Luleå HF

115459 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1978839

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tänk om säsongen utvecklar sig så att skithålslaget harvar i botten redan från start och sedan kröner dom det hela genom att åka ut ur shl! Dom kan åtminstone vara stolta över att laget uteslutande består av spelare från egna led, från blygden.

Flera av de du blockerat visade sig vara nyttiga idioter till hatarna som de nu gör gemensam sak med i skithålsboken. Bevisar bara att blockeringarna var nödvändiga och rimliga så vi slipper deras hat här.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Jo, det blir spännande. Luleå Hockey gick ju bara bättre och bättre sedan vi avancerat till Elitserien ända till dess att vi tagit Gludet 1996 och borde förstås ha tagit det 1995-1997.

Men sedan drabbades vi hårt av ekonomiska problem och i många år var det hockey med kniven mot strupen. Regelbundet inledde vi Elitserien svagt och låg länge i botten, ibland mer eller mindre avhängda. Men Taavola - han tränade ju laget många av de svåra åren - satt lugn i båten och körde med samma uppställning match efter match. Och i laget hade vi många ikoner som spelade mer eller mindre hela sina karriärer i Luleå; t ex Bulan, Burra, Ågi, Skuggan med flera. Och med denna stomme kom vi till slut igång och fick spelet att stämma - klättrade till slut upp från streckområdet, blev ett av ligans bästa lag efter nyår och krånglade oss till slutspel, år efter år efter år.

Så vi kunde hantera det där.

Om Apan - förhoppningsvis - nu åker ned i samma sits är det osannolikt att de kan vara lika pålitliga som vi var när vi behövde det. Mer troligt är att den mentala kollapsen breder ut sig och de blir mer och mer paralyserade. Det är ju så Apan alltid har fungerat, jojo-laget. Och vilka spelare har de som nu - om det behövs - ska visa klubbhjärta och få igång de övriga?

Våren 2019 var det Oscar Möller som agerade och fick igång resten någorlunda, utan hans insats hade det blivit bara pannkaka och säkert missat slutspel. Men orkar han göra det igen, så ensam som han är? Vem ska han få hjälp av? Latmasken highsticking? De misslyckade apbackarna där de flesta inte visat det minsta aphjärta på många år? Edwin Hedberg, en Norskar i målet eller mummelklockare?

Det kan bli en kul säsong, på många sätt :-)
Kommentera