Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982406

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Lite intressant med Hockeynews prognos. Jämför med min egen, av 190808:

Hockeynews:
1. Färjestad
2. Frölunda
3. Luleå
4. Djurgården
5. Växjö

Savage:
1. Frölunda
2. Luleå
3. Djurgården
4. Växjö
5. Färjestad

Samma uppfattning om vilka lag det handlar om för platserna 1-5, med undantag för att News tror att Warulfven blir bäst medan jag tror de blir sämst av topp 5.

Hockeynews:
6. Brynäs
7. Rögle.
8. Malmö
9. HV71 .

Savage:
6. Rögle.
7. HV71 .
8. Malmö
9. Brynäs

Detsamma gäller för mittenpartiet platserna 6-9 där vi tror på samma lag. Men News tror mer på Pölsan än jag. plus att vi har omvänd ordning på Malmö-HV. Men någorlunda lika även där.

Hockeynews:
10. Skellefteå
11. Linköping
12. Leksand
13. Örebro

Savage:
10. Örebro
11. Leksand
12. Linköping
13. Skellefteå

Jag tror lite mer på Öret än Trottoarkanten jämfört med News. Men så kommer det intressanta avseende de två lag som är på väg nedåt sedan några år. News tror att Apan-Pungen faller till plats 10-11 medan jag inte tror att fallet stannar där utan tippar Pungen-Apan som 12-13. CryBert som huvudtränare för Pungen tror jag inte alls på. Treårskontrakt och allt - gissar att han plockas bort redan innan jul. När det gäller Apan är det lite oklart hur mycket de dalar nedåt, men rapporterna om attbFläskberget "gått på is" och att Lill-Nisses farsa och Forre planerar plocka in det vidundret gör att jag alltmer tror på att Apan kan olyckas och gå till kval.

Hockeynews:
14. Oskarshamn

Savage:
14. Oskarshamn

Ja, att tippa Rookien Oskars på plats 14 lär vi dela med alla andra tippare.



Men intressant att vi är fler som tror på tre grupperingar för SHL:

Topparna: Frölunda, Luleå, Djurgården, Växjö, Färjestad

Mitten: Rögle, HV7, Malmö, Brynäs

Botten: Örebro, Leksand, Linköping, Skellefteå

Och så snabbt avhängda Oskars.

I vilket fall lutar det mot att SHL 2019-2020 blir en lång Golgatavandring för Apan, lång dags färd mot natt eller, om man så vill, återtåget - till Apans naturliga miljö som ett allsvenskt lag, anrikt på att missa avancemang:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huvudnyheten på Luleå Hockeys sida idag handlar om att företaget SunPine utökar samarbetet med Luleå Hockeys damlag.

För övrigt inte alls ovanligt att Luleå Hockey promoverar damlaget på hemsidan - i stort sett lika vanligt som nyheter för herrlaget.

När det gäller den här nyheten skrivs det:

"Magnus Edin, vd, SunPine:
- Vi vill ge tillbaka till lokalsamhället i regionen och har därför engagerat oss i elitidrotten. Men då jämställdhet är en självklarhet för oss vill vi specifikt hjälpa till att rätta till villkoren för elitsatsande damidrottare. Det är ett grundläggande fel i strukturen att det är så stor ekonomisk skillnad som det är i dag.

I höstas gjorde företaget en kupp när man valde att matcha UEFA:s Champions League-bonus till SM-vinnarna Piteå IF.

Edin fortsätter: - De fick 250 000 för att de kvalificerat sig till Champions League av UEFA, hade herrlaget Malmö FF kvalificerat sig hade de fått 220 miljoner. Det är en orimlig skillnad. Så vi matchade den bonusen med 250 000 och uppmanade andra att göra samma sak.

I dag har damallsvenska Piteå IF fått in över en miljon extra från olika sponsorer. Och när det gäller LHF/MSSK har Edin följt satsningen som gjorts och imponerats:
- Ni gör ett bra jobb i klubben som långsiktigt kommer att utveckla damhockeyn, självklart vill vi stötta det arbetet, säger Edin.

Emma Nordin, Luleå Hockey/MSSK: - Det känns fantastiskt bra att vi kan få det här stödet av ett företag som delar våra värderingar. Det är verkligen kul att näringslivet vill vara med och sponsra oss i Luleå Hockey/MSSK.

Michelle Karvinen, Luleå Hockey/MSSK:
- Det känns jättekul att få ha med SunPine på matchtröjan, vi är stolta över det. Det är viktigt för oss att få den här möjligheten att utveckla damhockeyn. Det är viktigt för mig personligen."

KOMMENTAR: Man känner sig stolt över att tillhöra en förening som så vackert, ärligt och moraliskt menar allvar med att ge damer rättvisa villkor och att det betalar sig förstår man när våra härliga damer tagit SM varje år, numera är världsmästare för klubblag, slagit en massa publikrekord för damhockey och i finalerna i våras hade fler betalande åskådare än herrlaget Apan någonsin fick in under hela säsongen.

Och det handlar inte om allmosor och bortkastade pengar - den senaste säsongen gick damhockeyn i Luleå med vinst!

Vi behöver bara gå drygt tio mil söderut för att finna en klubb med en något annan inställning till damer.

Till att börja med köpte Apan in Bergsbyns IF:s damlag och när de visade sig så duktiga att de skulle spela Riksserien, lade ApPea och de övriga aporna ned damhockey, för att frigöra en miljon som de sedan betalade Zacke under bordet för att skriva på för herr-Apan.

Sedan sket Apan i damer i åratal. Pressade av kommunen genomförde de under några år en utredning angående om de skulle ta upp damhockey. När utredningen var klar blev resultatet att de rekommenderade att Apan skulle genomföra en utredning angående om de skulle ta upp damhockey. Ja, ni läser rätt. Det är inte klokt! Sedan körde de några år med påståenden om att de "stödde damhockeyn i Clemens" men det visade sig att det var i princip inget värt och Clemens fick dra sig ur då de inte ens fick fullt lag. Och så utrede Apan igen och förklarade sig beredde att ta upp damhockey förutsatt att kommunen byggde en ny arena för damer och skänkte den till Apan...

Men då ledsnade kommunen och sponsorerna - som var 100% kommunalt ägda - förklarade att nu jävlar tar ni upp damhockey, annars drar vi in stödet för Apan. Vilket handlade om >10 miljoner årligen; landets värsta kommunaldoping alltså.

Varpå ApPea förklarade att nu gick Apan in på damsidan igen och skapade "hela Norrbottens och Västerbottens damlag...." som tydligen skulle ta över Burkölens och Luleå Hockeys damer på sikt, enligt ApPea.

För en vecka sedan mötte DamApan för första gången Luleå Hockey och inkasserade sin största förlust någonsin. Förstås.

Nåja. Vi får ändå erkänna att Apan har ett program för damer. Letade igenom deras nyheter på officiella Apsidan och hittade denna enda nyhet rörande "damer".

De ordnar en "Ladies Night" där APschtaans damer får infinna sig, betala biljet för att se HERRHOCKEY och dagen till ära får besökande "Ladies" för det "facila priset" av 549 kronor också en paraplydrink i baren.

Det är hur Apan ser på damer.

Två olika klubbar.

Två olika värdegrunder.
Kommentera