Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982456

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Damkronorna vinner!

När c:a 50 spelare uteblev från förbundets samling för Damkronorna valde Boustedt inledningsvis att förklara "Det är en total överraskning. Vi behandlar män och kvinnor lika."

Något vacklade förbundet när de insåg att i stort sett alla - förutom galne vakten Reideborn hos SDE - stödde damerna, men de tänkte inte ge sog.

Men så startade damerna, SHL och bl a Aftontrasan att undersöka vad förbundet gjort med 350 000 försnillade kronor som var öronmärkta för damkronorna.

Och det fick förstås effekt. Att bli påkommen med att ha försnillat andra medel är det fulaste som kan ske i Sverige.

Så förbundet vek ned sig.
I dag träffade Boustedt - för första gången på 11 år spelarna och spelarfacket och besvarade de tio ställda frågorna samt kom överens om att facket tar fram ett förslag som närmaste tre åren ska gälla för att ersätta damkronor för förlorad arbetsinkomst.

Bra så.

Men nog blir man brydd när herr Generalsekreteraren förklarar att "flickorna ska hållas skadelösa". Skulle han sagt "gossarna" om det handlat om Sundin, Lidström etc?

Det tror jag inte.

Förutom att vinna striden hoppas jag verkligen att fli...damerna kräver att de kontakter de haft med förbundet, som haft "ansvar för damerna" byts ut mot kompetenta sådana, som det går att prata med.

Medan de förutvarande får nya förtroendeuppdrag inom toalettsaneringen.
Kommentera