Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1978451

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: skulle inte du ha apsemester Sven???? gör nu som jag och koppla av lite så skålar jag från ett soligt Bohuslän 🍺🍺

Mike.F
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Avd. särskilt vidriga vidrigheter.

Mediahoran Fläskberget viker ut sig på bred front. Mannen har, som hockeyspelare, aldrig varit något speciellt och senaste åren är det tydligt att han inte hänger med längre. Långsam och helt utan balans hinner han inte med när motståndare svischar förbi honom och ingen kommer ihåg när han gjorde ett byte utan att tappa balansen och snubbla omkull på isen.

Men när han "spelat" hockey, har han ändå märkts.

Genom fula överfall i synnerhet med specialiteten att gömma sig i bortre rinkhörnet och ta "fart" för att smyga sig på motståndarnas målvakt bakifrån och, sekunden innan de kolliderar, vända sig om och ramma in i vakten med den övergödda ändalykten som den murbräcka, med vilken han dammar in i den ovetande, oskyddade vakten medan Fläskberget utbrister "jag såg inget".

Och genom filmningar. Tidigare under sin karriär hade han för vana att kasta sig omkull på isen utan att någon nuddat honom, men där domarna inte hade uppsikt utan "gissade" att någon ojusthet blivit begången. Dessa filmningar har visats upp i massor av filmer där man i efterhand kunnat konstatera att det handlar om just filmningar och fusk. Hårt pressad har Fläskberget erkänt "Javisst fuskar jag. Jag gör allt för att Apan ska vinna och det inkluderar filmningar och fusk."

Senaste åren har han vidareutvecklat det hela och hans pladask på isen inträffar när någon motståndare har kontakt med honom, genom kropp eller klubba och då dånar Fläskberget omkull med en tyngd som hotar krossa isen. Efter att ha granskat det hela noggrant har man kunnat konstatera att allt beror på att "benen försvinner". I det kritiska momentet slänger Fläskberget upp båda sina ben, varpå han utan iskontakt naturligtvis faller pladask. Vidrigt, fuskigt och tyvärr ofta lyckat på så sätt att domarna låter sig luras.

Vad värre är, är att Fläskberget dessutom tränat upp andra apspelare i filmningarnas enligt Apan ädla konst och flera andra Apor her med framgång senaste året låtit sina ben "försvinna". Klart att de lyder, när Fläskberget vill filmutbilda dem - sekten Apan har ju genom att år efter år utse Fläskberget till lagkapten lagt sitt stöd för fusket.

Vi är många som med tacksamhet sett att Fläskberget nu är på väg bort. Överviktig och allmänt slut på alla möjliga sett. Men som den mediahora han är ska han ju som vanligt ut i media med sitt ointressanta hitte-på.

I dagarna viker han ut sig i ApPravda Norran och har dessutom lyckats lura Hockeysverige att ta in såpan Fläskberget (länk).

På Hockeysverige kan man läsa sådant som gör att man vill kräkas.

"Det var i derbyt mot Luleå den 21 februari som oturen var framme för veteranen och där och då tog säsongen slut för Jimmie Ericsson. "

Som antyder att Luleå var skyldiga, vilket Norran alltid vinklar orden till. Än värre blir det i ApPravda:

"Det har gått lite mer än fyra månader efter Jimmie Ericssons tunga skada mot Luleå. ...En tackling som såg tämligen ordinär ut, var betydligt värre än så. Lulebacken Joonas Jalvantis skridsko skar genom Jimmie Ericssons hälsena och vad. Skadan avslutade inte bara säsongen abrupt, utan satte också 39-åringens karriär i ett väldigt utsatt läge."

Det skrivna får ju okunniga läsare att tro att Jalvanti fult överfallit Fläskberget med skridskon som presumptivt mordvapen.

