inte alls. Då klev han av under säsong och tog jobbet som sportchef efter Osten och det fanns tveksamhet om han skulle fixa det uppdraget. Men nu har han drygt två år på posten och det är bara att sträcka vapen och lyckligt konstatera att han gjort ett för jävla bra jobb. I stort sett alla rekryteringen har blivit rejält lyckade och sedan Bulan kom till oss som tränare i fjol är det helt uppenbart att de båda arbetar nära tillsammans, och detta inkluderar förstås också Stridh, ja Kyrö med för den delen. Mycket tydligt att arbetet med att fylla laget med passande spelare sker på ett riktigt fint sätt och dessutom är trion beredd att släppa gamla trotjänare när det är nödvändigt för att utveckla och etablera det lag de vill ha.

Vi talar Bulan - med 17 säsonger för Luleå - och Skuggan - med 19 säsonger för Luleå och därtill alla år i pojklagen!

Kan man vara annat än stolt över våra egna spelare. Och kom ihåg att innan dess har vi också haft ledare och tränare som Roger Åkerström, Burra, Rönken med flera med flera. Tala om att våra legendariska spelare gjort härliga och imponerande insatser hos oss efter karriären.

Mycket slående att jämföra med läget för Apan. På Apforum läser man hur supportrarna konstaterar att Apan numera mest köper in andrasortering eftersom Näsans vilda köpfester tömt kassan. Mer än 20 miljoner rann iväg senaste två säsongerna och nu väntar vi på bokslutet efter årets säsong - av allt att döma blir det en ytterligare gigantisk förlust i samma storleksordning. Under några år skröt Apan och hånade övriga klubbar men när även de drabbades av spelarförluster och spelarflykt visades det att deras försök till att ersätta spelare genom nya spelarköp blev mer eller mindre katastrofala: de valde fel spelare gång på gång och framför allt köpte de en massa bakväma penningjägare som inte alls kunde kombineras till ett fungerande lag - de hade ju skrutit över hur deras spelsystem var historiskt överlägset men nu visades att kejsaren var naken och något "Apsystem" fanns överhuvudtaget inte.

Och hur har det gått så illa för Apan? Eftersom de inte haft kompetenta ledare och tränare förstås. De har ju i princip inte haft några egna utan köpt in alla utifrån och dessa har i sin tur inte haft något att komma med utan Apan har sparkat tränare och sportchefer så att det stått härliga till.

Nu försöker de äntligen att ta in en egen spelare som GM. Erik Forssell, som verkar klok och kanske kan lyckas, men man vet ju inte. Han kommer inte heller till ett dukat bord utan till en klubb i spillror där pengarna runnit ut fortare än kvickt och omkring sig bland ledare och tränare har han knappast något imponerande stöd.

Erik har nu ett lag som saknar spelidé och tränare som inte har något att komma med; dessutom har laget trots att de sparkat dyra latmaskar som Aaltonen, Olimb och Jensen fortfarande ett antal spelare som inte köper lagspel utan fortsatt anser att övriga spelare har i uppdrag att servera dem med allt. Och hittills har de bara haft råd att fylla på med andrasortering som sagt. Inklusive att blysänket Fläskberget - vars karriär och kapacitet var över för många år sedan - hotar med att han ska fortsätta karriären hos Apan! Ojojoj.

På Apans supporterforum drömmer de våta drömmar om att Apan nu ska fylla på laget med ett antal "spetsspelare" som ska lyfta Apan till högsta SHL-nivå. Men var ska de få pengar till det? Och vilka spelare VILL spela för kollapslaget Apan?

På nordkraft drömmer apmonstrumossian om att "tänk om vi haft Petter och Einar Emanuelsson i laget!". Det är nivån...

I detta nu talar förutsättningarna för att Luleå Hockey kommer att fortsätta att fightas bland de övre lagen i topp 6 av SHL, medan Apan har att se fram emot nedre halvan av tabellen och förhoppningarna gissningsvis blir att hålla sig över strecken. Man klarar de det? Tveksamt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja broder, man småmyser när man läser vilka nonames Apan lurat till sig under sillyn och nu är laget fullt och kliniskt rent på den spets som skulle garantera top 8 säsongen som kommer.
Den klena ekonomin visar sig och man blir glad.

Lika illa är det för DamApan som verkar tappa den lilla spets de värvade från Luleås damlag, Slätbaken och Jönsson försvinner och med dem 80% av målen.
Förstår dem för vem vill bli kvar i Sveriges tråkigaste och meningslösaste stad.
Troligtvis glädjande för Pea som nu slipper lägga ner damsektionen i närtid vilket varit fallet om DamApan klarat ta steget upp till SDHL.
Men jubel i Ume som får en easy way till kvalet våren 2020.
Kommentera