Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982414

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he. Jag föreslog ju igår att media skulle gräva upp sanningen om fjolårets 800 000 för Damkronornas ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Eftersom försnillade pengar är det fulaste man kan åka dit för i Sverige - en sådan korruption fäller vem som helst.

Och Aftontrasan hänger på. De förklarar att "enligt uppgift användes bara 450 000".

Hur vet de det? Enkelt. De har naturligtvis frågat Damkronorna, som förstås visste eftersom de bara behövde kartlägga vad var och en av dem fått, så hade de facit.

Bakgrunden är alltså den att spelarna för Damkronorna efter våren 2018 - då korgbollsgalningen Reinebo som var den skyldige till att PorkkaBorken blev damdiktator, sänkte SOK-ersättningen till hockeyn från 4 miljoner till 400 000 och en inte oväsentlig del av indraget var förstås Porkkas lön.

Men det innebar också att hockeyförbundet förklarade för damerna att i fortsättningen får ni inget - ni får betala dyrt för att delta i Damkronorna. Genom att förlora månader av lön från det heltidjobb ni har "vid sidan" av hockeyn.

Då grep SHL in och skänkte 400 000 under förutsättning att förbundet gick in med 400 000 för att rädda det första året så att förbundet kunde ta fram en långsiktig lösning. Varpå förbundet tog fram lösningen "damerna får ingenting alls" vilket nu ledde till strejken.

Nu visar det sig alltså att förbundet använde de 400 000 som SHL bjöd på, men själva bara bidrog med löjliga 50 000....

Och de har alltså blivit ertappade med fingrarna i byrålådan.

Hör bara hur ordförande Anders Larsson slingrar sig och för en van bedömare ljuger upp över öronen när det hela kommer fram i direktintervju. Stor underhållning.

-Pengarna (350 000) finns fortfarande kvar, undrar journalisten.
-Pengarna har inte använts till att täcka förlorad arbetsinkomst, svarar Larsson, medan han stammar, stakar sig, himlar med ögonen och lyfter händerna för att plötsligt börja gestikulera.

Alla vana bedömare inser att hockeyförbundet ljuger som bortstbindare och att den Riktiga Sanningen är den som massor av damspelare hela tiden sagt "Förbundet skiter i damspelarna".

Bra gjort, Aftontrasan!

Mitt förslag till lösning. Svenska Ishockeyföbundets styrelse måste besluta om att separera damhockeyn från herrhockeyn och organisera en uppdelning där ansvariga för herr och för dam separat svar mot styrelsen. En sådan förändring kommer att frigöra damhockeyn från herrhockeyn och framför allt från dessa gubbar typ Boustedt och Östblom som under åratal behandlat damerna som skit. Bort med dessa inkompetenta gubbar, förbjud dem att lägga sina gubbfingrar i damhockeyn i fortsättningen. Det finns massor av bra damledare och damtränare i Sverige och bland dessa finns jättefina personer som skulle göra ett utmärkt jobb för damhockeyn i landet inklusive för damkronorna.

Allt sedan gubbarna Reinebo och Boustedt släppte in galenpannan PorkkaBork och satte honom som diktator över landets damhockey protesterade massor av kunniga - klubbtränare, tidigare spelare/ikoner, tidigare förbundskaptener m fl - i princip visste ju alla att de hade rätt och de som inte framförde kritik var bara de som inte vågade uttala sig.

Stäng av dessa gubbars inflytande på damhockey för gott!

Och sedan kan förbundet betala tillbaka de maxböter på 25 000 de krävde av Luleå Hockey för att laget efter sista finalmatchen - sedan motståndarna och domarna lämnat isen - lät spelarnas familjer, vänner och andra delta i firandet på isen i Delfinen.
Kommentera