Luleå HF

92592 inlägg · 865 ämnen

Inlägg #1974474

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Underbart, tack, Zappaholic! Nu håller vi på med att bygga upp en mäktig samverkan och när vi alla avstår från att mata trollen kommer de att tyna bort och vi blir alla vinnare:-)
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Frölunda - med rätta - hyllas för att de nu vunnit Europamästerskapet igen, och uppfattas som historiskt bäst i Europa eftersom de nu lyckas vinna tre gånger: 2016, 2017 och 2019.

Själv gör jag reflektionen att de nu är lika bra som Luleå, som vann 2013, 2014 och 2015.

Nej, just det. 2014 vann vi inte, Vi förlorade på straffar mot JYP, som blev mästare. Och varför förlorade vi?

Därför att Luleå i slutspelet saknade vår då överlägset största stjärna - Linus Klasen - som haft en fantastisk säsong i Elitserien och var landets största stjärna. Ingen tvivlar på att med Linus Klasen i laget hade vi utan vidare vunnit mot JYP.

Men varför var inte Linus Klasen med?

Därför att gnomen Mårts - som då helt sjukt hade uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor - tvingade Linus att delta i en Koskenkorva Kupp eftersom
gnomen Mårts förklarat för Linus att deltog han inte, skulle han strykas på listan för alla VM och OS framöver.

Men... var det inte det år då Svenska Hockeyförbundet hade kommit överens med Elitserien att svenska spelare som matchade i Europamästerskapet INTE skulle behöva spela Koskenkorvakupper?

Jodå. Och det accepterade gnomen Mårts varje gång det var någon Koskenkorvakupp. Med ett undantag: han tvingade dit Linus Klasen när Europamästerskapets slutspel skulle avgöras.

Men vad gjorde förbundet? Och vad gjorde media? Mårts bröt ju mot den order han fått?

Det sket förbundet i. Och det sket media i. Det var ju "bara" Luleå som drabbades.

Detta om Europamästerskapet. Igen-kligen skulle Luleå ha vunnit tre år i följd.

Vilket tar oss över till gnomen Mårts. Hans behandling av Linus Klasen var inte unik. Så där körde han med Linus Omark också, och Limpan valde till slut att offentligt förklara att i fortsättningen tackade han nej till gnomen Mårts Tre Kronor.

Men våra Linusar var inte ensamma. Gnomen Mårts var så extremt oskickligt att han kom på kant med alla NHL-svenskar och till slut vägrade samtliga från NHL att komma till VM, ja, de svarade inte ens på telefon när gnomen Mårts ringde.

Gnomens vedervärdiga styre höll på ett antal år och efter den perioden skulle han naturligtvis sparkas, eftersom han skött sig så dåligt och misslyckats i varje mästerskap.

Men tyvärr inträffade twinsen Sedin. Vancouver hade åkt ut och twinsen kom på att OK, då åker vi till VM. De kom, de fick ordning på Tre Kronor, och mer eller mindre självständigt tog de Sverige till VM-Glud.

Och den trista effekten var att precis efter VM, när gnomen Mårts skulle sparkas, hade inte förbundet mage att sparka den inkompetente. Så han fick kontrakt för en period av några år ytterligare, och blev en av de som varit förbundskapten längst för Tre Kronor.

En tid, då han helt förstörde Tre Kronor.

Samtidigt som OS-bossen Reinebo lurat förbundet att om ni inte ger Porka-Bork fria händer att förstöra damlandslaget drar vi in OS-stödet. Varpå Porka-Bork under en period av flera år körde damlandslaget i botten, varpå olympiska kommittén drog in stödet med motiveringen att "de är ju i botten".

Ja. Gudars skymning vilka svarta år det var för svensk landslagshockey.

Nu är den över, med för damkronorna kommer det att ta lång tid att bygga upp laget igen. Eftersom flera av de bästa spelarna lagt ned hockeyn, och damspelarna som lirar i ekonomisk motvind, tappat det viktiga OS-stödet.

För herrhockeyn ser det bättre ut. Eftersom den vidrige gnomen Mårts änk-ligen är borta ställer NHL-spelarna upp igen. Just nu pågår VM och nästan alla NHL-svenskar som är oskadade och kan - kommer och spelar för Tre Kronor.

Det gläder oss.

Men vi ska inte glömma och vi ska inte förlåta att de ansvariga för organisation av svensk landslagshockey tillät dessa vidriga herrar - gnomen Mårts och PorkaBork - att förstöra så mycket under så många år.

Och märk väl: dessa ansvariga sitter fortfarande kvar. Med fina löner och gratis "representationsmiddagar".

I mina informella ögon har vi följande lista över Europamästare:

2013 Luleå Hockey
2014 Luleå Hockey
2015 Luleå Hockey
2016 Frölunda
2017 Frölunda
2018 JYP
2019 Frölunda

Luleå och Frölunda har dominerat på europeisk nivå. Och det skulle inte förvåna mig det minsta om ett av dessa två lag står som vinnare i början av februari 2020. Jag tror det blir Europas nordligaste topplag som tar tillbaka mästerskapet.
+1
Kommentera