Luleå HF

90619 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1973182

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Tack, mycket intressant att se. Alltid lätt att bli subjektiv när man ska bedöma, men jag har försökt föreställa mig att det är psykbrytet lindström/Lassi alternativt Lill-Nisse/Sållet Svensson som är inblandade och jag kommer nog till samma slutsats. Speciellt när man ser sekvensen "bakifrån" Markans kortsida.

Jag tycker faktiskt att Tyrväinen när han upptäcker Markan försöker att stoppa upp/vrida sig åt sidan för att om möjligt undvika kollisionen men han har förstås så hög fart ett det inte går.

Däremot ser jag ingenting sådant alls av Markan. Snarare att han efter att ha slagit pucken böjer sig framåt för att gå in med bästa kraft i tacklingen. Markan kunde definitivt ha vridit sig åt andra sidan, men han insåg förstås att han skulle åka omkull och bli oförmögen att försvara målet, även om han lyckats minimera träffen.

Så jag får nog uppfattningen att Markan söker kollisionen och när den väl inträffat får man uppfattningen att han tar fram de talanger som han tillägnades nedanstående, länkade youtube för...
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Vinnare av Årets tränare i SHL

Thomas Berglund - Luleå
Luleåikonen tog den här säsongen sin odödliga status i Norrbotten till nya höjder. Efter några trevande inledande omgångar hittade Luleå rätt och "Bulan" Berglunds spelargrupp gav snabbt ett stabilt intryck. Allra starkast utmärkte sig lagets defensiv, som skulle skörda stora framgångar säsongen igenom.

Med en strikt disciplin bakåt och ett flärdfullt spel framåt ledde Thomas Berglund sitt Luleå till toppskiktet. Laget nådde hela SHL:s längsta segersvit på tolv raka matcher, och även om seriesegern missades med minsta möjliga marginal var Luleås andraplats en mäktig bedrift.

Grattis!!
+3
Kommentera