Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979410

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jag upptäckte det också nu. Att köpeklubben Apan, plastlagens platslag, skulle ut och handla center visste vi ju. Med alla billiga, begagnade spelare de fyllt laget med måste de helt enkelt ha pengar att köpa ytterligare en köpespelare och så blev det.

Nu är det lille spygatt man värvat, en center som, precis som du påpekar, går och gömmer sig när det blir allvar och de tuffa pojkarna kliver fram.

Uppfattar honom mest som en brunkare och nu tror Apan att de värvat en konstnär som ska ta jobbiga slotte så att highsticking och möller får vila sig, samt servera dessa herrar med passningar i bra kägen.

Han har försökt och försökt men först var det Montreal som tappade tron på honom, sedan Tamoa, därefter bottenlaget Ottawa, som skickade honom till AHL halva säsongen.

He he, Pjatten lirade senaste tre säsongerna för Ottawa två säsonger och senaste säsongen, skickades han alltså hälften av tiden till AHL då han inte ens platsade i NHLs definitiva bottenlag.

Jag hade en "tyngre säsong" i fjol, medger Pjatten.

Så hur beskriver ApPravda Norran det?

"De senaste tre åren har han spelat i Ottawa Senators där han nästan uteslutet fått speltid i NHL."

Helt sjukt. En Apsanning!

Som alla förstår ljuger Ap-Norran - som vanligt - och får läsarna att förstå att Pjatten har lirat nästan uteslutande i Ottawa senaste tre åren, när den beskrivningen bara passar på första två åren eftersom han tydligen var så kass i fjol och nu fått sparken t o m från NHLs sämsta lag.

Jag undrar hur det skulle kännas att arbeta på Norran? Och ljuga, ljuga, ljuga?

Jag har ju följt Ottawa närmare hela 2019 - för att följa Anders Nilsson - och det förvånade mig att jag inte hört talas denne Pjatt.

Nu har jag kollat upp saken. Bland Ottawa supportrar skriver man för ett halvår sedan att Pjattens bäst före-datum var för länge sedan passerat.

Supportrarna skriver vidare angående Pjatten "He was sent straight to Utica by the Canucks, which was allowed because he had already been waived through the league by Ottawa. The only guy in that trade who will ever play any semi-significant NHL time going forward is Nilsson - the other three are fillers on AHL teams."


Pjatten var en sådan som Ottawa skickade till Vancouver tidigt i januari, medan de också fick en del, bl a Anders Nilsson alltså, som de nu givit ett tvåårigt kontrakt och god chans att etablera sig emd första spade.

En Luleåpojke värvades in av en NHL-klubb för att ta den tuffa utmaningen förstaspade i NHL, riktigt mäktigt, medan Pjatten bedömdes helt slut och skeppades hit och dit till han nådde sin nivå AHL.

Och naturligtvis köper Apan in honom. Tänk, att när han kommer till Delfinen, blir det till Luleå väl vetande att han definitivt sparkades från NHL för att man skulle ta in en pojke från Luleå. Måste kännas ... intressant.

Pjatten. Ottawa nära kanadensiska Atlantkusten skickade honom alltså till Vancouver, vid kanadensiska Stilla Havskusten, som i sin tur skickade honom direkt till San Jose, i Kalifornien och de skickade Pjatten vidare till AHL-laget Utica Comets, vid amerikanska Atlantkusten. Kors och tvärs över kontinenten och först fjärde laget hittade han sin nivå dvs AHL. Där har han hållit till hela våren, lirat 36 matcher och gjort mål i var sjätte match.

En spelare som är slut, alltså. Sparkad fram och tillbaka av klubbar som alla ville bli av med honom, en brunkare som inte längre dög ens i fjärdelinan på NHLs absoluta bottenlag.

Även fast Erik och Lill-Nisses farsa försöker och letar "NHL-quality" har de bara rådan med en billig begagnad vars bäst före-datum sedan länge passerats. Ungefär som highsticking Lindström, alltså. Båda viker ner sig när man spelar tufft mot dem.

He he. En frälsare är kommen! En Supertalang! En NHL-stjärna! Årets bästa värvning till SHL!

Och en sådan halvportion var vad Apan hade råd med, jahaja. Tycks som att Näsans vilda köpfest skadat Apan mer än man trott.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Får lite modovibbar av denna värvning, vi har ju provat ett antal spelare från Nordamerika genom åren med varierande resultat. På denna spelare finns det ett par varningsklockor.

åldern,yngre spelare och de under 30 brukar gå bäst

Icke producerande spelare i 3-4 kedjor brukar inte börja producera direkt i shl. Det har vi gått bom på flera gånger och trott att vi fått en producerande spelare bara för denna har nhl meriter. Bättre att försöka på en producerande ahl spelare.

Statsen imponerar inte, dessutom beskrivningen på ep att han är snabb är skriven för 5år sedan så mycket kan ha hänt.

På plussidan är att han provar spel i Europa i 2 säsonger tidigare och kan behöva mindre tid till anpassning.

Har dock inte sett honom spela så jag kan vara fel ute och detta är årets värvning i shl och en poänligavinnare, men jag tvivlar.

Med den information jag har ser jag detta som en chansning. En chansning som blir logisk när man tänker på saiks ekonomi, spelare från nordamerika är betydligt billigare, modos sportchef förklarade ju varför och hur när vi tog in så många amerikaner när vi hade tufft ekonomiskt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sen så ser ju damlaget intressant ut i år och undra om dom inte fixar avancemang i år, Selina Aho kommer att vara en viktig pjäs
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tror Tom kan bli bra, en skridskostark 2 vägscenter som inte platsar i NHL kan nog göra bra ifrån sig i shl med större rink! Nåt topp lag har vi inte i år men nog tror jag vi ligger över mitten när tabellen summeras 😀
Skönt för hybris Lule supportrar att ha nåt att lägga fokus på 😘
Kommentera