Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1976414

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå gick alltså 17 miljoner plus i år, Frölunda 7 miljoner. Och vi är förstås intresserade av hur det gått för övriga SHL-lag.

Apan läckte ju till Norran att de skulle gå 5-11 miljoner minus. Helt obegripligt - ett år då ersättningen från Cmore till varje SHL-klubb ökat rejält - men Apan är som bekant obegriplig på många sätt.

Nu har ju ett par köpespelare dragit från Apan och skrivit på för NHL-klubbar. Inte för att bli NHL-stjärnor, utan snarare för en deprimerande vistelse på hockeyns bakgård AHL. Men i vilket fall innebär det att Apan får ersättningar, trots att det är andra klubbar som utvecklat dessa spelare, som bara kört några säsonger hos Apan sedan Näsan inhandlade dem. Tror att det handlar om 5 extra miljoner till Apan på så sätt.

Så. Hur kommer de att landa till slut? Går de kanske t o m plusminusnoll? Eller blir det rejäla förluster ändå, som följd av Näsans galna köpfest?

Om ungefär en vecka kommer Apan att släppa bokslutet. Då får vi besked. Och redan idag vet vi att ApPea - som alltid - kommer att förklara att
• Apan investerat i junior och damverksamhet
• Folket i Schtaan har sviiiiikit Apan

Däremot kommer han inte med ett ord att beröra den verkliga anledningen till att det går som det går och tidigare gått som det gått: "Klubbdirektör" ApPea har givit fria händer till den köpglade Näsan, som fyllt laget med bekväma primadonnor, vilket inneburit att spelet varit så värde- och meningslöst för att inte säga skittråkigt, att inte ens boende i Schtaan velat betala för att se på eländet.

Så går det till i sektsammanhang.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: vi gick 3,5 miljoner plus ... inte nära era 17 milj ... Men det är riktigt kul att höra att ni gick så bra. Rbk får vara nöjda att täcka SHL kraven och lite till
Kommentera