Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982353

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: TV (80-tum i 4K etc) kan bli döden för SHL och Hockeyallsvenskan på sikt. Att jag gillar gnabbet här mellan Skellefteå/Luleå och MoDo/Löven/Timrå beror på att jag tror att det är det enda som kan få människor att "hetta till" känna något och gå på en arena och betala bra där det är en lokal "fight" för något. Många gånger då big business kommer in i idrotten så glömmer många vad det egentligen ska handla om. Det är dock ett moment 22, där spelare behöver få bra betalt för att ens överväga svensk hockey. Kanske behövs ett lönetak och billigare biljetter framöver.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Costanza: Jag håller med du. Den som tror att hockey "bara" gäller vilket lag som spelar bäst eller gör flest respektive släpper in minst antal mål...begriper inte hockey.

Och naturligtvis upplever man allt detta bäst live, även om man sublimerar och delar med andra på digital läktare när inte annat finns tillgängligt.

Nästan så att man blir tvungen att travestera Gustaf Fröding här:

"Jag köpte min hockey för pengar,
för mig fanns ej annan att få.
sjung vackert från stolar och sängar,
sjung vackert om hockey ändå."

I grund och botten är det också en modern ersättning för den krigiska verksamhet och kampen för överlevnad, som karakteriserat människan under de c:a 100 000 generationer vi vandrat på jorden, samtidigt som vår civilisering.

Att följa sitt lag och dela sin lycka och olycka med likasinnade är ett helt nödvändigt inslag i riktig hockey.

Den civiliserade delen av oss är dock inte beredda att acceptera fusk och filmningar för att vinna.

Möjligen är det en uppskattad egenskap för tomma stolar. Den så kallade marknaden hänger säkert med i hyllningskören på vägen till det mål de troligen satt upp: 25 minuter reklam och 5 minuter hockey per period...
Kommentera