Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1981360

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, vi känner ju igen det från herrhockeyn och från många andra sporter med "de utländska spelarna tar plats av junisar från blygden" och så vidare - eller nu som du refererar till att barn inte får några förebilder.

När det gäller importer är ju dam-Luleå faktiskt ett av de lag som nu har minst antal, men å andra sidan har vi en stomme finskor inklusive världens bästa back och en av världens bästa forwards:-)

Tror väl att de flesta av oss vill att ligorna och ens klubb ska vara så bra som möjligt och det kräver nog att man har chans att fylla ut med starka utländska spelare, även om det blir knepigt när flera av lagen har fler importer än svenskor.

Men visst. Nog skulle jag njuta om det i SHL skulle spela ett antal av de nu svenska spelare som lirar utomlands - är väl >> 200 spelare numera - som utan vidare skulle vara stjärnor i sina SHL-lag. Även om det förstås skulle innebära att en klubb som Luleå skulle få tampas i nedre halvan förstås. Men det är som det är och man är tvungen att gilla läget.

Vore intressant att veta om det är så att alla SDHL-klubbarna avlönar sina importer medan flera av klubbarna inte har råd att avlöna sina "egna" spelare? Troligen är det så, förstås. Men spelarna själva brukar nog anse att importerna är till godo för SDHL. Och ett lag, helt utan importer, får nog koncentrera sig på att undvika jumboplatsen i SDHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Stolpe av Luleå i inledningen av tredje. Nu kör vi!
Kommentera