Luleå HF

90963 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1980261

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå, och även andra klubbar har inlett säsongen med att träna på is, medan Apan hållit fiskdammspektakel och ansiktsmålning inför fullsatta läktare, väsentligen befolkade av tomma stolar.

Det är som vanligt alltså och säsongen börjar lunka igång.

Luleå har tre träningsmatcher inplanerade innan det startar på riktigt:

15 augusti Burkölen-Luleå
Norrderby mellan Luleå och Västerbottens mest anrika och klassiska lag, nu förstärkta av Per Kenttä och - hoppas vi - en säsong som leder fram till kval till SHL.

20 augusti Kärpät-Luleå
Norrderby mellan kontinentens två nordligaste och också två av de allra bästa hockeylagen.

22 augusti Luleå-Apan
Och så avslutar vi med en skrattfest vid hemmapremiären i Delfinen, mot kollapslaget från blygden, där ovanligt många i år bär specialutrustade handskar för sex fingrar.

Efter den pajasmotståndaren startar allvaret:

29 augusti Luleå-Augsburg (CHL)
31 augusti Luleå-Liberec (CHL)
6 september Augsburg-Luleå (CHL)
8 september Liberec-Luleå (CHL)
Samtliga matcher - både hemma och borta - mot de två tuffaste motståndarna i CHLs gruppspel på tvä veckor alltså. Sedan återstår bara det senare dubbelmötet mot Belfast.

14 september Luleå-Läjkers SHL
Repris mot läjkrarna, som vi sparkade ur slutspelet i kvarten i våras. Intressant, med tanke på alla nya läjkinköpespelare också för att se filmaren Shinimin som Läjkers obeskrivligt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi har ju noterat att Lill-Sunken kommer hem till Norrbotten och visar upp Stanley Cup-bucklan vid matchen mellan Boden och Kiruna, dvs med massor av hockeyengagerade norrbottningar på plats! Stiligt, Lill-Sunken, att främja Norrbottnisk hockey så!

Precis som förra gången, då han kom till Luleå och visade den S-C-bucklan vid match mellan junisar från Luleå och Boden.

Apan har tydligen gnällt ihjäl sig, och nu är Lill-Sunken bussig och visar upp den även i Apschtaan, men det blir dan efter, under lunchen i den s k "Gardinbaren" i Aparenan. Säkerligen inför minst glufsande 10-15 lunchgäster.

Och ett stort antal tomma stolar.... :-)
+1
Kommentera