Luleå HF

115795 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979460

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Får lite modovibbar av denna värvning, vi har ju provat ett antal spelare från Nordamerika genom åren med varierande resultat. På denna spelare finns det ett par varningsklockor.

åldern,yngre spelare och de under 30 brukar gå bäst

Icke producerande spelare i 3-4 kedjor brukar inte börja producera direkt i shl. Det har vi gått bom på flera gånger och trott att vi fått en producerande spelare bara för denna har nhl meriter. Bättre att försöka på en producerande ahl spelare.

Statsen imponerar inte, dessutom beskrivningen på ep att han är snabb är skriven för 5år sedan så mycket kan ha hänt.

På plussidan är att han provar spel i Europa i 2 säsonger tidigare och kan behöva mindre tid till anpassning.

Har dock inte sett honom spela så jag kan vara fel ute och detta är årets värvning i shl och en poänligavinnare, men jag tvivlar.

Med den information jag har ser jag detta som en chansning. En chansning som blir logisk när man tänker på saiks ekonomi, spelare från nordamerika är betydligt billigare, modos sportchef förklarade ju varför och hur när vi tog in så många amerikaner när vi hade tufft ekonomiskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Tycker att du prickar helt rätt och dessutom att detta nog inte är exakt vad Forsell letade efter, men vad som fanns tillgängligt speciellt med tanke på att han säkert har begränsade ekonomiska resurser att konkurrera med andra som söker spelare.

Den här bristande produktionen indikerar ju att de inte får den offensivt starke center de nog helst önskat, och för övrigt får man ta "defensiva styrkor" ur ett NHL-perspektiv med lite nypa salt - numera är ju spelet i SHL sådant att det blir svårt för vilket lag som helst att lira med en center som inte kan leverera tillräckligt defensivt, så där kanske han inte heller blir ett lyft.

Men håller med dig: vi får väl se honom på is innan vi vet bättre.
Kommentera