Sanningen är, som de flesta av oss känner till, att Jalvanti var helt oskyldig och rörde sig i närheten av sargen, när Fläskberget helt omotiverat laddat "fart" och kastar sig in mot Jalvanti till synes i syfte att fult överfalla honom. Någon tackling är det inte utan snarare att Fläskberget, innan han dammar in i Jalvanti, tappar balansen som vanligt, och som ett fettberg kollapsar mot Jalvanti som fås omkull och ramlar på det kollapsade Fläskberget, varvid hans skridsko träffar Fläskbergets vad och han skadas.

Det är vad som hände, men i sektens omgivning skriver man förstås om det hela eftersom fakta av sekten förklaras vara "fake news" och allt skrivs med aptermer om till att bli en Apsanning.

Usch!

Vidare påstår Fläskberget att han lovades Glud och gröna skogar i Ryssland om han fortsatte. Men det är ju återigen en apsanning, lagt för att ljuga upp Fläskbergets betydelse. Den riktiga sanningen är att hans säsong var misslyckad - av tolv SKA-forwards levererade 11 fler poäng än "stjärnan" Fläskberget på 12e och sista plats. Den ende som misslyckats ännu mer hos SKA är highsticking Lindström, som SKA fick sätta på läktaren, innan han som sin apkompis förstås fick sparken.

Men det blir värre.

Fläskberget påstår "Jag fick för länge sedan frågan från Apan om jag ville bli general manager eller sportchef. "

Detta kan visserligen vara en komplett lögn och Fläskberget kan låtsas att det var Aplasse J eller CryBert som frågade honom i bastun vilket inte kan bevisas.

Men jag utesluter inte att det var sektens tanke. Jag menar: om de år efter år är beredda att utse hockeyns mest osportslige spelare till lagkapten och företrädare för sitt lag, då kanske sekten t o m är beredda att sätta detta opålitlige och upp över öronen Apsanningsspridande fläskberg som GM eller sportchef.

Man kräks.

Nu är det ju Lill-Nisses farsa och Erik Forssell som har de rollerna, tack och lov, och man har ett hopp om att sektsmörjan ska vattnas ur laget.

När Fläskberget kom tillbaka från misslyckandet i KHL lurade/krävde han ju en lön som kostade Apan en halv miljon i månaden inklusive att han skulle bli lagkapten igen och dåvarande lagkaptenen Erik Forsell fick sparken av klubben. Men gick till Malmö, där han blev lagkapten.

Min gissning är den att Forssell hellre skär av sig handen än skriver under ett fortsatt kontrakt med Fläskberget, och att den som uppfostrat Lill-Nisse måste vara en sådan bra karl att inte heller han låter sig luras av mediahoran Fläskberget, som själv påstår att han tränar och rehabbar för fullt för att "komma igen".

Fläskberget får väl gå till sin tidigare klubb - SK Lejon - där han får låtsas "spela" på en för honom lämplig nivå, inklusive lura till sig sjuhundra nya "Hemma hos"-reportage där han viker ut sig och levererar apsanningar i sådan mängd att tungan svartnar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Skål på dig själv, Mike.F, från ett soligt södra Öland!

Jodå, det pågår semester och det är förbannat skönt att helt skita i vad diverse aptroll pysslar med, förhoppningsvis ett initiativ som blir livslångt.

Naturligtvis bevakas Apan ändå, framför allt eftersom så många lag redan ordnat upp förtroendeingivande trupper för nästa säsong, medan Apan inte tycks ha råd med något annat än andrasortering av no-names. Lite intressant att se exakt hur långt Apan tänker falla kommande säsong. Trottoarkanten kanske Apan inte når upp till och vilka räddningsplankor återstår då? Oskars och Öret kanske, men vete fan om inte åtminstone Öret kommer loss också?

I så fall kanske vi kan se fram emot ett kvalspel våren 2020 mellan Apan och något allsvenskt lag som tycks vara på G? Jag tänker på ett lag, beläget i södra Västerbotten. Är ju då sista gången med dubbelkval - våren 2021 upphör kvalen mellan SHL-botten och AS-toppen helt; då blir det direktnedflyttning för SHL:s bottenlag.
Kommentera