Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1982477

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Förra apmatchen jag såg lyckades jag inte identifiera swingpjatten men nu har jag försökt igen - och faktiskt upptäckt honom!

Han är lätt igenkänd genom att han är lika snabb på rören som Fläskberget. Något annat - än hans fantastiska hastighet - har han inte visat ännu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden spelad, 0-1 till Apan.

Det övergripande intrycket att Apan ganska snabbt och bekvämt, när de erövrat puck, kommer igenom och får till anfallsspel tre mot tre typ. Luleås höga forechecking liksom backchecking har inte fungerat alls och Apan har därför etablerat mer offensivt spel och avlossat fler skott, på vilka Lassi givit lite överraskande många returer.

Efter matchbilden att döma kunde det ha varit 0-0 men 0-1 är inte alls orättvist, 5-10 i skott.

Det man som betraktare frågar sig är förstås om Luleås linjespelare ännu är lite för lata, eller i uppträning för att göra sitt jobb eller om det faktiskt är så att Apan hämtat hem skickligare backar att kunna vända spel och leverera pass än de haft senaste åren?

Jag vågar inte ha någon uppfattning i den frågan ännu men efter första perioden utesluter jag inte den senare förklaringen; apbackarna ser i a f inte så usla ut som vi vant oss med under några år. Eller kanske lite av en kombination; bättre apbackar och luleforwards som inte kommit igång ännu.

Nåja. vi får se om Bulan kan elda på våra spelare till andra perioden nu.
Kommentera